EUR: 307,46 Ft
CHF: 287,90 Ft
2017. február 28., kedd
Elemér

Belföld

Mesterházy a baloldalt okolja a Népszabadság megszűnéséért

Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke, az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, hogy a baloldali kormányoknak kellett volna megteremteni a feltételeit annak, hogy a Népszabadság túléljen.

A szocialista párt miniszterelnök-jelöltje azt mondta: “Valóban nem értem, hogy nyolc év kormányzás alatt miért nem tudta az MSZP többséggel rendelkező kormány megoldani azt, hogy egy ilyen patinájú lap, egy ilyen tudásbázissal, ilyen hitelességgel, ilyen képességekkel rendelkező szerkesztőség egyben maradása és a lap megmaradása az biztosítva legyen, hiszen kormányról mindig könnyebb tárgyalni adott esetben külföldi befektetőkkel is, hogyha erről adott esetben szó van.” 

A lapot korábban résztulajdonló MSZP-pártalapítvány, a Szabad Sajtó Alapítvány elnöke Kránitz László az atv.hu szerint arról beszélt, hogy a mai napig nem érti, hogy az alapítványt létrehozó MSZP miért nem tudta megoldani hosszú távú finanszírozásukat, a Népszabadság nagyjából kiszámítható jövőjét az ellenzéki lét időszakára.

A Kantar Média korábban nyilvánosságra hozott adatai szerint az állam a Gyurcsány-Bajnai ciklus időszakában, 2006 és 2010 között listaáron 2,6 milliárd forintot költött a Népszabadságnál. Ez az összeg a 2008-09-es gazdasági válság idején sem csökkent érdemben, miközben a napilapok piacán a legnagyobb költést jelentette.

Kapcsolódó Cikkek

  • Gyurcsánnyal harcol Botka

    Gyurcsánnyal harcol Botka

    Bő egy hete hatalmas port vert fel Botka Lászlónak a kijelentése, miszerint “aki a választók szemébe hazudott, az tehertétel a baloldalnak, és érdemes visszavonulót fújnia” – utalva Gyurcsány Ferencre.

  • Fajmentő program indul a SZTE Füvészkertjében

    Fajmentő program indul a SZTE Füvészkertjében

    A Dél-Tiszántúl egykor legjellemzőbb növénytársulása, a pannon löszgyep fajait megőrző ötéves természetvédelmi munka kezdődik márciusban a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében – tájékoztatta az intézmény az MTI-t.