EUR: 309,31 Ft
CHF: 288,18 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Külföld

Összeütközött két busz, sokan meghaltak

Kvetta, 2016. augusztus 8.
Sebesültet emelnek ágyra férfiak a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartomány fővárosa, Kvetta egyik kórháza előtt 2016. augusztus 8-án, miután ismeretlen tettes pokolgépet robbantott az épület főbejáratánál. A pokolgép a helyi ügyvédi kamara meggyilkolt elnökének végső búcsúztatására összegyűlt, zömében ügyvédekből álló tömegben detonált, a támadásban legkevesebb hatvanhárman életüket vesztették és kilencvenketten megsebesültek. (MTI/EPA/Dzsamal Tarakaj)

Összeütközött két autóbusz hétfő reggel a kelet-pakisztáni Pandzsáb tartományban, a balesetben legalább 27-en életüket vesztették és több mint 50-en megsérültek – közölte egy helyi tisztségviselő.

Zafar Ikbál elmondta: az egyik buszsofőr egy teherautó előzésébe kezdett, s nem vette észre a szembejövő másik, szintén gyorsan haladó buszt, a két jármű így frontálisan összeütközött.

A szerencsétlenség Rahim Jar Hán körzetében, egy veszélyes kanyarban következett be.

A tisztségviselő szerint a halálos áldozatok száma tovább nőhet, mert legalább 15 sérült állapota válságos. Az AP amerikai hírügynökség 24 halottról és 67 sérültről tud.

Ikbál elmondta, hogy a körzet kórházaiban sürgősségi helyzetet hirdettek ki, a lakosságot pedig véradásra kérték.

Dzsamsid Sah rendőrtiszt azt közölte, hogy a baleset oka valószínűleg a gyorshajtás volt. Elmondta, hogy az áldozatok között nők és gyerekek is vannak.

A helyi média értesülése szerint az egyik buszon diákok utaztak, akik az ország déli részén található kikötővárosból, Karacsiból tartottak Pandzsáb tartomány fővárosába, Lahorba, míg a másik jármű a Pandzsáb tartománybeli Szargodha városából Karacsiba ment.

Pakisztánban gyakoriak a halálos közúti balesetek elsősorban a rossz infrastruktúra és a felelőtlen vezetési szokások miatt.

Kapcsolódó Cikkek