EUR: 307,31 Ft
CHF: 281,64 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XXII.kerület

Nézzük meg, hogy nézett ki hatvan éve a városunk!

Az Egy nép kiáltott! című fotókiállítással kezdődött meg az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékező kerületi programsorozat. Hury József Budafokon született, a Budai Nagy Antal Gimnáziumban érettségizett, és húszévesen, elsőéves testnevelési főiskolás hallgatóként a nagykabátja alól egy Pajtás fényképzőgéppel örökítette meg az ’56-os eseményeket. A november 7-én 80. születésnapját ünneplő „alkalmi fotós” képei nem tematikus rendben készültek, a kézilabdás sportember azt fényképezte, amit látott. Hury József a müncheni testnevelési egyetem rektoraként ment nyugdíjba, ott él, de gyakran látogat haza Budafokra. Fotói, amelyek október 28-ig láthatók a nagytétényi  Cziffra Házban, egyedi látásmódban mutatják meg a 60 évvel ezelőtt történteket.

Fotókiállítás 5 Hury

Hury József a tankra felírt Ruszkik, haza- sürgősen! feliratot is megörökítette egyik fotóján

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.