EUR: 319,63 Ft
CHF: 277,04 Ft
2018. május 27., vasárnap
Hella

Egyéb Szolnok

Nagy Befőzéssel várják a telet

Falusi forgatag, árusok, néptánccsoport – ez a kép fogadott minket az idén már nyolcadik alkalommal megrendezett Nagy Befőzésen Nagykörűben, ami az évek során a község programjai közül az egyik legnépszerűbbé vált.

– Az igények megnőttek, a fesztiválok megszaporodtak, a gasztronómia megjelent a fesztiválok főszereplőjeként. Mi önmagunkat adjuk. Úgy néz ki, hogy erre vevők az emberek, ez egyfajta hitelt ad nekünk – indokolta a rendezvény népszerűségét Barát József, Nagykörű polgármestere.


G. Nagy István előttünk gyalulja a falusi káposztát

A magyar káposzta minőségéhez nincs fogható

A már híressé vált fesztiválon minden kapható, amit érdemes télire az éléskamrába eltenni: különböző lekvárokat, savanyú káposztát, kolbászt, mézet, de még pálinkát is vehettünk a téren kipakolt árusoknál. És hogy mitől jobb a falusi káposzta a boltinál?

Megkérdeztük G. Nagy István káposztatermelőt, aki látványos standján mutatta be a savanyítás folyamatát.

– A magyar tájfajták bizonyítottan több C-vitamint tartalmaznak, mint a hibridek. A hibridek valóban többet teremnek mennyiségileg, de minőségük nem éri el a magyar tájfajtákét.

A szervezők különféle programokkal is készültek: volt bábszínház, tökárverés, vásári vetélkedők, táncház, néprajzi kiállítás, népi játékok gyerekeknek, de még kisvonat is közlekedett Nagykörűben.

Kapcsolódó Cikkek