EUR: 309,31 Ft
CHF: 288,18 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Külföld

Menekültek között robbantotta fel magát

Damaszkusz, 2015. december 30.
Szíriai férfiak használható tárgyak után kutatnak a törmelék közt a Damaszkusz közelében fekvő Duma felkelők uralta negyedében 2015. december 30-án, miután az Iszlám Állam szélsőséges iszlamista szervezet ellen harcoló nemzetközi koalíció újabb légicsapást mért a városra. (MTI/EPA/Mohammed Badra)

Öngyilkos merénylő – feltehetően az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet tagja – robbantotta fel magát, és oltotta ki három ember életét vasárnap egy szíriai menekülttáborban, a jordániai határ közelében – közölte egy ottani lázadószervezet.

Szaid Szaif, a Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) lázadócsoport egyik frakciójának szóvivője azt mondta, hogy a robbantásban legalább húszan megsebesültek.

Az eset a Rakban nevű menekülttáborban történt, amely a lázadók kezén lévő területen van. A menekülttábor több mint 75 ezer embernek nyújt menedéket.

A merénylő robbanóanyaggal megpakolt teherautójával belerohant a Dzsaís al-Asaír nevű csoport egyik őrposztjába, és levegőbe röpítette a járművet. Ez a szervezet rendfenntartó feladatokat lát el a táborban.

Ugyanitt júliusban is történt hasonló támadás, akkor hat jordániai határőr halt meg.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek