EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Érd

Póni volt, lovas kocsi és pingvin – az autók meg eltűntek

Nem végképp tűntek el a négykerekűek, csak ezen a napon: az érdi Főtér környékén ugyanis egyet sem lehetett látni. Találkozhattak viszont az arra járók egy nem akármilyen lovas kocsival, hiszen nem sűrűn fordul elő, hogy effajta járművön jókora pingvin integet.

A lovas kocsi, a pingvin, a kísérők és rengeteg gyerek mind Érd első autómentes rendezvényének résztvevői voltak. A hagyományteremtőnek szánt eseményt az érdi Green Pony Angol Nyelvovi, valamint az ÖTHÉT Egyesület Pest Megyei Tagozata rendezte.


Nagy sikerük volt a kézműves foglalkozásoknak

Nagy sikerük volt a kézműves foglalkozásoknak Fotók: Boros Sándor

Az esemény központi helyszíne a városháza előtti tér volt. Itt állították fel a színpadot, amelyen a népszerű Tranzit zenekar adott megfelelő zenei aláfestést a kicsiknek és nagyoknak a különféle elfoglaltságokhoz.

Kerékpáros ügyességi pálya is várta a gyerekeket

Kerékpáros ügyességi pálya is várta a gyerekeket

Így aztán jó hangulatban töltötték idejüket a résztvevők: a pázsiton kézműves foglalkozások és játékok, kicsit távolabb pedig pónilovaglás várta őket, sőt kerékpáros ügyességi pályával is készültek az önkéntes közreműködők.


Lovas kocsi vitte az érdeklődőket városnézésra

Lovas kocsi vitte az érdeklődőket városnézésre

Akinek meg kocsikázni volt kedve, az a városi kiránduláshoz is csatlakozhatott. Nemcsak városnézésre volt ugyanis lehetőség, mégpedig lovas kocsiról, hanem mindenféle más járgánnyal is lehetett csatlakozni a menethez, ami bármi lehetett, az autót kivéve.

Pingvin Pityu és Bada Zoltán főszervező is üdvözölte a megjelenteket

Pingvin Pityu és Bada Zoltán főszervező is üdvözölte a megjelenteket

– Lovas kocsink bejárta Érd főbb útvonalait, és bár helyenként feltorlódott miattunk az autóforgalom, senkitől egy rossz szót nem kaptunk, sőt úgy láttuk, többeknek még tetszett is a menet – mondta Bada Zoltán, az ÖTHÉT Egyesület Pest Megyei Tagozatának elnöke, a rendezvény egyik főszervezője. Azt is hozzátette: bízik benne, hogy azok az autósok, akikkel találkoztak, jövőre legalább arra az egy napra megválnak járművüktől.

Igazodva a program zöld jellegéhez, a gyerekek fákat is ültettek a Főtéren, mégpedig egy csörgőfát, egy gömbjuhart és egy kis levelű hársfát. A szervezők ezeket a fafajtákat gondosan választották ki, hogy olyanok kerüljenek ide, amelyekből már van a téren és illeszkednek a környezethez. A fák gyökerénél elhelyeztek egy-egy időkapszulát is a részt vevő gyerekek és felnőttek jövőhöz szóló üzeneteivel.

A fák elültetésében Simó Károly alpolgármester is segédkezett

A fák elültetésében Simó Károly alpolgármester is segédkezett

A fák elültetésében Simó Károly alpolgármester is segédkezett, aki elmondta: ez a rendezvény elsősorban a fiatal nemzedéket célozta meg, hogy felhívja a figyelmüket arra, hogy sokféle módon, olykor szinte észrevétlenül is lehet tenni a környezetünkért.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.