2017. november 17., péntek
Gergő, Hortenzia

Belföld

Megerőszakolta az erdőben, majd megfojtotta a nőt

Nem akart lebukni, ezért a nemi erőszak után megölte áldozatát az a férfi, aki még 1999-ben követte el szörnyű tettét.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök vádemelést javasolnak azzal a 40 éves férfival szemben, aki a nyomozás adatai szerint 1999-ben megerőszakolt, majd megfojtott egy 31 éves nőt.


Mint kiderült 1999. szeptember 16-án reggel holtan találtak egy nőt Kecskeméten, egy erdős területen. A nyomozás adatai szerint a 31 éves kiskunfélegyházi sértettet előző este ismeretlen tettes megerőszakolta, majd megfojtotta – írja a Police.hu.

Akkor az elkövető kilétét nem sikerült megállapítani, azonban az elmúlt években többször a nyomozás továbbfolytatása mellett döntöttek.

A technikai eszközök és lehetőségek fejlődésének köszönhetően 2015. december végén sikerült beazonosítani a feltételezett elkövetőt, aki akkor egy másik erőszakos bűncselekmény miatt volt előzetes letartóztatásban.

A nyomozás adatai szerint a 40 éves Z. János azért ölte meg a sértettet, hogy a szexuális erőszak miatti felelősségre vonást elkerülje. A felderítés megnehezítése, valamint anyagi haszonszerzés érdekében eltulajdonította áldozata táskáját is, a benne lévő személyes okmányokkal, készpénzzel és vásárlási utalvánnyal együtt. A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő fővárosi férfi mindvégig tagadta a bűncselekmények elkövetését.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • A miniszterelnök üzenetét tolmácsolta Latorcai Csaba

    A miniszterelnök üzenetét tolmácsolta Latorcai Csaba

    Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő szavait tolmácsolta a gyülekezeti közösségnek Latorcai Csaba, a Miniszterelnökségtársadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára pénteken Rimaszombaton, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Fény a sötétség után című ünnepségén.

  • Magyar designfesztivál Londonban

    Magyar designfesztivál Londonban

    Divatbemutató, workshopok, designvásár és újragondolt magyar gasztronómia is szerepel az első londoni magyar designfesztviálként szombatra meghirdetett reTHINK Hungary-n.