2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb XXII.kerület

Nézzük meg, hogy nézett ki hatvan éve a városunk!

Az Egy nép kiáltott! című fotókiállítással kezdődött meg az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékező kerületi programsorozat. Hury József Budafokon született, a Budai Nagy Antal Gimnáziumban érettségizett, és húszévesen, elsőéves testnevelési főiskolás hallgatóként a nagykabátja alól egy Pajtás fényképzőgéppel örökítette meg az ’56-os eseményeket. A november 7-én 80. születésnapját ünneplő „alkalmi fotós” képei nem tematikus rendben készültek, a kézilabdás sportember azt fényképezte, amit látott. Hury József a müncheni testnevelési egyetem rektoraként ment nyugdíjba, ott él, de gyakran látogat haza Budafokra. Fotói, amelyek október 28-ig láthatók a nagytétényi  Cziffra Házban, egyedi látásmódban mutatják meg a 60 évvel ezelőtt történteket.

Fotókiállítás 5 Hury

Hury József a tankra felírt Ruszkik, haza- sürgősen! feliratot is megörökítette egyik fotóján

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.