EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb Hódmezővásárhely

Próbacölöpözés a főúton

A Hódmezővásárhely határában épülő 12,7 kilométeres északi elkerülő út építési munkálatai várhatóan idén ősszel már elkezdődnek. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a Lokál érdeklődésére közölte, az északi elkerülőhöz tervezett hidak környezetében, a 45-ös és 47-es főúton próbacölöpözés zajlik.


A beton megszilárdulása után hidraulikus munkahengerrel fejtenek ki erőt, közben pedig mérik az elmozdulást. Ennek alapján lehet a híd alapozását véglegesíteni. A vizsgálat egyben biztonsági ellenőrzést is jelent, amellyel igazolják, hogy a tervezett erőt a cölöp valóban elbírja-e.

Az északi elkerülő kivitelezőjének kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárás folyamatban van. Eredményes eljárás esetén a nyertes kivitelezővel szerződéskötés várhatóan októberben lesz.

Az északi elkerülő az egyik legnagyobb Vásárhelyt érintő beruházás lesz

Az északi elkerülő az egyik legnagyobb Vásárhelyt érintő beruházás lesz

A kétszer egysávos kialakítású főúton öt szintbeni (ebből két körforgalmi és egy külön szintű) csomópont, egy vasút feletti felüljáró és egy kerékpáros-aluljáró lesz. A végcsomópont egy vasutat és a közutat külön szintben keresztező körhíd lesz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.