EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb XXIII.kerület

Nem akarunk hazamenni!

Közel ezren voltak kíváncsiak a Táncsics Mihály Művelődési Házban rendezett vasútmodell-kiállításra hétvégén. A másfél éves előkészítő munka meghozta a sikert, a gyerekek nem is akarták otthagyni a terepasztalokat.

(fotó: Táncsics Mihály Művelődési Ház)

Naphosszat követhették a vonatok útját (fotó: Táncsics Mihály Művelődési Ház)

Másfél éve kezdte szervezni Geiger Tamás, a művelődési ház igazgatója azt a vasútmodell-kiállítást, amelyet múlt hétvégén mintegy ezer látogató tekintett meg Soroksáron. A 424-es Vasútmodellező Klub háromszáz négyzetméteres terepasztalt állított fel a Táncsicsban a háromnapos eseményre.

(fotó: Táncsics Mihály Művelődési Ház)

Iskoláscsoportok is érkeztek a Táncsicsba pénteken (fotó: Táncsics Mihály Művelődési Ház)

(fotó: Táncsics Mihály Művelődési Ház)

Terepasztal háromszáz négyzetméteren (fotó: Táncsics Mihály Művelődési Ház)

 

 

 

 

 

 

 

 

– Nagyon jók a visszajelzések már most, és mást sem hallottam a gyerekektől a helyszínen, hogy a szüleiket győzködték, maradjanak még. Egyszerűen nem akartak hazamenni – mondta lapunknak Geiger Tamás. Hozzátette, később visszatér a kiállítás a Táncsicsba. – De ez nem a közeljövőben lesz, úgy tervezzük, jövőre legókiállítással kedveskedünk a közönségnek, és 2018-ban jönnek vissza a vonatok.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.