EUR: 313,37 Ft
CHF: 289,40 Ft
2017. április 30., vasárnap
Katalin, Kitti

Aktuális Nagykanizsa

Mit dúdolt Zrínyi?

Bár eredendően a lengyelek esetében használjuk, de a horvát és a magyar is két jó barát. Ez derült ki a kanizsai horvát héten, amelyet idén a Zrínyi-emlékévhez kapcsolódva szerveztek. A nemzetiségi önkormányzat történelmi, vallási és kulturális programokat szervezett, így az érdeklődők hallhattak előadást a Zrínyiújvárról, a medjugorjei Mária-jelenésekről, a zárónapon pedig a Mura-vidék népzenei kincséből adtak ízelítőt a fellépő hagyományőrző csoportok.

NK_horvát.jpg

(Fotó: Gergely Szilárd)

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb 1628 embert vettek őrizetbe Törökországban

    Újabb 1628 embert vettek őrizetbe Törökországban

    Összesen 1628 embert vettek őrizetbe Törökországban egy kiterjedt, országos szintű biztonsági művelet keretében – jelentették be szombaton a török biztonsági szolgálatok, a kormány hivatalos közlönye pedig arról számolt be, hogy újabb több mint 3900 közalkalmazottat bocsátottak el állásából.

  • Orbán Viktor: a magyar kormány Európa-párti

    Orbán Viktor: a magyar kormány Európa-párti

    Az Európai Unióban Magyarországon a legnagyobb a tagság támogatottsága, és ebben az eredményben benne van a kormány munkája. A magyar kormány ugyanis Európa-párti – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben szombaton, az unióban maradó tagállamok rendkívüli csúcstalálkozóját követően magyar újságírók előtt.