EUR: 305,44 Ft
CHF: 275,20 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Extra

Mosolyka: Vége a kerekesszékes időszaknak!

Mindössze tizennyolc évet jósoltak neki, de Hozleiter Fanny, azaz Mosolyka kitartásával mindenre rácáfolt. A 28 éves lány – akinek blogját több ezren követik – most úgy döntött, véget vet a kerekesszékes időszaknak és távolabb kerül korábbi életétől.

mosolyka

Mosolyka előtt nincs lehetetlen Fotók: Facebook

„Eltávolítottam a kerekesszékes jelzőt az oldalam nevéből. Úgy döntöttem, ideje így is kilépni a dobozból. Lassan hét éve úgy láthattatok itt, mint Mosolyka – kerekesszékkel a világ. Ennek vége!” – kezdte a közösségi oldalán Fanny, akinek kitartását sokan csodálattal nézik.

„A mosolygós kerekesszékes kislány helyett sokkal inkább szeretnék a csaj lenni, aki megcsinálta a lehetetlent és felállt. Megmutatta elsősorban magának, hogy képes rá. Ezen dolgozom. Kis apróság, de a címkék megbélyegeznek, korlátoznak minket.

Ennek tükrében: helló kerekesszékkel a világ, és jöjjön a csaj, aki egyedül áll a két lábán a tűzhely mellett, miközben vacsorát készít társának, Sándornak” – fogalmazta meg Mosolyka, akinél másfél éves korában gerincvelői izomsorvadást diagnosztizáltak és mindössze tizennyolc évet jósoltak neki. Egy rendezvényen ismerkedett meg szerelmével, aki segített őt felvinni a lépcsőn, azóta pedig elválaszthatatlanok.

Hogy Fanny egyre több időt, már hosszú perceket tud állva tölteni, valóban csoda. Korábban három ember kellett hozzá, hogy a járógépet használni tudja, de ma már elég Sándor segítsége és a fiatal lány elképesztő kitartása.

mosolyka2

Kapcsolódó Cikkek

  • Törőcsik Mari: Meggyógyulok!

    Törőcsik Mari: Meggyógyulok!

    Továbbra is csak Bodrogi Gyulát engedi magához Törőcsik Mari, aki bár hosszú hetek óta kórházban van, volt férjének megígérte: meg fog gyógyulni. Bodrogi, amikor csak teheti, meglátogatja a nemzet színészét, ha pedig elfoglaltsága nem engedi, telefonon akkor is folyamatosan tartják a kapcsolatot, ami rengeteget segít Törőcsik felépülésében.

  • Az ugaron bulizik Pásztor Anna

    Az ugaron bulizik Pásztor Anna

    Ötödjére rendezi meg Pásztor Anna és zenekara, az Anna and the Barbies saját nevükkel fémjelzett fesztiváljukat Ópusztaszeren.