EUR: 308,70 Ft
CHF: 284,81 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Extra Sopron

Október 23-ra készülnek

A Nyugat-magyarországi Egyetem az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából nagyszabású ünnepségsorozattal, a hősök előtti tisztelgéssel és a forradalmi egyetemi ifjúság dicső helytállásának megünneplésével készül.
A program október 21-én könyvbemutatóval és filmvetítéssel indul a GYIK Rendezvényházban. A szombat délelőtti kiállításmegnyitó után 16 órától tartják a díszünnepséget. Ünnepi köszöntőt mond dr. Fodor Tamás polgármester, prof. dr. Faragó Sándor rektor és Bujdosó Alpár, a MEFESZ elnöke. Az ünnepi műsor szünetében megkoszorúzzák a GYIK falán lévő emléktáblát.
Az egyetem botanikuskertjében található ’56-os emlékműnél vasárnap ünnepi megemlékezést és koszorúzást tartanak. Ezt követi a fáklyás felvonulás a 18 órakor kezdődő, Széchenyi téri városi ünnepségre, ahol dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára mond ünnepi beszédet.

Az egyetem nagyszabású ünnepségsorozattal készül. Fotó: NYME


Fotó: NYME

Kapcsolódó Cikkek

 • Erősek, gyönyörűek és igazi túlélők

  Erősek, gyönyörűek és igazi túlélők

  Magyarországon az elmúlt tíz évben egyre nagyobb hangsúlyt kap a mellrák elleni prevenció, külföldön pedig a túlélők és a maszektómián átesettek már nyíltan vállalják betegségüket, és hivatásként élik meg, hogy segítsenek sorstársaiknak.

 • Összefogtak a sztárok a mellrák ellen

  Összefogtak a sztárok a mellrák ellen

  Idén tízéves az Egészség Hídja a Mellrák Ellen Egyesület, amelynek fő célja felhívni a figyelmet a betegség megelőzésére és a szűrővizsgálatok fontosságára.

 • Milliókra büntette a GVH Klapka György üzletházát

  Milliókra büntette a GVH Klapka György üzletházát

  A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint a Klapka Üzletház Kft. tiltott gyógyító és az egészségre gyakorolt, megalapozatlan hatásokkal népszerűsítette Arany Só elnevezésű arany kolloidos étkezési sóját, valamint Arany Só Mini Szanatórium elnevezésű inhalátorát, ezért kétmillió forint bírságot szabott ki a cégre.