EUR: 309,31 Ft
CHF: 285,45 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Extra

Mosolyka: Vége a kerekesszékes időszaknak!

Mindössze tizennyolc évet jósoltak neki, de Hozleiter Fanny, azaz Mosolyka kitartásával mindenre rácáfolt. A 28 éves lány – akinek blogját több ezren követik – most úgy döntött, véget vet a kerekesszékes időszaknak és távolabb kerül korábbi életétől.

mosolyka

Mosolyka előtt nincs lehetetlen Fotók: Facebook

„Eltávolítottam a kerekesszékes jelzőt az oldalam nevéből. Úgy döntöttem, ideje így is kilépni a dobozból. Lassan hét éve úgy láthattatok itt, mint Mosolyka – kerekesszékkel a világ. Ennek vége!” – kezdte a közösségi oldalán Fanny, akinek kitartását sokan csodálattal nézik.

„A mosolygós kerekesszékes kislány helyett sokkal inkább szeretnék a csaj lenni, aki megcsinálta a lehetetlent és felállt. Megmutatta elsősorban magának, hogy képes rá. Ezen dolgozom. Kis apróság, de a címkék megbélyegeznek, korlátoznak minket.

Ennek tükrében: helló kerekesszékkel a világ, és jöjjön a csaj, aki egyedül áll a két lábán a tűzhely mellett, miközben vacsorát készít társának, Sándornak” – fogalmazta meg Mosolyka, akinél másfél éves korában gerincvelői izomsorvadást diagnosztizáltak és mindössze tizennyolc évet jósoltak neki. Egy rendezvényen ismerkedett meg szerelmével, aki segített őt felvinni a lépcsőn, azóta pedig elválaszthatatlanok.

Hogy Fanny egyre több időt, már hosszú perceket tud állva tölteni, valóban csoda. Korábban három ember kellett hozzá, hogy a járógépet használni tudja, de ma már elég Sándor segítsége és a fiatal lány elképesztő kitartása.

mosolyka2

Kapcsolódó Cikkek

 • Pirner Alma nőt szeretett

  Pirner Alma nőt szeretett

  Pirner Alma világbajnok rúdtáncos a FEM3 Micsoda nők! című talkshow-jában megdöbbentő kijelentést tett, amikor Várkonyi Andrea a szerelem témakörét boncolgatta vendégeivel.

 • Magyar színész lopott Tom Hanksszel!

  Magyar színész lopott Tom Hanksszel!

  Hello, Gábor! – köszöntötte Tom Hanks az Inferno című film forgatásán Urmai Gábort. A nyíregyházi színház színészét Hanks kollégaként kezelte.

 • Hollywoodi halloween

  A halloween ősi kelta ünnep, az Írországban és Skóciában élő törzsek hite szerint ezen a napon tért vissza a földre azoknak a bűnösöknek a lelke, akik meghaltak és azóta állatok testében „léteztek”.