EUR: 311,34 Ft
CHF: 287,86 Ft
2017. április 28., péntek
Valéria

Belföld

Minden sarkon bombát látunk

Bombabejelentés-cunamit hozott a Teréz körúti robbantás, naponta átlagosan hárman telefonálnak be a rendőrségre azzal, hogy pokolgépet tartalmazó csomagot találtak. Eddig egyikben sem volt bomba.

A szeptember 24-i Teréz körúti robbantás óta már 39 esetben jelentettek be gyanús csomagokat a rendőrségen – közölte a Lokál érdeklődésére az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). A történtek után két héten belül, tehát október 10-éig emellett még 13 közveszéllyel fenyegetés (azaz konkrét merényletről szóló információ) is befutott. Így alig tizenöt nap alatt összesen 52, robbantásgyanúval kapcsolatos fülest kaptak a hatóságok. Ez azt jelenti, hogy naponta legalább hárman (egész pontosan 3,4-en) telefonáltak be ilyen hírekkel.

Fotó: Mészáros Diána

Fotó: Mészáros Diána

Az adatok még megdöbbentőbbek, ha hozzátesszük: ebben az évben szeptember 24-e előtt egyetlenegy jelzés sem érkezett be elhagyatott csomagokról. Vagyis nem túlzás azt állítani, hogy a körúti támadás valóságos pánikot váltott ki a lakosság körében.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Más kérdés, hogy a bejelentések közül – hála istennek – eddig egy sem bizonyult megalapozottnak, vagyis a rendőrök egy esetben sem bukkantak igazi bombára. Ehelyett jellemzően hajléktalanok szétszórt csomagjait találták meg. Csakhogy a helyszínek biztosítása így is tetemes összegbe kerül, egy-egy kiszállás nemritkán milliós költségeket jelent a rendőrségnek. Azokat a híreket viszont cáfolta az ORFK, hogy a bejelentéscunami túlterheltséget okozna az állományon belül. Mint írták, megfelelő létszámmal és felszereltséggel rendelkeznek, hogy kivizsgálják a bejelentéseket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sikeres volt Orbán brüsszeli kiállása

  Sikeres volt Orbán brüsszeli kiállása

  A miniszterelnök megvédte a magyarokat Brüsszelben, miközben a magyar baloldal ott is csak a hazáját támadta – közölte tegnap Halász János, a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint az is kiderült: Soros nem a CEU, hanem a bevándorláspolitika miatt támadja a magyar kormányt.

 • Kínosan magyarázkodott az Index főszerkesztője

  Kínosan magyarázkodott az Index főszerkesztője

  Simicska Lajos az Index tulajdonosa – mondta szerda este az ATV Egyenes beszéd című műsorának vezetője, Mészáros Antónia, mire a meghívott vendég, Dudás Gergely, az Index főszerkesztője kapásból cáfolta ezt, ám a beszélgetés közben kiderült, hogy Simicska emberei azért ott ólálkodnak az Index körül.

 • Ingyenes lesz az első nyelvvizsga a fiataloknak

  Ingyenes lesz az első nyelvvizsga a fiataloknak

  Ingyenesé teszi a kormány az első nyelvvizsga megszerzését a jövő év elejétől a 35 évesnél nem idősebbeknek – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.