2018. április 20., péntek
Tivadar

Extra Sopron

Népszerű a város a külföldiek körében is

A belföldi és külföldi turisták körében egyaránt népszerű Sopron. Idén nyáron is sok család látogatott el a leghűségesebb városba a vakáció alatt. Ősszel és télen sem áll meg az élet, ezt az időszakot kedveli leginkább a múzeumbarát és az aktív pihenést kereső közönség is.
Sopront évek óta Magyarország leglátogatottabb települései között tartják számon. Nem meglepő, hiszen Budapest után itt található a legtöbb műemlék épület, egy igazi ékszerdoboz a történelmi belváros. – A látogatottság szempontjából természetesen a mi esetünkben is a nyári hónapok kiemelkedőek. A vakáció kezdetével sok család kereste fel Sopront – mondta Erdősi-Héjj Boglárka, a Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Hazánk igazi ékszerdoboza Sopron történelmi belvárosa. Fotó: Sopron Régió Turisztikai Központ

Hazánk igazi ékszerdoboza Sopron történelmi belvárosa
Fotó: Sopron Régió Turisztikai Központ

A leghűségesebb város nemcsak a belföldi turisták körében kedvelt, hanem évről évre folyamatosan nő a külföldiek száma is. – A város értékei mellett nem mehetünk el úgy, hogy ne említenénk meg a világörökség részét képező Fertő-tájat, a Fertő tó különleges növény- és állatvilágát, a Fertő-parti települések különleges hangulatát, a fertődi Esterházy-kastélyt és nagycenki Széchenyi-kastélyt. Ezek a helyszínek is mind-mind idevonzzák a kikapcsolódni vágyókat – egészítette ki az ügyvezető.


A felújított Várkerületen idén is sok belföldi és külföldi turista fordult meg. Fotó: Sopron Régió Turisztikai Központ

A felújított Várkerületen idén is sok belföldi és külföldi turista fordult meg
Fotó: Sopron Régió Turisztikai Központ

A Soproni Parkerdő kétszáz kilométeres túraútvonalával, tanösvényeivel ugyancsak egyedi élményt nyújt, de az ország számos pontjáról érkeznek olyanok, akik a Fertő tavat kerékpározzák körbe.
Erdősi-Héjj Boglárka kiemelte, a helyi rendezvények országos szinten öregbítik a város hírnevét. – Itt zongorázott gyerekként Liszt Ferenc, a fertődi kastélyban komponált Joseph Haydn. Az évente megrendezett Eszterházi Vigasságok rendezvénysorozat a világhírű zeneszerző munkásságát mutatja be. A nemrégiben megújult Fertőrákosi Barlangszínházba ezrek látogattak el, a VOLT Európa legjobb középméretű fesztiválja lett – sorolta a turisztikai szakember.
Sopron híres borvidékéről is, a vendégek szívesen kóstolták a helyi nedűket a városi rendezvényeken. A Tündérfesztivál országos hírűvé nőtte ki magát, sokan foglaltak szállást kimondottan arra a hétvégére.
A turisztikai központ célja, hogy egyre több újdonságot sorakoztasson fel az új és visszatérő vendégeknek. Nemrég nyílt meg például a Károly-kilátónál található Kőhalmy Vadászati Múzeum interaktív elemekkel és büfével, amely a helyiek számára is sok érdekességet nyújt.

A Tűztorony és a csodás történelmi belváros tömegeket vonz Sopronba. Fotó: Sopron Régió Turisztikai Központ

A Tűztorony és a csodás történelmi belváros tömegeket vonz Sopronba
Fotó: Sopron Régió Turisztikai Központ

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem veszi át díját Natalie Portman

  Nem veszi át díját Natalie Portman

  Natalie Portman amerikai színésznő nem veszi át az izraeli Nobel-díjnak is nevezett, kétmillió dollárral járó Genezis-díját, mert az elmúlt időszak izraeli történései miatt nem engedi a lelkiismerete – írta a Jediót Ahronót című újság honlapja pénteken.

 • Prince halálában senki sem bűnös

  Prince halálában senki sem bűnös

  Vádemelés nélkül fejezte be a két éve elhunyt popsztár, Prince ügyében folytatott vizsgálatot a minnesotai ügyészség, amely szerint az énekes tudta nélkül szedett be hamisított gyógyszert.

 • Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

  Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

   A 28 éves szűz színésznőt udvarlói már nem csak szép szavakkal, de több száz milliós összegekkel is bombázzák. Ennek ellenére Emese még egy olyan férfit se talált, akivel szívesen találkozna, pedig nagyon vágyik egy igazi úriemberre, akinek gyerekeket szülhet.