EUR: 307,46 Ft
CHF: 287,90 Ft
2017. február 28., kedd
Elemér

Külföld

Menekültek között robbantotta fel magát

Öngyilkos merénylő – feltehetően az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet tagja – robbantotta fel magát, és oltotta ki három ember életét vasárnap egy szíriai menekülttáborban, a jordániai határ közelében – közölte egy ottani lázadószervezet.

Szaid Szaif, a Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) lázadócsoport egyik frakciójának szóvivője azt mondta, hogy a robbantásban legalább húszan megsebesültek.

Az eset a Rakban nevű menekülttáborban történt, amely a lázadók kezén lévő területen van. A menekülttábor több mint 75 ezer embernek nyújt menedéket.

A merénylő robbanóanyaggal megpakolt teherautójával belerohant a Dzsaís al-Asaír nevű csoport egyik őrposztjába, és levegőbe röpítette a járművet. Ez a szervezet rendfenntartó feladatokat lát el a táborban.

Ugyanitt júliusban is történt hasonló támadás, akkor hat jordániai határőr halt meg.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: A sár foglyai

  A nap képe: A sár foglyai

  A Rio de Janeirótól mintegy 250 kilométerre fekvő településen 1986 óta tartanak iszapfürdővel egybekötött összejöveteleket.

 • Olaszországot konkrét terrorveszély fenyegeti

  Olaszországot konkrét terrorveszély fenyegeti

  Olaszország az Iszlám Állam harcosainak menekülési útvonala lehet Európa felé, és egyre konkrétabb a veszélye az olaszországi terrorista támadásoknak is – hangsúlyozta az olasz titkosszolgálatoknak a római parlamentben hétfőn bemutatott éves jelentése.

 • Sok a szexuális zaklatás az ausztrál egyetemeken

  Sok a szexuális zaklatás az ausztrál egyetemeken

  Több mint 500 esetben tettek panaszt ausztrál egyetemek hallgatói szexuális zaklatás és nemi erőszak miatt az elmúlt öt évben, ám a tettesek többsége elkerülte a felelősségre vonást – írta az ausztrál emberi jogi bizottságnak benyújtott jelentésében az End Rape on Campus Australia (EROC) jogvédő csoport.