EUR: 305,58 Ft
CHF: 274,12 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Belföld

Megerőszakolta az erdőben, majd megfojtotta a nőt

Nem akart lebukni, ezért a nemi erőszak után megölte áldozatát az a férfi, aki még 1999-ben követte el szörnyű tettét.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök vádemelést javasolnak azzal a 40 éves férfival szemben, aki a nyomozás adatai szerint 1999-ben megerőszakolt, majd megfojtott egy 31 éves nőt.

Mint kiderült 1999. szeptember 16-án reggel holtan találtak egy nőt Kecskeméten, egy erdős területen. A nyomozás adatai szerint a 31 éves kiskunfélegyházi sértettet előző este ismeretlen tettes megerőszakolta, majd megfojtotta – írja a Police.hu.

Akkor az elkövető kilétét nem sikerült megállapítani, azonban az elmúlt években többször a nyomozás továbbfolytatása mellett döntöttek.

A technikai eszközök és lehetőségek fejlődésének köszönhetően 2015. december végén sikerült beazonosítani a feltételezett elkövetőt, aki akkor egy másik erőszakos bűncselekmény miatt volt előzetes letartóztatásban.

A nyomozás adatai szerint a 40 éves Z. János azért ölte meg a sértettet, hogy a szexuális erőszak miatti felelősségre vonást elkerülje. A felderítés megnehezítése, valamint anyagi haszonszerzés érdekében eltulajdonította áldozata táskáját is, a benne lévő személyes okmányokkal, készpénzzel és vásárlási utalvánnyal együtt. A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő fővárosi férfi mindvégig tagadta a bűncselekmények elkövetését.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meredeken nő a rendvédelmi dolgozók fizetése

  Meredeken nő a rendvédelmi dolgozók fizetése

  Átlagosan ötven százalékkal nő a rendvédelmi dolgozók illetménye 2019-ig a 2015 júliusától elindult életpályamodellnek köszönhetően; emellett 2010 és 2017 között csaknem hétezer fővel nőtt a rendőrség hivatásos állománya, miközben a betöltetlen álláshelyek száma mintegy kétezerrel csökkent – írta a Magyar Idők szerdán.

 • Így kutatják át a cellákat a börtönőrök – Fotók!

  Így kutatják át a cellákat a börtönőrök – Fotók!

  – Nincs különbség férfi és nő között a büntetés-végrehajtásban, ha valakinek fontos az elhivatottság, lényegtelen, hogy valaki férfi vagy nő – mondta a 26 éves Marosi Bettina, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet udvarán.

 • Rekordforgalom a repülőtéren

  Rekordforgalom a repülőtéren

  A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mindkét termináljában a FINA 2017 színes pólóiba öltözött fiatalok fogadják a budapesti úszó- és vízilabda-világbajnokságra érkezőket.

 • Durva! Tízmilliókat költ bérkommentelőkre a Jobbik

  Durva! Tízmilliókat költ bérkommentelőkre a Jobbik

  Több tízmillió forintért alkalmazott a Jobbik médiafigyelőket, azaz bérkommentelőket annak érdekében, hogy a közösségi oldalakon lejárassák és ellehetetlenítsék azokat, akik bírálják a pártot és annak politikáját – írja a Magyar Idők.