EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb

Olimpia 2024: módosították a helyszínjavaslatokat

A nemzetközi sportszövetségekkel való egyeztetések nyomán a Fővárosi Közgyűlés módosította a 2024-es budapesti olimpiai pályázat alapját képező helyszín-kiválasztási javaslatot. Az új változat szerint az olimpiai nyitó- és záróünnepséget a Puskás Ferenc Stadionban tartanák.

A Tarlós István főpolgármester és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett módosítást 23 igen szavazattal, 6 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett fogadta el a testület.


A dokumentum szerint a módosítások hozzájárulnak az olimpia gazdaságosabb megrendezéséhez.

A versenyhelyszínek más vagy új helyre áthelyezése mellett a sajtó- és közvetítő központ, valamint a médiafalvak helyszínét is érinti a módosítás.


Budapest, 2014. július 31. A Nemzeti Sportközpontok által közreadott látványterven az újjáépülő Puskás Ferenc Stadion madártávlati képe. MTI Fotó: Nemzeti Sportközpontok

A Nemzeti Sportközpontok által közreadott látványterven az újjáépülő Puskás Ferenc Stadion madártávlati képe /Fotó:  MTI Fotó: Nemzeti Sportközpontok

A kedvezőbb utóhasznosítási lehetőségek alapján a sajtóközpont új tervezett helyszíne a Hungexpo területe, itt a csarnokok az olimpia után rendezvény- és konferenciapavilonokként hasznosíthatók.

Az eredeti koncepció szerint négy médiafalu lett volna a városban, de a szálláslehetőségek további vizsgálata alapján három médiafalut elegendőnek tartanak a médiaszálláshelyek kiszolgálására. A Gubacsi úti médiafalu helyszínének megszüntetése a sajtó- és közvetítő központ Hungexpo területére áthelyezése miatt volt indokolt. A józsefvárosi pályaudvarra tervezett médiafalut pedig az előterjesztők szerint bővíteni szükséges.

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.