EUR: 325,86 Ft
CHF: 282,43 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Egyéb Érd

Póni volt, lovas kocsi és pingvin – az autók meg eltűntek

Nem végképp tűntek el a négykerekűek, csak ezen a napon: az érdi Főtér környékén ugyanis egyet sem lehetett látni. Találkozhattak viszont az arra járók egy nem akármilyen lovas kocsival, hiszen nem sűrűn fordul elő, hogy effajta járművön jókora pingvin integet.

A lovas kocsi, a pingvin, a kísérők és rengeteg gyerek mind Érd első autómentes rendezvényének résztvevői voltak. A hagyományteremtőnek szánt eseményt az érdi Green Pony Angol Nyelvovi, valamint az ÖTHÉT Egyesület Pest Megyei Tagozata rendezte.


Nagy sikerük volt a kézműves foglalkozásoknak

Nagy sikerük volt a kézműves foglalkozásoknak Fotók: Boros Sándor

Az esemény központi helyszíne a városháza előtti tér volt. Itt állították fel a színpadot, amelyen a népszerű Tranzit zenekar adott megfelelő zenei aláfestést a kicsiknek és nagyoknak a különféle elfoglaltságokhoz.

Kerékpáros ügyességi pálya is várta a gyerekeket

Kerékpáros ügyességi pálya is várta a gyerekeket

Így aztán jó hangulatban töltötték idejüket a résztvevők: a pázsiton kézműves foglalkozások és játékok, kicsit távolabb pedig pónilovaglás várta őket, sőt kerékpáros ügyességi pályával is készültek az önkéntes közreműködők.


Lovas kocsi vitte az érdeklődőket városnézésra

Lovas kocsi vitte az érdeklődőket városnézésre

Akinek meg kocsikázni volt kedve, az a városi kiránduláshoz is csatlakozhatott. Nemcsak városnézésre volt ugyanis lehetőség, mégpedig lovas kocsiról, hanem mindenféle más járgánnyal is lehetett csatlakozni a menethez, ami bármi lehetett, az autót kivéve.

Pingvin Pityu és Bada Zoltán főszervező is üdvözölte a megjelenteket

Pingvin Pityu és Bada Zoltán főszervező is üdvözölte a megjelenteket

– Lovas kocsink bejárta Érd főbb útvonalait, és bár helyenként feltorlódott miattunk az autóforgalom, senkitől egy rossz szót nem kaptunk, sőt úgy láttuk, többeknek még tetszett is a menet – mondta Bada Zoltán, az ÖTHÉT Egyesület Pest Megyei Tagozatának elnöke, a rendezvény egyik főszervezője. Azt is hozzátette: bízik benne, hogy azok az autósok, akikkel találkoztak, jövőre legalább arra az egy napra megválnak járművüktől.

Igazodva a program zöld jellegéhez, a gyerekek fákat is ültettek a Főtéren, mégpedig egy csörgőfát, egy gömbjuhart és egy kis levelű hársfát. A szervezők ezeket a fafajtákat gondosan választották ki, hogy olyanok kerüljenek ide, amelyekből már van a téren és illeszkednek a környezethez. A fák gyökerénél elhelyeztek egy-egy időkapszulát is a részt vevő gyerekek és felnőttek jövőhöz szóló üzeneteivel.

A fák elültetésében Simó Károly alpolgármester is segédkezett

A fák elültetésében Simó Károly alpolgármester is segédkezett

A fák elültetésében Simó Károly alpolgármester is segédkezett, aki elmondta: ez a rendezvény elsősorban a fiatal nemzedéket célozta meg, hogy felhívja a figyelmüket arra, hogy sokféle módon, olykor szinte észrevétlenül is lehet tenni a környezetünkért.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.