EUR: 311,01 Ft
CHF: 287,85 Ft
2017. április 24., hétfő
György

Extra Sopron

Népszerű a város a külföldiek körében is

A belföldi és külföldi turisták körében egyaránt népszerű Sopron. Idén nyáron is sok család látogatott el a leghűségesebb városba a vakáció alatt. Ősszel és télen sem áll meg az élet, ezt az időszakot kedveli leginkább a múzeumbarát és az aktív pihenést kereső közönség is.
Sopront évek óta Magyarország leglátogatottabb települései között tartják számon. Nem meglepő, hiszen Budapest után itt található a legtöbb műemlék épület, egy igazi ékszerdoboz a történelmi belváros. – A látogatottság szempontjából természetesen a mi esetünkben is a nyári hónapok kiemelkedőek. A vakáció kezdetével sok család kereste fel Sopront – mondta Erdősi-Héjj Boglárka, a Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Hazánk igazi ékszerdoboza Sopron történelmi belvárosa. Fotó: Sopron Régió Turisztikai Központ

Hazánk igazi ékszerdoboza Sopron történelmi belvárosa
Fotó: Sopron Régió Turisztikai Központ

A leghűségesebb város nemcsak a belföldi turisták körében kedvelt, hanem évről évre folyamatosan nő a külföldiek száma is. – A város értékei mellett nem mehetünk el úgy, hogy ne említenénk meg a világörökség részét képező Fertő-tájat, a Fertő tó különleges növény- és állatvilágát, a Fertő-parti települések különleges hangulatát, a fertődi Esterházy-kastélyt és nagycenki Széchenyi-kastélyt. Ezek a helyszínek is mind-mind idevonzzák a kikapcsolódni vágyókat – egészítette ki az ügyvezető.

A felújított Várkerületen idén is sok belföldi és külföldi turista fordult meg. Fotó: Sopron Régió Turisztikai Központ

A felújított Várkerületen idén is sok belföldi és külföldi turista fordult meg
Fotó: Sopron Régió Turisztikai Központ

A Soproni Parkerdő kétszáz kilométeres túraútvonalával, tanösvényeivel ugyancsak egyedi élményt nyújt, de az ország számos pontjáról érkeznek olyanok, akik a Fertő tavat kerékpározzák körbe.
Erdősi-Héjj Boglárka kiemelte, a helyi rendezvények országos szinten öregbítik a város hírnevét. – Itt zongorázott gyerekként Liszt Ferenc, a fertődi kastélyban komponált Joseph Haydn. Az évente megrendezett Eszterházi Vigasságok rendezvénysorozat a világhírű zeneszerző munkásságát mutatja be. A nemrégiben megújult Fertőrákosi Barlangszínházba ezrek látogattak el, a VOLT Európa legjobb középméretű fesztiválja lett – sorolta a turisztikai szakember.
Sopron híres borvidékéről is, a vendégek szívesen kóstolták a helyi nedűket a városi rendezvényeken. A Tündérfesztivál országos hírűvé nőtte ki magát, sokan foglaltak szállást kimondottan arra a hétvégére.
A turisztikai központ célja, hogy egyre több újdonságot sorakoztasson fel az új és visszatérő vendégeknek. Nemrég nyílt meg például a Károly-kilátónál található Kőhalmy Vadászati Múzeum interaktív elemekkel és büfével, amely a helyiek számára is sok érdekességet nyújt.

A Tűztorony és a csodás történelmi belváros tömegeket vonz Sopronba. Fotó: Sopron Régió Turisztikai Központ

A Tűztorony és a csodás történelmi belváros tömegeket vonz Sopronba
Fotó: Sopron Régió Turisztikai Központ

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezért nem lett anya Falusi Mariann

    Ezért nem lett anya Falusi Mariann

    Falusi Mariann elmesélte, miért ódzkodott mindig is a gyerekvállalástól. A hot! megtudta, hogy az 57 éves énekesnő születésénél komplikációk léptek fel, és édesanyja ezt idővel elmesélte lányának, akit annyira megijesztett a történet, hogy lemondott arról, hogy valaha szüljön.

  • Már a gyámügy is nyomoz Hujberéknél

    Már a gyámügy is nyomoz Hujberéknél

    A napokban robbant a botrány, hogy kényszerítés gyanúja miatt nyomozást indítottak Hujber Ferenc ellen, a Bors pedig azt is megtudta, hogy a Szentendrei Rendőrkapitányság a gyámhivatalt is ráállította a balhés családfőre.