EUR: 307,90 Ft
CHF: 289,44 Ft
2017. február 24., péntek
Mátyás

Egyéb XVI.kerület

Műfüves pályát kapott a Szent-Györgyi suli

A Szent-Györgyi Napok keretében az intézmény második műfüves pályáját adták át a Nobel-díjas tudósról elnevezett iskolában. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Csömöri út 142. alatt található intézmény tanulói egy kézilabdapálya-felfestéssel ellátott, de valójában multifunkcionális játékteret vehettek birtokba.

A rákosszentmihályi iskolában már a második műfüves sportpályát adják át, ami Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára szerint annak köszönhető, hogy a kerület vezetése példamutatóan nagy gondot fordít a sportra, illetve azokra az intézményekre, amelyekben a testmozgás és az egészségre való nevelés nagy hangsúlyt kap.

16ker_mufu2

A Kertvárosi SE birkózói tartottak bemutatót (Fotó: XVI. Kerületi Újság)

Csomor Ervin alpolgármester az ünnepélyes átadón kiemelte, ezzel az eseménnyel lezárult az önkormányzat és a Magyar Labdarúgó Szövetség közös programja, amelynek eredményeként már minden olyan önkormányzati működtetésű iskolában van műfüves pálya, ahol ezek kialakítására lehetőség volt.

Rákosszentmihályon nagy hagyománya van a labdarúgásnak, hiszen a helyi csapat, a RAFC a közelmúltban ünnepelte alapításának 100. évfordulóját. Az új pálya pedig azért is nagy öröm, mert így az évszázados hagyomány folytatódhat, új tehetségeket fedezhetnek fel más sportágak mellett a labdarúgás számára is.

Persze, mint kiderült, nemcsak futballozni lehet a pályán, az átadón Osváth Gréti fitnesz-, majd Száraz Nesztor tornagyakorlatokat mutatott be, de a Kertvárosi SE birkózói is megmutatták, miért tartoznak a főváros legjobb birkózói közé. A főszerepet persze a futball játszotta, hiszen az ünnepélyes átadás zárásaként kezdetét vette a körmérkőzéses labdarúgótorna, amelyen a csapatok barátságos mérkőzéseket játszottak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb három gyógyszertárat záratott be az OGYÉI

  Újabb három gyógyszertárat záratott be az OGYÉI

  Újabb három gyógyszertárat záratott be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, felfüggesztve a Szent Hildegárd gyógyszertár és a hozzá tartozó két fiókgyógyszertár kereskedelmi engedélyét.

 • Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának

  Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának

  Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának, az ellenzéki, balközép Macedóniai Szociáldemokrata Szövetségnek (SDSM) ugyanis szkopjei sajtójelentések szerint sikerült megegyeznie az albán kisebbségi Demokratikus Unió az Integrációért (DUI) párttal, így meglehet a szükséges többségük a parlamentben.

 • Olimpia 2024: a kormány lezártnak tekinti az ügyet

  Olimpia 2024: a kormány lezártnak tekinti az ügyet

  A kormány lezártnak tekinti az olimpiarendezés ügyét, egyben felkérte Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, tájékoztasson arról, hogy az olimpiához kapcsolódó beruházások előkészítése milyen szakaszban van.