EUR: 303,63 Ft
CHF: 267,18 Ft
2017. augusztus 22., kedd
Menyhért, Mirjam

Külföld

Pokolgép robbant egy parlamenti képviselő autója alatt

Pokolgép robbant egy grúz ellenzéki parlamenti képviselő autója alatt a grúz fővárosban, Tbilisziben kedden, a honatya sértetlen maradt, viszont öt gyalogos megsérült – jelentette a Rusztavi-2 független tévécsatorna.

Givi Targamadze, a legnagyobb ellenzéki párt, a Egyesült Nemzeti Mozgalom tagja, az őt szállító jármű vezetője mellett ült elől, amikor a robbanás történt. A sofőr is sértetlen maradt, három arra járó gyalogos könnyebben megsérült, két másikat ellenben kórházba szállítottak – derült ki a kedd esti televíziós híradásból.

Giorgi Kvirikasvili kormányfő közleményében azt írta, a merénylet Grúzia ellenségeinek provokációja volt annak érdekében, hogy zavargásokat keltsenek a közelgő parlamenti választások előtt. A történteket súlyos bűncselekménynek minősítette, amely azoknak az erőknek állt érdekében, amelyek nem tudnak megbékülni a nyugodt és békés választási kampánykörnyezettel.

A dél-kaukázusi országban október 8-án tartanak parlamenti választásokat.

Vasárnap két embert lelőttek, egyet megsebesítettek a közép-grúziai Goriban, amikor Irakli Okrusvili független jelölt, volt védelmi miniszter egy szabadban tartott kampányrendezvényen beszédet mondott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Földrengés Olaszországban, egy ember meghalt

  Földrengés Olaszországban, egy ember meghalt

  Az olaszországi Ischia szigetén 3,6, későbbi számítások szerint 4-es erősségű földrengés volt, amelynek következtében néhány ház összeomlott, egy ember pedig életét vesztette.

 • Földi László: Háború van Európában

  Földi László: Háború van Európában

  Az Európában elkövetett terrortámadások nem békeidőben történnek, hanem háborús helyzetben, ahol muszlim katonák merényleteket követnek el – jelentette ki Földi László biztonsági szakértő kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.

 • Brüsszel hamarosan dönthet az eltérő minőség jelöléséről

  Brüsszel hamarosan dönthet az eltérő minőség jelöléséről

  A termékek jelölésében és a védjegyek piacán is rendet tenne az agrártárca annak a húszpontos akciótervnek a részeként, amelynek célja az élelmiszerek minőségének javítása és a vásárlói tudatosság növelése – nyilatkozta a Magyar Időknek Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.