EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb Szolnok

Nagy Befőzéssel várják a telet

Falusi forgatag, árusok, néptánccsoport – ez a kép fogadott minket az idén már nyolcadik alkalommal megrendezett Nagy Befőzésen Nagykörűben, ami az évek során a község programjai közül az egyik legnépszerűbbé vált.

– Az igények megnőttek, a fesztiválok megszaporodtak, a gasztronómia megjelent a fesztiválok főszereplőjeként. Mi önmagunkat adjuk. Úgy néz ki, hogy erre vevők az emberek, ez egyfajta hitelt ad nekünk – indokolta a rendezvény népszerűségét Barát József, Nagykörű polgármestere.


G. Nagy István előttünk gyalulja a falusi káposztát

A magyar káposzta minőségéhez nincs fogható

A már híressé vált fesztiválon minden kapható, amit érdemes télire az éléskamrába eltenni: különböző lekvárokat, savanyú káposztát, kolbászt, mézet, de még pálinkát is vehettünk a téren kipakolt árusoknál. És hogy mitől jobb a falusi káposzta a boltinál?

Megkérdeztük G. Nagy István káposztatermelőt, aki látványos standján mutatta be a savanyítás folyamatát.


– A magyar tájfajták bizonyítottan több C-vitamint tartalmaznak, mint a hibridek. A hibridek valóban többet teremnek mennyiségileg, de minőségük nem éri el a magyar tájfajtákét.

A szervezők különféle programokkal is készültek: volt bábszínház, tökárverés, vásári vetélkedők, táncház, néprajzi kiállítás, népi játékok gyerekeknek, de még kisvonat is közlekedett Nagykörűben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.