EUR: 307,66 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Egyéb

Olimpia 2024: módosították a helyszínjavaslatokat

A nemzetközi sportszövetségekkel való egyeztetések nyomán a Fővárosi Közgyűlés módosította a 2024-es budapesti olimpiai pályázat alapját képező helyszín-kiválasztási javaslatot. Az új változat szerint az olimpiai nyitó- és záróünnepséget a Puskás Ferenc Stadionban tartanák.

A Tarlós István főpolgármester és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett módosítást 23 igen szavazattal, 6 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett fogadta el a testület.

A dokumentum szerint a módosítások hozzájárulnak az olimpia gazdaságosabb megrendezéséhez.

A versenyhelyszínek más vagy új helyre áthelyezése mellett a sajtó- és közvetítő központ, valamint a médiafalvak helyszínét is érinti a módosítás.

Budapest, 2014. július 31. A Nemzeti Sportközpontok által közreadott látványterven az újjáépülő Puskás Ferenc Stadion madártávlati képe. MTI Fotó: Nemzeti Sportközpontok

A Nemzeti Sportközpontok által közreadott látványterven az újjáépülő Puskás Ferenc Stadion madártávlati képe /Fotó:  MTI Fotó: Nemzeti Sportközpontok

A kedvezőbb utóhasznosítási lehetőségek alapján a sajtóközpont új tervezett helyszíne a Hungexpo területe, itt a csarnokok az olimpia után rendezvény- és konferenciapavilonokként hasznosíthatók.

Az eredeti koncepció szerint négy médiafalu lett volna a városban, de a szálláslehetőségek további vizsgálata alapján három médiafalut elegendőnek tartanak a médiaszálláshelyek kiszolgálására. A Gubacsi úti médiafalu helyszínének megszüntetése a sajtó- és közvetítő központ Hungexpo területére áthelyezése miatt volt indokolt. A józsefvárosi pályaudvarra tervezett médiafalut pedig az előterjesztők szerint bővíteni szükséges.

Kapcsolódó Cikkek