2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb

Olimpia 2024: módosították a helyszínjavaslatokat

A nemzetközi sportszövetségekkel való egyeztetések nyomán a Fővárosi Közgyűlés módosította a 2024-es budapesti olimpiai pályázat alapját képező helyszín-kiválasztási javaslatot. Az új változat szerint az olimpiai nyitó- és záróünnepséget a Puskás Ferenc Stadionban tartanák.

A Tarlós István főpolgármester és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett módosítást 23 igen szavazattal, 6 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett fogadta el a testület.


A dokumentum szerint a módosítások hozzájárulnak az olimpia gazdaságosabb megrendezéséhez.

A versenyhelyszínek más vagy új helyre áthelyezése mellett a sajtó- és közvetítő központ, valamint a médiafalvak helyszínét is érinti a módosítás.

Budapest, 2014. július 31. A Nemzeti Sportközpontok által közreadott látványterven az újjáépülő Puskás Ferenc Stadion madártávlati képe. MTI Fotó: Nemzeti Sportközpontok

A Nemzeti Sportközpontok által közreadott látványterven az újjáépülő Puskás Ferenc Stadion madártávlati képe /Fotó:  MTI Fotó: Nemzeti Sportközpontok

A kedvezőbb utóhasznosítási lehetőségek alapján a sajtóközpont új tervezett helyszíne a Hungexpo területe, itt a csarnokok az olimpia után rendezvény- és konferenciapavilonokként hasznosíthatók.

Az eredeti koncepció szerint négy médiafalu lett volna a városban, de a szálláslehetőségek további vizsgálata alapján három médiafalut elegendőnek tartanak a médiaszálláshelyek kiszolgálására. A Gubacsi úti médiafalu helyszínének megszüntetése a sajtó- és közvetítő központ Hungexpo területére áthelyezése miatt volt indokolt. A józsefvárosi pályaudvarra tervezett médiafalut pedig az előterjesztők szerint bővíteni szükséges.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.