EUR: 310,24 Ft
CHF: 258,68 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb XIII.kerület

Oenning szerint jó vezetni a bajnokságot, de…

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság a válogatott Svájc elleni vb-selejtezője miatt háromhetes pihenőre „ment”, úgy, hogy a tabellát nagy meglepetésre a tavaly még a kiesés ellen küzdő Vasas vezeti. Az angyalföldiekkel eddig csodát tévő német edző, Michael Oenning a Lokál Extrának elárulta a Vasas-titok nyitját.

 

A szakember tavaly a kieséstől mentette meg a csapatot, most pedig két ponttal a Vasas vezet a Videoton és a Ferencváros előtt
– Azért ne kergessünk hiú ábrándokat! – szögezte le Oenning. – A Ferencváros hátránya ellenére még mindig a bajnokság favoritja. Nem azzal kezdtük az idényt, hogy megnyerjük a bajnokságot. Örülök a kiugróan jó teljesítményünknek, de azért a Fradinak és a Videotonnak jobbak a lehetőségei. Amikor tavaly idejöttem, a kés a nyakunkon volt, de láttam a lehetőséget a csapatban. A gárda kiegészült néhány új szerzeménnyel, és végre ráéreztünk a győzelem ízére, arra, hogyan kell stresszhelyzetben helytállni, felszabadultan futballozni. A játékosok nem lettek jobbak vagy rosszabbak, de csapatként játszanak, fiatalok és éhesek a sikerre.


oening

Amikor tavaly bennmaradt a csapat, a játékosok a levegőbe dobálták az edzőt. Mi lesz, ha bajnoki címet szereznek? (fotó:vasasfc.hu)


A szakember hozzátette, a sikerek ellenére egyelőre csak 
terveznek, és ha az első 19 forduló után még mindig elöl áll a csapat, el lehet gondolkodni új célok megfogalmazásán. – Tavasszal ismét pályára lépünk azok ellen, akiket már megvertünk, és akkor sokkal nehezebb dolgunk lesz, de ez már a második körre is igaz. Jelenleg az a
legfontosabb, hogy magabiztos, erős középcsapatot építsünk. A dobogó egyelőre nem téma. Persze jó az éllovas helyzetében tetszelegni, főként mert legutóbb nyolc éve állt a tabella élén a Vasas.
A német szakember arról is beszélt, hogyan érzi magát hazánkban, úgy látja, itt jobb a kapcsolat az emberek között, mint Németország egyes részein.


– A magyarok a nehézségek ellenére élvezik az életet, és a fociban is többet és jobban akarnak teljesíteni. Az is fontos, hogy a játékosok hallgatnak rám. Nyolc hónapja jöttem, ennyi idő után nincs alapom kritizálni, legfeljebb a mentőautók hangos szirénázása zavar.
Oenning mellett egyre több német  futballszakember dolgozik hazánkban, és a Vasas trénere szerint fontos, hogy ha valaki külföldön él, keresse honfitársai társaságát. Hozzátette, a szövetségi kapitánnyal, Bernd Storckkal áll szorosabb szakmai kapcsolatban, a Fradi mesterével, Thomas Doll-lal inkább személyesen találkoznak, segítőit, Ralf Zumdickot és Theo Schneidert is jól ismeri, de amellett, hogy honfitársaival találkozik, a magyar nyelvvel is barátkozik.
– Jó lenne megtanulni a nyelvet, de a kevés idő miatt ez egyelőre lehetetlen. A „focimagyart” már többé-kevésbé ismerem és az edzéseken próbálom is alkalmazni. De van még mit csiszolni rajta – nevetett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.