EUR: 308,21 Ft
CHF: 282,64 Ft
2017. május 30., kedd
Janka, Zsanett

Extra Sopron

Október 23-ra készülnek

A Nyugat-magyarországi Egyetem az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából nagyszabású ünnepségsorozattal, a hősök előtti tisztelgéssel és a forradalmi egyetemi ifjúság dicső helytállásának megünneplésével készül.
A program október 21-én könyvbemutatóval és filmvetítéssel indul a GYIK Rendezvényházban. A szombat délelőtti kiállításmegnyitó után 16 órától tartják a díszünnepséget. Ünnepi köszöntőt mond dr. Fodor Tamás polgármester, prof. dr. Faragó Sándor rektor és Bujdosó Alpár, a MEFESZ elnöke. Az ünnepi műsor szünetében megkoszorúzzák a GYIK falán lévő emléktáblát.
Az egyetem botanikuskertjében található ’56-os emlékműnél vasárnap ünnepi megemlékezést és koszorúzást tartanak. Ezt követi a fáklyás felvonulás a 18 órakor kezdődő, Széchenyi téri városi ünnepségre, ahol dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára mond ünnepi beszédet.

Az egyetem nagyszabású ünnepségsorozattal készül. Fotó: NYME


Fotó: NYME

Kapcsolódó Cikkek

 • Keller András: Számomra is tartogat meglepetéseket az ázsiai turnénk

  Keller András: Számomra is tartogat meglepetéseket az ázsiai turnénk

  Egyedülálló komolyzenei turnéra készül Ázsiában Keller András és Gidon Kremer. A világhírű hegedűművészek és az általuk vezetett zenekarok egyedülálló módon, együttes erővel készülnek bemutatni az ázsiaiaknak a nyugati zeneirodalom legszebb műveit az elmúlt három évszázadból.

 • Ők villantottak a legnagyobbat Cannes-ban

  Ők villantottak a legnagyobbat Cannes-ban

  A 70. Cannes-i Filmfesztivál sem maradhatott el kivillanó testrészek és alsóneműk nélkül. Idén a keblek helyett a tangákra fókuszáltak a lesifotósok, bár akadt olyan is, aki gyakorlatig meztelenül vonult végig a vörös szőnyegen.

 • Együtt szirtakiztak a sztárok

  Együtt szirtakiztak a sztárok

  Évek óta egészségügyi problémákkal küszködik a 67 éves színművész, akinek állapota egyre rosszabb: bármelyik pillanatban szétrobbanhat a gyomra.

 • Öngyilkosságot fontolgat Paudits

  Öngyilkosságot fontolgat Paudits

  Évek óta egészségügyi problémákkal küszködik a 67 éves színművész, akinek állapota egyre rosszabb: bármelyik pillanatban szétrobbanhat a gyomra.