EUR: 310,06 Ft
CHF: 284,58 Ft
2017. június 28., szerda
Levente, Irén

Aktuális Nagykanizsa

Mit dúdolt Zrínyi?

Bár eredendően a lengyelek esetében használjuk, de a horvát és a magyar is két jó barát. Ez derült ki a kanizsai horvát héten, amelyet idén a Zrínyi-emlékévhez kapcsolódva szerveztek. A nemzetiségi önkormányzat történelmi, vallási és kulturális programokat szervezett, így az érdeklődők hallhattak előadást a Zrínyiújvárról, a medjugorjei Mária-jelenésekről, a zárónapon pedig a Mura-vidék népzenei kincséből adtak ízelítőt a fellépő hagyományőrző csoportok.

NK_horvát.jpg

(Fotó: Gergely Szilárd)

Kapcsolódó Cikkek

 • Völner: Befolyásolni próbálják a kvótapert

  Völner: Befolyásolni próbálják a kvótapert

  Akárhogy is alakul az EU bíróságán a hazánk és Szlovákia ellen indított úgynevezett kvótaper, Magyar ország nem nyithatja meg kapuit az illegális migránsok előtt – jelentette ki a Magyar Időknek adott interjújában Völner Pál az Igazságügyi minisztérium parlamenti államtitkára.

 • Kamuhír terjedt a csekkbefizetésről

  Kamuhír terjedt a csekkbefizetésről

  Már fél Budapest a sárga csekkek szigorított feladásáról beszél, mióta felröppent a hír, hogy hétfő óta a posta munkatársai igazolványt is kérnek az ügyfelektől a befizetéshez.

 • Kinyírta magát az ellenzék

  Kinyírta magát az ellenzék

  Bár a Jobbik bújtatott pártfinanszírozása miatt a kormánypártok és a szélsőséges párt csatája volt a múlt pénteki plakáttörvény-szavazás, annak más ellenzéki pártok is áldozatául estek.