EUR: 310,07 Ft
CHF: 289,14 Ft
2017. március 29., szerda
Auguszta

Belföld

Mesterházy a baloldalt okolja a Népszabadság megszűnéséért

Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke, az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, hogy a baloldali kormányoknak kellett volna megteremteni a feltételeit annak, hogy a Népszabadság túléljen.

A szocialista párt miniszterelnök-jelöltje azt mondta: “Valóban nem értem, hogy nyolc év kormányzás alatt miért nem tudta az MSZP többséggel rendelkező kormány megoldani azt, hogy egy ilyen patinájú lap, egy ilyen tudásbázissal, ilyen hitelességgel, ilyen képességekkel rendelkező szerkesztőség egyben maradása és a lap megmaradása az biztosítva legyen, hiszen kormányról mindig könnyebb tárgyalni adott esetben külföldi befektetőkkel is, hogyha erről adott esetben szó van.” 

A lapot korábban résztulajdonló MSZP-pártalapítvány, a Szabad Sajtó Alapítvány elnöke Kránitz László az atv.hu szerint arról beszélt, hogy a mai napig nem érti, hogy az alapítványt létrehozó MSZP miért nem tudta megoldani hosszú távú finanszírozásukat, a Népszabadság nagyjából kiszámítható jövőjét az ellenzéki lét időszakára.

A Kantar Média korábban nyilvánosságra hozott adatai szerint az állam a Gyurcsány-Bajnai ciklus időszakában, 2006 és 2010 között listaáron 2,6 milliárd forintot költött a Népszabadságnál. Ez az összeg a 2008-09-es gazdasági válság idején sem csökkent érdemben, miközben a napilapok piacán a legnagyobb költést jelentette.

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán: az európai jövő a visegrádi négyekben van – ÖSSZEFOGLALÓ

  Orbán: az európai jövő a visegrádi négyekben van – ÖSSZEFOGLALÓ

  Az európai jövő a visegrádi négyekben (V4) van – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő kedden Varsóban, a Közép- és Kelet-európai Innovátorok Kongresszusa (CEE Innovators Summit) elnevezésű konferencián, amelyen V4-es kollégáival – a házigazda lengyel, valamint a szlovák és a cseh kormányfővel – közösen vett részt.

 • Egy ember meghalt egy gyulai háztűzben

  Egy ember meghalt egy gyulai háztűzben

  Kigyulladt egy lakóház egy szobája Gyulán szerda reggel. A tűzoltók hőkamerával megtalálták az épületben tartózkodó lakót, de a mentők már nem tudták újraéleszteni – írta honlapján a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 • Bakondi: radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma

  Bakondi: radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma

  Már a határzár életbe lépése előtti napokban radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma, sikeres pedig nem is történt a szigorított jogi határzár és a megerősített kerítés együttes hatására – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.