EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb Tatabánya

Modern rendelő az elavult játékok helyén

Eltűnnek a régi, ütött-kopott játékeszközök, és a helyükön modern orvosi rendelő épül. És ez csak egy a nyolc kialakítandó vagy megújuló rendelő közül.

Újvárosban, Felsőgallán és a Gál István lakótelepen összesen nyolc új rendelőt alakít ki az önkormányzat, és megújul a védőnői szolgálat öt székhelye is. Ezt sajtótájékoztatón jelentette be Schmidt Csaba polgármester és Molnár Tamás, a városközpont önkormányzati képviselője. A megújulás a Településfejlesztési Operatív Program pályázatának köszönhető, amelyen az önkormányzat 200 millió forint támogatást nyert el.


IMG_1502

– Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az egészségügyi alapellátást igénybe vevők körében megvalósuljon az a szolgáltatás, ami méltó a családbarát város titulushoz – hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármester. – Ennek érdekében a jelenlegi ellátási rendszer színvonalfejlesztése szükséges mind a házi- és gyermekorvosi praxisok, mind a védőnői szolgálatok terén. Az átalakítások fontosságát az is alátámasztja, hogy ezek a területek szolgálnak az egészségügyi állapotfelmérések, szűrővizsgálatok helyszínéül, melyek szerepe nélkülözhetetlen a lakossági prevencióban, az egészségügyi állapot javításában. További cél az épületek akadálymentes megközelítésének biztosítása és energiatakarékos működtetése.

Új, 300 négyzetméteres orvosi rendelő épül Újvárosban, a Záray Márta-emlékpark mellett, a Köztársaság útja 30–32. előtti területen. Ide költözik majd át a jelenleg a Köztársaság útja 3. szám alatt működő két felnőtt-háziorvosi rendelő, amelyek leromlott állapotára már a felújítás sem jelentene megoldást. Ugyancsak az új épületben kap helyet a Kodály téren működő két védőnői szolgálat, amelyek már nem felelnek meg az ÁNTSZ előírásainak. Az új orvosi rendelőnél parkolókat, köztük két mozgássérült-parkolót is kialakítanak.


A Gál István lakótelepen működő négy felnőttorvosi rendelő megújítása a teljes belső burkolat cseréjével, új vizesblokkal, tetőszigeteléssel, a villamos hálózat és a radiátorok, valamint a külső ajtók cseréjével valósulhat meg. Felsőgallán két felnőtt- és egy gyermekorvosi praxist, valamint három védőnői szolgálatot érint a felújítás. A 2018 elején befejeződő beruházással megoldódik a védőnői szolgáltatást igénybe vevő és az orvosi rendelésre érkező beteg gyermekek elkülönítése is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.