EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb XXII.kerület

Nézzük meg, hogy nézett ki hatvan éve a városunk!

Az Egy nép kiáltott! című fotókiállítással kezdődött meg az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékező kerületi programsorozat. Hury József Budafokon született, a Budai Nagy Antal Gimnáziumban érettségizett, és húszévesen, elsőéves testnevelési főiskolás hallgatóként a nagykabátja alól egy Pajtás fényképzőgéppel örökítette meg az ’56-os eseményeket. A november 7-én 80. születésnapját ünneplő „alkalmi fotós” képei nem tematikus rendben készültek, a kézilabdás sportember azt fényképezte, amit látott. Hury József a müncheni testnevelési egyetem rektoraként ment nyugdíjba, ott él, de gyakran látogat haza Budafokra. Fotói, amelyek október 28-ig láthatók a nagytétényi  Cziffra Házban, egyedi látásmódban mutatják meg a 60 évvel ezelőtt történteket.

Fotókiállítás 5 Hury

Hury József a tankra felírt Ruszkik, haza- sürgősen! feliratot is megörökítette egyik fotóján

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.