EUR: 308,50 Ft
CHF: 284,90 Ft
2016. október 21., péntek
Orsolya

Belföld

Mesterházy a baloldalt okolja a Népszabadság megszűnéséért

Népszabadság. Országgyűlés plenáris ülése. Parlament. 2016.10.10 Fotó: Csudai Sándor

Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke, az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, hogy a baloldali kormányoknak kellett volna megteremteni a feltételeit annak, hogy a Népszabadság túléljen.

A szocialista párt miniszterelnök-jelöltje azt mondta: “Valóban nem értem, hogy nyolc év kormányzás alatt miért nem tudta az MSZP többséggel rendelkező kormány megoldani azt, hogy egy ilyen patinájú lap, egy ilyen tudásbázissal, ilyen hitelességgel, ilyen képességekkel rendelkező szerkesztőség egyben maradása és a lap megmaradása az biztosítva legyen, hiszen kormányról mindig könnyebb tárgyalni adott esetben külföldi befektetőkkel is, hogyha erről adott esetben szó van.” 

A lapot korábban résztulajdonló MSZP-pártalapítvány, a Szabad Sajtó Alapítvány elnöke Kránitz László az atv.hu szerint arról beszélt, hogy a mai napig nem érti, hogy az alapítványt létrehozó MSZP miért nem tudta megoldani hosszú távú finanszírozásukat, a Népszabadság nagyjából kiszámítható jövőjét az ellenzéki lét időszakára.

A Kantar Média korábban nyilvánosságra hozott adatai szerint az állam a Gyurcsány-Bajnai ciklus időszakában, 2006 és 2010 között listaáron 2,6 milliárd forintot költött a Népszabadságnál. Ez az összeg a 2008-09-es gazdasági válság idején sem csökkent érdemben, miközben a napilapok piacán a legnagyobb költést jelentette.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elsodort egy nőt a villamos Budapesten

  Elsodort egy nőt a villamos Budapesten

  Nekiesett a 12-es villamos oldalának egy nő a főváros IV. kerületében lévő István úton pénteken – erősítette meg az ORFK Kommunikációs Szolgálata az MTI értesülését.

 • Vonának az antiszemitizmus miatt fontos Irán

  Vonának az antiszemitizmus miatt fontos Irán

  Az Irán-barátság és az Izrael-ellenesség, illetve az antiszemitizmus szorosan összefügg a Jobbik ideológiájában. A párt lassan másfél évtizede ápolja a kapcsolatokat Iránnal, Vonáék még választási megfigyelőket is hoztak volna onnan Budapestre – írja az Origo.

 • Így néz ki a robbantó!

  Így néz ki a robbantó!

  Pénteken vezették a rendőrök a Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra Budapesten.