EUR: 307,28 Ft
CHF: 282,13 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Sopron

Népszerű a nyugdíjasegyetem

Idén tizenkettedik alkalommal indul el a soproni nyugdíjasegyetem a GYIK Rendezvényházban.
Az első szemeszteren közel háromszázan ültek be a padokba, a résztvevők száma mára már meghaladja az ötszáz főt.


Az idei őszi szemeszter első előadását dr. Sarkady Sándor, az egyetem könyvtárának és levéltárának főigazgatója tartja, 1956 – Sopron vértelen forradalma címmel október 18-án.
A nyugdíjas hallgatók újraélhetik az egyetemi polgárok életét, hiszen beiratkozás van és indexet is kapnak. Emellett példát mutathatnak a fiatalabb korosztálynak, hogy akkor is érdemes tanulni, amikor annak már nincsen tétje.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.