EUR: 319,11 Ft
CHF: 274,98 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Egyéb Nyíregyháza

Nyíregyházától a nemzetközi kifutókig

A Nyíregyházáról indult Vass Vivien (22) már nyolcévesen tudta, egyszer a modellvilág lesz az élete – elszántságával és kitartásával pedig mára nemzetközi karriert futott be. Meghódította a luxusmárkák kifutóit, külföldi címlapokat, világhírű show-roomokat – és ez talán csak a kezdet.

Noha már gyermekként is vonzotta Vivient a divat világa, szülei tanácsára csak jóval később vágott bele a modellkedésbe.


Vass Vivien

Vass Vivien a legnagyobb luxusmárkákkal dolgozik együtt (Fotó: Vass Vivien magánarchívum)

– Tizenhat éves koromban bejutottam egy nemzetközi modellverseny tizenöt döntős lánya közé, és ugyan a versenyt nem én nyertem meg, egy hazai ügynökség felfigyelt rám és leszerződtettek. A külföldi karrierem ezután indult el, ezt az anyaügynökségemnek, az OMG modellügynökségnek köszönhetem. Két hónap után már utazhattam is Rómába a divathétre, ahol több bemutatót is csináltam. Érettségi után pedig kihagytam egy évet az egyetem elkezdése előtt és csak a modellkedésre koncentráltam. Több hónapot dolgoztam Bangkokban, Tokióban, Párizsban, Indonéziában és Jakartában is – árulta el a jelenleg pszichológia szakos hallgató, aki legutóbbi munkáiért Isztambulba és Kínába utazott.

Vass Vivien

Vass Vivien (Fotó: Vass Vivien magánarchívum)

A modellkedésnek köszönhetően bejárta a világot, rengeteget tanult, új barátokat szerzett – valóra váltak az álmai. Hazánkban többször dolgozott együtt Náray Tamással, és a magyar Elle magazinban is jelent meg divatanyaga. Tokióban szerepelt a Chanel és Dior luxusmárkák kifutóin, Malajziában és Indonéziában pedig a fotói címlapra is kerültek – a Marie Claire és az Aquila magazinokban.


– A modellkedésben legfőképpen a rengeteg utazást szeretem. Azáltal, hogy több hónapig élek egy adott országban a munkám miatt, teljesen más nézőpontból nyílik lehetőségem megismerni az ottani kultúrát és embereket – mesélte Vivien.

Vass Vivien

A modellkedésben az utazást élvezi leginkább a nyíregyházi lány (Fotó: Vass Vivien magánarchívum)

A gyönyörű ruhákon, sminkeken és luxuson túl azonban a modell-lét árnyoldalaival is meg kellett küzdenie a nyíregyházi lánynak.

– Korábban én sem gondoltam, hogy ez ilyen kemény munka. Rengeteg kitartást és türelmet igényel, hiszen nagyon fárasztó tud lenni, amikor mondjuk több mint tizenkét órán át kell készenlétben állnunk, vagy a negyvenfokos melegben téli bundákban pózolunk órákon keresztül. Ezenkívül megannyi castingon kell részt venni nap mint nap ahhoz, hogy egy munkát megkapjunk. A Chanel-show válogatásán például nyolc órán keresztül kellett várakoznom arra, hogy sorra kerüljek – emlékezett vissza a nehéz pillanatokra Vivien, amelyek azonban megérték a fáradságot.

(Szerző:Lokál)

Kapcsolódó Cikkek