2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Egyéb IX.kerület X.kerület

Méltó helyen vannak a Fradi-öklözők

Felavatták a Ferencvárosi Torna Club ökölvívó-szakosztályának új termét, amelyet a népligeti Építők Sporttelep kézilabdacsarnokának második emeletén alakítottak ki.

A zöld-fehér klubnál 32 évig nem működött ökölvívó-szakosztály, majd jött a sportág legendája, Szántó Imre mesteredző, és 2014-ben újraindult a munka.


Fotó: Mészáros Diána

A sportolók már birtokba is vették az új termet (Fotó: Mészáros Diána)

Szántó Öcsi bácsi Fotó: Mészáros Diána

Szántó Öcsi bácsi még két évet kér, és az eredmények is meglesznek (Fotó: Mészáros Diána)

– Óriási kihívás, nagy esély és ezzel együtt nagy felelősség is, amit a klubtól kaptunk ezzel a teremmel – mondta az átadáson Szántó Imre.

– A Ferencvárosnak nagyon nehéz megfelelni, de hiszek benne, hogy nekünk sikerülni fog. Két év alatt jutottunk el idáig, és én két év türelmi időt kérek arra, hogy a szakmai munkának meglegyen az eredménye. Fontos hangsúlyozni, hogy én élsportra szerződtem, így az a célom, hogy komoly eredményekre képes bokszolókat neveljenek ki a szakosztálynál, de mellettük edzőket is. Olyanokat, mint Bedák Pál, aki folyamatosan bizonyítja rátermettségét.
Bedák Pál szakmai felkészültségét emelte ki Kótai Mihály szakosztályvezető is.
– Olyan állomáshoz értünk, amikor a nagyvilágnak is meg kell tudnunk mutatni, hogy milyen szép termünk van. Nem mellesleg teljesen felszerelt, így minden adott a minőségi munkához. Bízunk abban, hogy Bedák Pali segítségével 2020-ra, de legkésőbb 2024-re saját nevelésű olimpikonja lesz a szakosztálynak.


Nyíri Zoltán, a klub operatív igazgatója hangsúlyozta, hogy a boksz fontos a klubnak, már csak azért is, mert a zöld-fehérek első olimpiai bajnoka Kocsis Antal ökölvívó volt. A zöld-fehéreknél Kótai Mihály tájékoztatása szerint hozzávetőleg 30 gyerekkel foglalkoznak, egyelőre kevés felnőtt versenyzőjük van.

Kapcsolódó Cikkek