EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 25., vasárnap
Vilmos

Egyéb IX.kerület

Olimpiai ezüstérmest igazolt a Fradi

Játszott olimpiai döntőben és Bajnokok Ligája elődöntőben, múlt héttől pedig a Ferencváros női kézilabdacsapatát erősíti Marija Jovanovics, aki reméli, a zöld-fehérekkel visszatér az elitbe.

Budapest, 2014. december 19. A montenegrói Marija Jovanovic, a spanyol Marta Mangue (b) és Carmen Martin a horvát-magyar közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjében, a Montenegró - Spanyolország mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2014. december 19-én. MTI Fotó: Kovács Anikó

Marija Jovanovicnak két ellenfél sem akadály (MTI Fotó: Kovács Anikó)

A korábban a Buducnost Podgoricával és a Valcheával összesen háromszor is a Bajnokok Ligája elődöntőjéig jutó játékos a klubnak adott nyilatkozatában elmondta, az utóbbi időben jó néhány csapat szerette volna leigazolni, de ő a lehető legjobb ajánlatra várt.
– Most pedig azt mondom, megérte kivárni, mert szerettem volna visszatérni a legmagasabb szintre, és ez a célom a Fradinál megvalósul. Fantasztikusan szép két évet töltöttem Párizsban, de mindig lemaradtunk a nemzetközi kupáról, és nagyon hiányzott a Bajnokok Ligája – mondta leigazolása után a játékos, aki bár februárban keresztszalag-szakadást szenvedett, már rendbe jött, olyannyira, hogy az olimpián is játszott.


Tökéletes megoldás!
– Szerettünk volna erősíteni a csapaton, mert komoly erőpróbák előtt állunk mind a hazai, mind a nemzetközi színtéren. Hosszú ideje kerestük azt a játékost, aki valós előrelépést jelent együttesünk számára, és úgy vélem, Marija Jovanovics személyében megtaláltuk – mondta a játékosról Bognár László, az FTC kézilabda-szakosztályának ügyvezető igazgatója
.

– Rio után kellett egy kis pihenő, mert előtte nagyon keményen edzettem. Az természetesen nem a legjobb, hogy nem voltam még a csapattal a felkészülési időszakban, de azon leszünk, hogy minél előbb elérjem a csúcsformámat. Elek Gábor vezetőedző tudja, mire vagyok képes, és azt is, hogy nem szabad kapkodni, mert azért van némi lemaradásom – magyarázta Marija. – Tudom a dolgomat én is, tisztában vagyok vele, hogy gólokat várnak tőlem, de azt is szem előtt tartjuk, hogy lépésről lépésre kell haladnunk, mert nem az a cél, hogy egyszer dobjak tíz gólt, hanem hogy hosszú távon egyenletesen jó teljesítményt nyújtsak. A beilleszkedéssel nem lesz gond, az új csapattársaim közül gyakorlatilag mindenkit ismerek, igaz, senkit sem barátomként, hanem kiváló kézilabdázóként.

A kézilabdázó szót ejtett Budapestről is, elmondta, több alkalommal  járt már a magyar fővárosban, így nyugodtan ki meri jelenteni, hogy az egyik legszebb hely, ahol csak megfordult.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.