2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb XXIII.kerület

Nem akarunk hazamenni!

Közel ezren voltak kíváncsiak a Táncsics Mihály Művelődési Házban rendezett vasútmodell-kiállításra hétvégén. A másfél éves előkészítő munka meghozta a sikert, a gyerekek nem is akarták otthagyni a terepasztalokat.

(fotó: Táncsics Mihály Művelődési Ház)

Naphosszat követhették a vonatok útját (fotó: Táncsics Mihály Művelődési Ház)

Másfél éve kezdte szervezni Geiger Tamás, a művelődési ház igazgatója azt a vasútmodell-kiállítást, amelyet múlt hétvégén mintegy ezer látogató tekintett meg Soroksáron. A 424-es Vasútmodellező Klub háromszáz négyzetméteres terepasztalt állított fel a Táncsicsban a háromnapos eseményre.


(fotó: Táncsics Mihály Művelődési Ház)

Iskoláscsoportok is érkeztek a Táncsicsba pénteken (fotó: Táncsics Mihály Művelődési Ház)

(fotó: Táncsics Mihály Művelődési Ház)

Terepasztal háromszáz négyzetméteren (fotó: Táncsics Mihály Művelődési Ház)

 

 

 

 

 

 

 

 

– Nagyon jók a visszajelzések már most, és mást sem hallottam a gyerekektől a helyszínen, hogy a szüleiket győzködték, maradjanak még. Egyszerűen nem akartak hazamenni – mondta lapunknak Geiger Tamás. Hozzátette, később visszatér a kiállítás a Táncsicsba. – De ez nem a közeljövőben lesz, úgy tervezzük, jövőre legókiállítással kedveskedünk a közönségnek, és 2018-ban jönnek vissza a vonatok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.