EUR: 308,13 Ft
CHF: 265,89 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Sport

Pálos Péter: Megkönnyebbültem, amikor nyertem

Nem mindennapi vendéget fogadhattunk szerkesztőségünkben, hiszen az asztaliteniszben négy évvel korábban aranyérmet, a 2016-os riói paralimpián pedig bronzérmet szerző Pálos Péter látogatott meg bennünket. Természetesen egy gyors meccset is játszottunk vele.

Pálos Péter paralimpiai bronzérmes asztaliteniszező (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kollégánknak négy pontot sikerült szereznie ellene

 

Péter rögtön egy érdekességgel kezdett, elmondta, még nem állt át a szervezete, így még mindig a brazíliai idő szerint éli az életét.
– Nem nagyon volt időm pihenni az olimpia után, hogy mást ne mondjak, hazaérkezésem után pár nappal már versenyem volt, de igyekszem nem túlhajszolni magam – mondta Pálos Péter. – Már az olimpia előtt nehezen zajlott a felkészülésem, mivel két éve meg kellett operálni a térdem, ami nem jött százszázalékosan rendbe és ez többször hátráltatta a gyakorlást.

Miután a bronzmeccsen sikerült dél-koreai ellenfelét legyőznie, Pálos úgy nyilatkozott, a szív győzelmét láthattuk, persze rákérdeztünk, hogy mit is értett ezen pontosan.
– Szó szerint értettem. Egész nap az járt a fejemben, hogy mit fogok elrontani és láttam magam előtt, ahogy elveszítem a meccset. Ez nem a játékról és a játéktudásról szólt, hanem inkább arról, hogy melyikünk akarta jobban a sikert. Amikor láttam, hogy nyertem, egyszerűen megkönnyebbültem. Azért bevallom, egyik felem csalódásnak éli meg a szereplést, mert úgy éreztem, az aranyérem is bennem volt, viszont ha azt nézem, hogy mennyi nehézségen mentem át, akkor mindenképpen siker a bronzérem.

Az paralimpiai játékok előtt derült ki, hogy az ép olimpikonok kétszer annyi pénzjutalmat kapnak sikereikért, mint a sérült sportolók, és ezzel Pálos Péter is egyetértett. Van viszont olyan dolog, amivel nem.

Pálos Péter paralimpiai bronzérmes asztaliteniszező (Fotó: Keresztesi Balázs)

A sportoló behozta az érmeit is (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Nem azzal van bajom, hogy az ép sportolók több pénzt kaptak a sikerekért, mint mi, hanem azzal, hogy mi még a négy évvel ezelőtti, londoni pénzjutalmunknál is kevesebbet kaptunk. Szerintem az lenne korrekt, ha nem csökkentenék az összegeket. Értünk nem állnak sorba a szponzorok, hogy több százezer vagy akár millió forintos támogatást kapjunk. Sok paralimpikon dolgozik mivel a 30–50 ezer forintos ösztöndíja nem elég semmire.

Ami a jövőt illeti, a következő évben szeretne indulni az Európa-bajnokságon, a 2020-as olimpiáról még nem döntött.
– Jelenleg azt mondom, hogy indulok, de ez csak 2018-ban derül ki biztosan. Azt mondtam, az idei lesz az utolsó ötkarikás játékom, de egy hang belül azt mondta, még van bennem egy aranyérem. Sok függ majd attól, hogy fizikailag és lelkileg mennyire leszek felkészülve és mennyire tudom motiválni magam.

Kapcsolódó Cikkek

 • Emlékezzünk a nagyokra!

  Emlékezzünk a nagyokra!

  Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

 • Ilyen volt a Storck-éra

  Ilyen volt a Storck-éra

  Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.

 • Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

  Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

  A hétvégi 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 Futóhétvégén egészen pontosan 31920 futót regisztráltak, azaz messze megdőlt a korábbi nevezési rekord, mely akkor kicsivel haladta meg a harminc ezret!