EUR: 310,68 Ft
CHF: 259,46 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb IX.kerület X.kerület

Méltó helyen vannak a Fradi-öklözők

Felavatták a Ferencvárosi Torna Club ökölvívó-szakosztályának új termét, amelyet a népligeti Építők Sporttelep kézilabdacsarnokának második emeletén alakítottak ki.

A zöld-fehér klubnál 32 évig nem működött ökölvívó-szakosztály, majd jött a sportág legendája, Szántó Imre mesteredző, és 2014-ben újraindult a munka.


Fotó: Mészáros Diána

A sportolók már birtokba is vették az új termet (Fotó: Mészáros Diána)

Szántó Öcsi bácsi Fotó: Mészáros Diána

Szántó Öcsi bácsi még két évet kér, és az eredmények is meglesznek (Fotó: Mészáros Diána)

– Óriási kihívás, nagy esély és ezzel együtt nagy felelősség is, amit a klubtól kaptunk ezzel a teremmel – mondta az átadáson Szántó Imre.

– A Ferencvárosnak nagyon nehéz megfelelni, de hiszek benne, hogy nekünk sikerülni fog. Két év alatt jutottunk el idáig, és én két év türelmi időt kérek arra, hogy a szakmai munkának meglegyen az eredménye. Fontos hangsúlyozni, hogy én élsportra szerződtem, így az a célom, hogy komoly eredményekre képes bokszolókat neveljenek ki a szakosztálynál, de mellettük edzőket is. Olyanokat, mint Bedák Pál, aki folyamatosan bizonyítja rátermettségét.
Bedák Pál szakmai felkészültségét emelte ki Kótai Mihály szakosztályvezető is.
– Olyan állomáshoz értünk, amikor a nagyvilágnak is meg kell tudnunk mutatni, hogy milyen szép termünk van. Nem mellesleg teljesen felszerelt, így minden adott a minőségi munkához. Bízunk abban, hogy Bedák Pali segítségével 2020-ra, de legkésőbb 2024-re saját nevelésű olimpikonja lesz a szakosztálynak.


Nyíri Zoltán, a klub operatív igazgatója hangsúlyozta, hogy a boksz fontos a klubnak, már csak azért is, mert a zöld-fehérek első olimpiai bajnoka Kocsis Antal ökölvívó volt. A zöld-fehéreknél Kótai Mihály tájékoztatása szerint hozzávetőleg 30 gyerekkel foglalkoznak, egyelőre kevés felnőtt versenyzőjük van.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.