EUR: 319,63 Ft
CHF: 277,04 Ft
2018. május 27., vasárnap
Hella

Egyéb X.kerület

Megmozgatták a helyi időseket

Száznál is többen jelentkeztek az idei Kőbányai Senior Tízkarikás Játékokra. A Kocsis Sándor Sportközpontban kosárra dobásban, dartsban, sakkban, discgolfban, footgolfban, pétanque-ban és asztaliteniszben is összemérték tudásukat a helyi idősek.

Fiatalos lendülettel vágtak neki a szépkorúak a kerületi miniolimpiának a múlt héten, a fenti sportágak közül többet is választhattak, és mozoghattak egyet az amúgy hűvös, kicsit esős időben. Darvas Gábor stroke-ja után térdtől lefelé lebénult egyik lábára, ezután kezdett el pingpongozni, és mint mondja, már sokkal jobb a mozgása, ugyan még kicsit látszik a járásán, hogy nem tökéletes, de a sportolás sokat javított az állapotán.


− Gyerekként asztaliteniszeztem, el is mentem egy csapathoz, de mindig kikaptam, ezért abbahagytam. Később tájfutottam, de egyszer eltévedtem, és nagyon felhúztam magam. Ideges típus voltam, azóta szerencsére lenyugodtam − mondta lapunknak mosolyogva két mérkőzés szünetében.

Gábor a nap során több sportágba is belekóstolt, ahogy több társa is. Margit nagyokat nevetve teljesítette a footgolfpályát, ahol focilabdát kellett lábbal minél kevesebb rúgással egy hulahoppkarikába terelni.


− Nagyon élvezem az egész napot, az sem zavar, hogy ilyen sok lövés kellett ahhoz, hogy betaláljak a lyukba. A kosár is nagyon tetszett, a discgolf, ahol frizbivel kellett célba dobni, nagyon jól ment, harmadik lettem − örvendezett, ahogy a többi sporttársán is érezhető volt, örülnek, hogy kimozdulva, új embereket megismerve mozgathatták meg magukat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek