EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb XVI.kerület

Műfüves pályát kapott a Szent-Györgyi suli

A Szent-Györgyi Napok keretében az intézmény második műfüves pályáját adták át a Nobel-díjas tudósról elnevezett iskolában. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Csömöri út 142. alatt található intézmény tanulói egy kézilabdapálya-felfestéssel ellátott, de valójában multifunkcionális játékteret vehettek birtokba.

A rákosszentmihályi iskolában már a második műfüves sportpályát adják át, ami Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára szerint annak köszönhető, hogy a kerület vezetése példamutatóan nagy gondot fordít a sportra, illetve azokra az intézményekre, amelyekben a testmozgás és az egészségre való nevelés nagy hangsúlyt kap.


16ker_mufu2

A Kertvárosi SE birkózói tartottak bemutatót (Fotó: XVI. Kerületi Újság)

Csomor Ervin alpolgármester az ünnepélyes átadón kiemelte, ezzel az eseménnyel lezárult az önkormányzat és a Magyar Labdarúgó Szövetség közös programja, amelynek eredményeként már minden olyan önkormányzati működtetésű iskolában van műfüves pálya, ahol ezek kialakítására lehetőség volt.

Rákosszentmihályon nagy hagyománya van a labdarúgásnak, hiszen a helyi csapat, a RAFC a közelmúltban ünnepelte alapításának 100. évfordulóját. Az új pálya pedig azért is nagy öröm, mert így az évszázados hagyomány folytatódhat, új tehetségeket fedezhetnek fel más sportágak mellett a labdarúgás számára is.


Persze, mint kiderült, nemcsak futballozni lehet a pályán, az átadón Osváth Gréti fitnesz-, majd Száraz Nesztor tornagyakorlatokat mutatott be, de a Kertvárosi SE birkózói is megmutatták, miért tartoznak a főváros legjobb birkózói közé. A főszerepet persze a futball játszotta, hiszen az ünnepélyes átadás zárásaként kezdetét vette a körmérkőzéses labdarúgótorna, amelyen a csapatok barátságos mérkőzéseket játszottak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.