2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb Tatabánya

Modern rendelő az elavult játékok helyén

Eltűnnek a régi, ütött-kopott játékeszközök, és a helyükön modern orvosi rendelő épül. És ez csak egy a nyolc kialakítandó vagy megújuló rendelő közül.

Újvárosban, Felsőgallán és a Gál István lakótelepen összesen nyolc új rendelőt alakít ki az önkormányzat, és megújul a védőnői szolgálat öt székhelye is. Ezt sajtótájékoztatón jelentette be Schmidt Csaba polgármester és Molnár Tamás, a városközpont önkormányzati képviselője. A megújulás a Településfejlesztési Operatív Program pályázatának köszönhető, amelyen az önkormányzat 200 millió forint támogatást nyert el.


IMG_1502

– Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az egészségügyi alapellátást igénybe vevők körében megvalósuljon az a szolgáltatás, ami méltó a családbarát város titulushoz – hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármester. – Ennek érdekében a jelenlegi ellátási rendszer színvonalfejlesztése szükséges mind a házi- és gyermekorvosi praxisok, mind a védőnői szolgálatok terén. Az átalakítások fontosságát az is alátámasztja, hogy ezek a területek szolgálnak az egészségügyi állapotfelmérések, szűrővizsgálatok helyszínéül, melyek szerepe nélkülözhetetlen a lakossági prevencióban, az egészségügyi állapot javításában. További cél az épületek akadálymentes megközelítésének biztosítása és energiatakarékos működtetése.

Új, 300 négyzetméteres orvosi rendelő épül Újvárosban, a Záray Márta-emlékpark mellett, a Köztársaság útja 30–32. előtti területen. Ide költözik majd át a jelenleg a Köztársaság útja 3. szám alatt működő két felnőtt-háziorvosi rendelő, amelyek leromlott állapotára már a felújítás sem jelentene megoldást. Ugyancsak az új épületben kap helyet a Kodály téren működő két védőnői szolgálat, amelyek már nem felelnek meg az ÁNTSZ előírásainak. Az új orvosi rendelőnél parkolókat, köztük két mozgássérült-parkolót is kialakítanak.


A Gál István lakótelepen működő négy felnőttorvosi rendelő megújítása a teljes belső burkolat cseréjével, új vizesblokkal, tetőszigeteléssel, a villamos hálózat és a radiátorok, valamint a külső ajtók cseréjével valósulhat meg. Felsőgallán két felnőtt- és egy gyermekorvosi praxist, valamint három védőnői szolgálatot érint a felújítás. A 2018 elején befejeződő beruházással megoldódik a védőnői szolgáltatást igénybe vevő és az orvosi rendelésre érkező beteg gyermekek elkülönítése is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.