EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Hódmezővásárhely

Próbacölöpözés a főúton

A Hódmezővásárhely határában épülő 12,7 kilométeres északi elkerülő út építési munkálatai várhatóan idén ősszel már elkezdődnek. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a Lokál érdeklődésére közölte, az északi elkerülőhöz tervezett hidak környezetében, a 45-ös és 47-es főúton próbacölöpözés zajlik.


A beton megszilárdulása után hidraulikus munkahengerrel fejtenek ki erőt, közben pedig mérik az elmozdulást. Ennek alapján lehet a híd alapozását véglegesíteni. A vizsgálat egyben biztonsági ellenőrzést is jelent, amellyel igazolják, hogy a tervezett erőt a cölöp valóban elbírja-e.


Az északi elkerülő kivitelezőjének kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárás folyamatban van. Eredményes eljárás esetén a nyertes kivitelezővel szerződéskötés várhatóan októberben lesz.

Az északi elkerülő az egyik legnagyobb Vásárhelyt érintő beruházás lesz

Az északi elkerülő az egyik legnagyobb Vásárhelyt érintő beruházás lesz

A kétszer egysávos kialakítású főúton öt szintbeni (ebből két körforgalmi és egy külön szintű) csomópont, egy vasút feletti felüljáró és egy kerékpáros-aluljáró lesz. A végcsomópont egy vasutat és a közutat külön szintben keresztező körhíd lesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.