EUR: 307,22 Ft
CHF: 282,06 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Külföld

Menekültek között robbantotta fel magát

Öngyilkos merénylő – feltehetően az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet tagja – robbantotta fel magát, és oltotta ki három ember életét vasárnap egy szíriai menekülttáborban, a jordániai határ közelében – közölte egy ottani lázadószervezet.

Szaid Szaif, a Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) lázadócsoport egyik frakciójának szóvivője azt mondta, hogy a robbantásban legalább húszan megsebesültek.

Az eset a Rakban nevű menekülttáborban történt, amely a lázadók kezén lévő területen van. A menekülttábor több mint 75 ezer embernek nyújt menedéket.

A merénylő robbanóanyaggal megpakolt teherautójával belerohant a Dzsaís al-Asaír nevű csoport egyik őrposztjába, és levegőbe röpítette a járművet. Ez a szervezet rendfenntartó feladatokat lát el a táborban.

Ugyanitt júliusban is történt hasonló támadás, akkor hat jordániai határőr halt meg.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.