EUR: 305,20 Ft
CHF: 276,93 Ft
2017. július 24., hétfő
Kinga, Kincső

Aktuális Nagykanizsa

Mit dúdolt Zrínyi?

Bár eredendően a lengyelek esetében használjuk, de a horvát és a magyar is két jó barát. Ez derült ki a kanizsai horvát héten, amelyet idén a Zrínyi-emlékévhez kapcsolódva szerveztek. A nemzetiségi önkormányzat történelmi, vallási és kulturális programokat szervezett, így az érdeklődők hallhattak előadást a Zrínyiújvárról, a medjugorjei Mária-jelenésekről, a zárónapon pedig a Mura-vidék népzenei kincséből adtak ízelítőt a fellépő hagyományőrző csoportok.

NK_horvát.jpg

(Fotó: Gergely Szilárd)

Kapcsolódó Cikkek

 • Magabiztos fölénnyel vezet a Fidesz

  Magabiztos fölénnyel vezet a Fidesz

  Ha most vasárnap lenne választás, a 2014-es voksolással közel azonos eredmény születne, ami egyértelmű pozitív visszajelzés a kormánypártoknak – mondta Fodor Csaba az Origónak a Fidesz-KDNP első félévét értékelve.

 • Rontott a német zsidóság helyzetén a tömeges bevándorlás

  Rontott a német zsidóság helyzetén a tömeges bevándorlás

  Josef Schuster a Blid magazinnak adott interjúban beszélt arról, szerint évek óta megfigyelhető jelenség, hogy a “zsidó” szitokszóvá válik – ez elsősorban az interneten jellemző, de akár iskolákban, a muszlim diákok körében is megmutatkozik.

 • Lángoltak az olajtartályok a Békés megyei Ecsegfalván

  Lángoltak az olajtartályok a Békés megyei Ecsegfalván

  Eloltották az égő olajtartályokat a Békés megyei Ecsegfalván, a tűzoltók már a füst elfojtásán dolgoznak, majd elvégzik a környezeti kármentesítését – tájékoztatta hétfő reggel a műveletet irányító Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.