EUR: 325,86 Ft
CHF: 282,43 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Egyéb Hódmezővásárhely

Próbacölöpözés a főúton

A Hódmezővásárhely határában épülő 12,7 kilométeres északi elkerülő út építési munkálatai várhatóan idén ősszel már elkezdődnek. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a Lokál érdeklődésére közölte, az északi elkerülőhöz tervezett hidak környezetében, a 45-ös és 47-es főúton próbacölöpözés zajlik.


A beton megszilárdulása után hidraulikus munkahengerrel fejtenek ki erőt, közben pedig mérik az elmozdulást. Ennek alapján lehet a híd alapozását véglegesíteni. A vizsgálat egyben biztonsági ellenőrzést is jelent, amellyel igazolják, hogy a tervezett erőt a cölöp valóban elbírja-e.


Az északi elkerülő kivitelezőjének kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárás folyamatban van. Eredményes eljárás esetén a nyertes kivitelezővel szerződéskötés várhatóan októberben lesz.

Az északi elkerülő az egyik legnagyobb Vásárhelyt érintő beruházás lesz

Az északi elkerülő az egyik legnagyobb Vásárhelyt érintő beruházás lesz

A kétszer egysávos kialakítású főúton öt szintbeni (ebből két körforgalmi és egy külön szintű) csomópont, egy vasút feletti felüljáró és egy kerékpáros-aluljáró lesz. A végcsomópont egy vasutat és a közutat külön szintben keresztező körhíd lesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.