EUR: 307,87 Ft
CHF: 289,39 Ft
2017. február 19., vasárnap
Zsuzsanna

Egyéb XXIII.kerület

Nem akarunk hazamenni!

Közel ezren voltak kíváncsiak a Táncsics Mihály Művelődési Házban rendezett vasútmodell-kiállításra hétvégén. A másfél éves előkészítő munka meghozta a sikert, a gyerekek nem is akarták otthagyni a terepasztalokat.

(fotó: Táncsics Mihály Művelődési Ház)

Naphosszat követhették a vonatok útját (fotó: Táncsics Mihály Művelődési Ház)

Másfél éve kezdte szervezni Geiger Tamás, a művelődési ház igazgatója azt a vasútmodell-kiállítást, amelyet múlt hétvégén mintegy ezer látogató tekintett meg Soroksáron. A 424-es Vasútmodellező Klub háromszáz négyzetméteres terepasztalt állított fel a Táncsicsban a háromnapos eseményre.

(fotó: Táncsics Mihály Művelődési Ház)

Iskoláscsoportok is érkeztek a Táncsicsba pénteken (fotó: Táncsics Mihály Művelődési Ház)

(fotó: Táncsics Mihály Művelődési Ház)

Terepasztal háromszáz négyzetméteren (fotó: Táncsics Mihály Művelődési Ház)

 

 

 

 

 

 

 

 

– Nagyon jók a visszajelzések már most, és mást sem hallottam a gyerekektől a helyszínen, hogy a szüleiket győzködték, maradjanak még. Egyszerűen nem akartak hazamenni – mondta lapunknak Geiger Tamás. Hozzátette, később visszatér a kiállítás a Táncsicsba. – De ez nem a közeljövőben lesz, úgy tervezzük, jövőre legókiállítással kedveskedünk a közönségnek, és 2018-ban jönnek vissza a vonatok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pecsét István gyógyul!

  Pecsét István gyógyul!

  „Leírhatatlan az érzés volt, amikor azt olvastam, hogy a májam felső részéről eltűnt az áttét” – mesélte boldogan, mosolyogva Pecsét István, akinek kálváriába illő útját komoly dunaújvárosi és társadalmi támogatással indították el Kínába.

 • Pokolgép robbant Bagdadban, rengetegen meghaltak

  Pokolgép robbant Bagdadban, rengetegen meghaltak

  A legfrissebb értesülések szerint legalább 55 ember életét követelte egy pokolgépes merénylet csütörtökön, amelyet Bagdad déli részében fekvő Hajj as-Surta nevű kerületben követtek el – közölték helyi egészségügyi és biztonsági források.

 • Veszélyt hordozhat magában a hattyútetem

  Veszélyt hordozhat magában a hattyútetem

  A Fióka- és Madármentés közösségi oldala számolt be arról, hogy a múlt héten a Dunáról három hattyútetemet adtak le a Nébihhez influenza alapos gyanújával, illetve további hét tetemet regisztráltak a csepeli Kis-Dunán.