EUR: 310,10 Ft
CHF: 267,93 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Extra

Mosolyka: Vége a kerekesszékes időszaknak!

Mindössze tizennyolc évet jósoltak neki, de Hozleiter Fanny, azaz Mosolyka kitartásával mindenre rácáfolt. A 28 éves lány – akinek blogját több ezren követik – most úgy döntött, véget vet a kerekesszékes időszaknak és távolabb kerül korábbi életétől.

mosolyka

Mosolyka előtt nincs lehetetlen Fotók: Facebook

„Eltávolítottam a kerekesszékes jelzőt az oldalam nevéből. Úgy döntöttem, ideje így is kilépni a dobozból. Lassan hét éve úgy láthattatok itt, mint Mosolyka – kerekesszékkel a világ. Ennek vége!” – kezdte a közösségi oldalán Fanny, akinek kitartását sokan csodálattal nézik.

„A mosolygós kerekesszékes kislány helyett sokkal inkább szeretnék a csaj lenni, aki megcsinálta a lehetetlent és felállt. Megmutatta elsősorban magának, hogy képes rá. Ezen dolgozom. Kis apróság, de a címkék megbélyegeznek, korlátoznak minket.

Ennek tükrében: helló kerekesszékkel a világ, és jöjjön a csaj, aki egyedül áll a két lábán a tűzhely mellett, miközben vacsorát készít társának, Sándornak” – fogalmazta meg Mosolyka, akinél másfél éves korában gerincvelői izomsorvadást diagnosztizáltak és mindössze tizennyolc évet jósoltak neki. Egy rendezvényen ismerkedett meg szerelmével, aki segített őt felvinni a lépcsőn, azóta pedig elválaszthatatlanok.

Hogy Fanny egyre több időt, már hosszú perceket tud állva tölteni, valóban csoda. Korábban három ember kellett hozzá, hogy a járógépet használni tudja, de ma már elég Sándor segítsége és a fiatal lány elképesztő kitartása.

mosolyka2

Kapcsolódó Cikkek

 • Titokban mondta ki az igent Rúzsa Magdi

  Titokban mondta ki az igent Rúzsa Magdi

  A Mátyás-templomban mondta ki a boldogító igent Rúzsa Magdi múlt szombaton. Az énekesnő és férje, Vilmos a legnagyobb titokban és biztonsági intézkedések közepette tartották meg az esküvőt, melyre csak a család és a közeli barátok voltak hivatalosak.

 • Felmondott! Előremenekült Demcsák Zsuzsa

  Felmondott! Előremenekült Demcsák Zsuzsa

  Negatív rekordokat döntött rövid ATV-s pályafutásával Demcsák Zsuzsa. Szerdán, végül elébe ment kirúgásának és egy rövid tárgyalást követően, közös megegyezéssel mondott búcsút egymásnak a csatorna és a műsorvezető.

 • Harsányi Levente: Apu a halála után is velem van

  Harsányi Levente: Apu a halála után is velem van

  Mai napig szenved édesapja hiányától Harsányi Levi, aki a veszteség ellenére azt érzi, ma is jelen van az életében imádott apukája, aki most igazán büszke lehet odafenn, ugyanis a tévés a napokban egy rákosbeteg kisfiú életén segített.