EUR: 311,95 Ft
CHF: 294,19 Ft
2017. április 23., vasárnap
Béla

Egyéb Hódmezővásárhely

Próbacölöpözés a főúton

A Hódmezővásárhely határában épülő 12,7 kilométeres északi elkerülő út építési munkálatai várhatóan idén ősszel már elkezdődnek. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a Lokál érdeklődésére közölte, az északi elkerülőhöz tervezett hidak környezetében, a 45-ös és 47-es főúton próbacölöpözés zajlik.


A beton megszilárdulása után hidraulikus munkahengerrel fejtenek ki erőt, közben pedig mérik az elmozdulást. Ennek alapján lehet a híd alapozását véglegesíteni. A vizsgálat egyben biztonsági ellenőrzést is jelent, amellyel igazolják, hogy a tervezett erőt a cölöp valóban elbírja-e.

Az északi elkerülő kivitelezőjének kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárás folyamatban van. Eredményes eljárás esetén a nyertes kivitelezővel szerződéskötés várhatóan októberben lesz.

Az északi elkerülő az egyik legnagyobb Vásárhelyt érintő beruházás lesz

Az északi elkerülő az egyik legnagyobb Vásárhelyt érintő beruházás lesz

A kétszer egysávos kialakítású főúton öt szintbeni (ebből két körforgalmi és egy külön szintű) csomópont, egy vasút feletti felüljáró és egy kerékpáros-aluljáró lesz. A végcsomópont egy vasutat és a közutat külön szintben keresztező körhíd lesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elhunyt Magdalena Abakanowicz

  Elhunyt Magdalena Abakanowicz

  Nyolcvanhat évesen elhunyt Magdalena Abakanowicz világhírű lengyel szobrász – közölte pénteken a lengyel közszolgálati televízió.

 • Rétvári: az elmúlt években több gyógyszer ára csökkent

  Rétvári: az elmúlt években több gyógyszer ára csökkent

  A kormány elmúlt években tett intézkedéseinek köszönhetően mind a gyógyszerkasszában, mind a betegek gyógyszerkiadásaiban pozitív volt a változás – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére válaszolva.

 • Topon a kerületi diákok

  Topon a kerületi diákok

  A kompetenciamérés alapján a 277 budapesti intézmény közül az első 15 között végzett a Vörösmarty és a Gloriett iskola.