EUR: 319,18 Ft
CHF: 273,79 Ft
2018. május 23., szerda
Dezső

Extra Sopron

Október 23-ra készülnek

A Nyugat-magyarországi Egyetem az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából nagyszabású ünnepségsorozattal, a hősök előtti tisztelgéssel és a forradalmi egyetemi ifjúság dicső helytállásának megünneplésével készül.
A program október 21-én könyvbemutatóval és filmvetítéssel indul a GYIK Rendezvényházban. A szombat délelőtti kiállításmegnyitó után 16 órától tartják a díszünnepséget. Ünnepi köszöntőt mond dr. Fodor Tamás polgármester, prof. dr. Faragó Sándor rektor és Bujdosó Alpár, a MEFESZ elnöke. Az ünnepi műsor szünetében megkoszorúzzák a GYIK falán lévő emléktáblát.
Az egyetem botanikuskertjében található ’56-os emlékműnél vasárnap ünnepi megemlékezést és koszorúzást tartanak. Ezt követi a fáklyás felvonulás a 18 órakor kezdődő, Széchenyi téri városi ünnepségre, ahol dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára mond ünnepi beszédet.

Az egyetem nagyszabású ünnepségsorozattal készül. Fotó: NYME


Fotó: NYME

Kapcsolódó Cikkek

 • Szűk körű temetése lesz Aviciinek

  Szűk körű temetése lesz Aviciinek

  Szűk körű, magántemetésen vesznek végső búcsút Aviciitől, az egy hónapja 28 évesen Omanban meghalt svéd sztár DJ-től, zenei producertől – jelentette be kedden a zenész szóvivője.

 • Nem tett vallomást saját perében Lajcsi

  Nem tett vallomást saját perében Lajcsi

  Harmadszorra már nem volt akadálya a tárgyalás elkezdésének, bár a vádlottak között okozott némi izgalmat, hogy az ügyész jókora késéssel érkezett Budaörsi Járási Bíróság tárgyalótermébe.

 • Beveszik a sztárok Budapestet

  Beveszik a sztárok Budapestet

  A hollywoodi rendezők egyre gyakrabban választják nagy sikerű filmjeik helyszínéül Budapestet. Jelenleg Will Smith forgat hazánkban, de a Terminator 6 egyes jeleneteit is fővárosunkban veszik fel, így hamarosan Arnold Schwarzenegger is idelátogat.