EUR: 309,77 Ft
CHF: 267,20 Ft
2017. szeptember 22., péntek
Móric

Egyéb Sopron

Népszerű a nyugdíjasegyetem

Idén tizenkettedik alkalommal indul el a soproni nyugdíjasegyetem a GYIK Rendezvényházban.
Az első szemeszteren közel háromszázan ültek be a padokba, a résztvevők száma mára már meghaladja az ötszáz főt.


Az idei őszi szemeszter első előadását dr. Sarkady Sándor, az egyetem könyvtárának és levéltárának főigazgatója tartja, 1956 – Sopron vértelen forradalma címmel október 18-án.
A nyugdíjas hallgatók újraélhetik az egyetemi polgárok életét, hiszen beiratkozás van és indexet is kapnak. Emellett példát mutathatnak a fiatalabb korosztálynak, hogy akkor is érdemes tanulni, amikor annak már nincsen tétje.

Kapcsolódó Cikkek

  • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

  • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.