EUR: 310,21 Ft
CHF: 270,84 Ft
2017. szeptember 26., kedd
Jusztina

Belföld

Minden sarkon bombát látunk

Bombabejelentés-cunamit hozott a Teréz körúti robbantás, naponta átlagosan hárman telefonálnak be a rendőrségre azzal, hogy pokolgépet tartalmazó csomagot találtak. Eddig egyikben sem volt bomba.

A szeptember 24-i Teréz körúti robbantás óta már 39 esetben jelentettek be gyanús csomagokat a rendőrségen – közölte a Lokál érdeklődésére az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). A történtek után két héten belül, tehát október 10-éig emellett még 13 közveszéllyel fenyegetés (azaz konkrét merényletről szóló információ) is befutott. Így alig tizenöt nap alatt összesen 52, robbantásgyanúval kapcsolatos fülest kaptak a hatóságok. Ez azt jelenti, hogy naponta legalább hárman (egész pontosan 3,4-en) telefonáltak be ilyen hírekkel.

Fotó: Mészáros Diána

Fotó: Mészáros Diána

Az adatok még megdöbbentőbbek, ha hozzátesszük: ebben az évben szeptember 24-e előtt egyetlenegy jelzés sem érkezett be elhagyatott csomagokról. Vagyis nem túlzás azt állítani, hogy a körúti támadás valóságos pánikot váltott ki a lakosság körében.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Más kérdés, hogy a bejelentések közül – hála istennek – eddig egy sem bizonyult megalapozottnak, vagyis a rendőrök egy esetben sem bukkantak igazi bombára. Ehelyett jellemzően hajléktalanok szétszórt csomagjait találták meg. Csakhogy a helyszínek biztosítása így is tetemes összegbe kerül, egy-egy kiszállás nemritkán milliós költségeket jelent a rendőrségnek. Azokat a híreket viszont cáfolta az ORFK, hogy a bejelentéscunami túlterheltséget okozna az állományon belül. Mint írták, megfelelő létszámmal és felszereltséggel rendelkeznek, hogy kivizsgálják a bejelentéseket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Letolvajozzák Vonát a háta mögött

  Letolvajozzák Vonát a háta mögött

  Vona Gábor elleni lázadásról írt a Ripost múlt pénteken, miután korábban bejutottak a radikális Jobbik siófoki frakcióülésére. A lap szerint Vonát tolvajként emlegetik, amiért ellopta a párt lelkét, miközben Volner János frakcióvezető azért került partvonalra, mert a párt új Főnöke, Simicska Lajos nagyvállalkozó “buta rendőrnek” tartja.

 • A devizahiteleseken segített a kormány

  A devizahiteleseken segített a kormány

  Magyarországon 2002 után a szocialista kormány megszüntette a korábbi otthonteremtési rendszert. Ez a devizahitelezés felé terelte a magyar családokat, aminek eredményeként a lakossági devizahitelek összege több mint százszorosára emelkedett.

 • Amikor az ebédpénz visszajár

  Amikor az ebédpénz visszajár

  Több mint 3 millió forintos kötbért kénytelen fizetni a tömeges ételmérgezést okozó Gyermekmenza Kft. az óbudai önkormányzatnak, amit az megoszt a szülőkkel.