EUR: 307,08 Ft
CHF: 281,41 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Extra

Mosolyka: Vége a kerekesszékes időszaknak!

Mindössze tizennyolc évet jósoltak neki, de Hozleiter Fanny, azaz Mosolyka kitartásával mindenre rácáfolt. A 28 éves lány – akinek blogját több ezren követik – most úgy döntött, véget vet a kerekesszékes időszaknak és távolabb kerül korábbi életétől.

mosolyka

Mosolyka előtt nincs lehetetlen Fotók: Facebook

„Eltávolítottam a kerekesszékes jelzőt az oldalam nevéből. Úgy döntöttem, ideje így is kilépni a dobozból. Lassan hét éve úgy láthattatok itt, mint Mosolyka – kerekesszékkel a világ. Ennek vége!” – kezdte a közösségi oldalán Fanny, akinek kitartását sokan csodálattal nézik.

„A mosolygós kerekesszékes kislány helyett sokkal inkább szeretnék a csaj lenni, aki megcsinálta a lehetetlent és felállt. Megmutatta elsősorban magának, hogy képes rá. Ezen dolgozom. Kis apróság, de a címkék megbélyegeznek, korlátoznak minket.

Ennek tükrében: helló kerekesszékkel a világ, és jöjjön a csaj, aki egyedül áll a két lábán a tűzhely mellett, miközben vacsorát készít társának, Sándornak” – fogalmazta meg Mosolyka, akinél másfél éves korában gerincvelői izomsorvadást diagnosztizáltak és mindössze tizennyolc évet jósoltak neki. Egy rendezvényen ismerkedett meg szerelmével, aki segített őt felvinni a lépcsőn, azóta pedig elválaszthatatlanok.

Hogy Fanny egyre több időt, már hosszú perceket tud állva tölteni, valóban csoda. Korábban három ember kellett hozzá, hogy a járógépet használni tudja, de ma már elég Sándor segítsége és a fiatal lány elképesztő kitartása.

mosolyka2

Kapcsolódó Cikkek

  • Ganxsta Zolee újra szerelmes

    Ganxsta Zolee újra szerelmes

    Ganxsta Zolee és kislánya, Zoé a Frizbi gyereknapi adásának felvételén meséltek mindennapjaikról, a kislány pedig kikotyogta, hogy az ötvenegy éves rapper újra szerelmes.

  • Gubás Gabi: „Találjátok meg a haza vezető utat!”

    Gubás Gabi: „Találjátok meg a haza vezető utat!”

    Hazánk hírességei évek óta összefognak az Ezer Lámpás Éjszakáján az eltűnt gyermekekért. Gubás Gabi az idei kampány arca elárulta, hogy miért különösen fontos számára édesanyaként ez a téma, Kárász Róbert – a kezdeményezés megálmodója – pedig arról mesélt, hogy milyen személyes indíttatás vezetett ahhoz, hogy életre hívja a mozgalmat.