EUR: 318,33 Ft
CHF: 273,75 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Egyéb

Olimpia 2024: módosították a helyszínjavaslatokat

A nemzetközi sportszövetségekkel való egyeztetések nyomán a Fővárosi Közgyűlés módosította a 2024-es budapesti olimpiai pályázat alapját képező helyszín-kiválasztási javaslatot. Az új változat szerint az olimpiai nyitó- és záróünnepséget a Puskás Ferenc Stadionban tartanák.

A Tarlós István főpolgármester és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett módosítást 23 igen szavazattal, 6 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett fogadta el a testület.


A dokumentum szerint a módosítások hozzájárulnak az olimpia gazdaságosabb megrendezéséhez.

A versenyhelyszínek más vagy új helyre áthelyezése mellett a sajtó- és közvetítő központ, valamint a médiafalvak helyszínét is érinti a módosítás.

Budapest, 2014. július 31. A Nemzeti Sportközpontok által közreadott látványterven az újjáépülő Puskás Ferenc Stadion madártávlati képe. MTI Fotó: Nemzeti Sportközpontok

A Nemzeti Sportközpontok által közreadott látványterven az újjáépülő Puskás Ferenc Stadion madártávlati képe /Fotó:  MTI Fotó: Nemzeti Sportközpontok

A kedvezőbb utóhasznosítási lehetőségek alapján a sajtóközpont új tervezett helyszíne a Hungexpo területe, itt a csarnokok az olimpia után rendezvény- és konferenciapavilonokként hasznosíthatók.

Az eredeti koncepció szerint négy médiafalu lett volna a városban, de a szálláslehetőségek további vizsgálata alapján három médiafalut elegendőnek tartanak a médiaszálláshelyek kiszolgálására. A Gubacsi úti médiafalu helyszínének megszüntetése a sajtó- és közvetítő központ Hungexpo területére áthelyezése miatt volt indokolt. A józsefvárosi pályaudvarra tervezett médiafalut pedig az előterjesztők szerint bővíteni szükséges.

Kapcsolódó Cikkek

  • Képregények a Dürer Kertben

    Képregények a Dürer Kertben

    A Magyar Képregény Szövetség immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét a Dürer Kertben.

  • Ovisok versenyeztek

    Ovisok versenyeztek

    Tizenkilenc óvoda gyermekei versenyeztek egymással a Csokor utcai óvodában. A napokban 23. alkalommal rendezték meg ugyanis az Ovi Kupát, amelyen idén közel 230 gyerkőc vett részt.