EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 25., vasárnap
Vilmos

Egyéb XVI.kerület

Műfüves pályát kapott a Szent-Györgyi suli

A Szent-Györgyi Napok keretében az intézmény második műfüves pályáját adták át a Nobel-díjas tudósról elnevezett iskolában. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Csömöri út 142. alatt található intézmény tanulói egy kézilabdapálya-felfestéssel ellátott, de valójában multifunkcionális játékteret vehettek birtokba.

A rákosszentmihályi iskolában már a második műfüves sportpályát adják át, ami Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára szerint annak köszönhető, hogy a kerület vezetése példamutatóan nagy gondot fordít a sportra, illetve azokra az intézményekre, amelyekben a testmozgás és az egészségre való nevelés nagy hangsúlyt kap.

16ker_mufu2

A Kertvárosi SE birkózói tartottak bemutatót (Fotó: XVI. Kerületi Újság)

Csomor Ervin alpolgármester az ünnepélyes átadón kiemelte, ezzel az eseménnyel lezárult az önkormányzat és a Magyar Labdarúgó Szövetség közös programja, amelynek eredményeként már minden olyan önkormányzati működtetésű iskolában van műfüves pálya, ahol ezek kialakítására lehetőség volt.

Rákosszentmihályon nagy hagyománya van a labdarúgásnak, hiszen a helyi csapat, a RAFC a közelmúltban ünnepelte alapításának 100. évfordulóját. Az új pálya pedig azért is nagy öröm, mert így az évszázados hagyomány folytatódhat, új tehetségeket fedezhetnek fel más sportágak mellett a labdarúgás számára is.

Persze, mint kiderült, nemcsak futballozni lehet a pályán, az átadón Osváth Gréti fitnesz-, majd Száraz Nesztor tornagyakorlatokat mutatott be, de a Kertvárosi SE birkózói is megmutatták, miért tartoznak a főváros legjobb birkózói közé. A főszerepet persze a futball játszotta, hiszen az ünnepélyes átadás zárásaként kezdetét vette a körmérkőzéses labdarúgótorna, amelyen a csapatok barátságos mérkőzéseket játszottak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.