EUR: 307,92 Ft
CHF: 266,75 Ft
2017. szeptember 20., szerda
Friderika

Extra Sopron

Október 23-ra készülnek

A Nyugat-magyarországi Egyetem az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából nagyszabású ünnepségsorozattal, a hősök előtti tisztelgéssel és a forradalmi egyetemi ifjúság dicső helytállásának megünneplésével készül.
A program október 21-én könyvbemutatóval és filmvetítéssel indul a GYIK Rendezvényházban. A szombat délelőtti kiállításmegnyitó után 16 órától tartják a díszünnepséget. Ünnepi köszöntőt mond dr. Fodor Tamás polgármester, prof. dr. Faragó Sándor rektor és Bujdosó Alpár, a MEFESZ elnöke. Az ünnepi műsor szünetében megkoszorúzzák a GYIK falán lévő emléktáblát.
Az egyetem botanikuskertjében található ’56-os emlékműnél vasárnap ünnepi megemlékezést és koszorúzást tartanak. Ezt követi a fáklyás felvonulás a 18 órakor kezdődő, Széchenyi téri városi ünnepségre, ahol dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára mond ünnepi beszédet.

Az egyetem nagyszabású ünnepségsorozattal készül. Fotó: NYME


Fotó: NYME

Kapcsolódó Cikkek

 • Erotikus képekkel zsarolhatják Majkát

  Erotikus képekkel zsarolhatják Majkát

  Nagy bajban van az, aki feltörte Majka és Dundika régi telefonját, Sztárban sztár zsűritagja keményen beolvasott neki és ha visszaél a képekkel, akkor akár két évet is kaphat.

 • DJ BoBo megtanult magyarul

  DJ BoBo megtanult magyarul

  Bár szakadt az eső, a rajongókat ez nem zavarta, és a hétvégi DJ Bobo koncertet esőkabátban tombolták végig.

 • Összeköltözik Meghan és Harry

  Összeköltözik Meghan és Harry

  Meghan Markle állítólag visszaadta korábban Torontóban bérelt Audiját, mondván, novembertől több időt tölt majd Angliában.