EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb Eger

Shakespeare tükröt tart elénk

Shakespeare Hamlet című drámájával kezdte az idei évadot az egri Gárdonyi Géza Színház társulata. Az olvasópróbán a darab rendezője, Blaskó Balázs úgy fogalmazott: újra és újra elolvasva a művet, a szövevényes érzelmi-politikai-hatalmi szenvedélyekkel átszőtt cselekményívből Hamlet személyében egy színházi értelemben is kivételes figura alakja bontakozott ki előtte. – Az a színházeszmény, amely több mint negyvenéves színházi múltam során sajátommá lett, úgy érzem, összegződhet ebben az előadásban – mondta a rendező.

Eger, 2016. október 4. Reiter Zoltán Claudius szerepében William Shakespeare Hamlet című drámájának próbáján az egri Gárdonyi Géza Színházban 2016. október 3-án. A darabot Blaskó Balázs rendezésében október 7-én mutatják be. MTI Fotó: Komka Péter

Eger, 2016. október 4.
Reiter Zoltán Claudius szerepében William Shakespeare Hamlet című drámájának próbáján az egri Gárdonyi Géza Színházban 2016. október 3-án. A darabot Blaskó Balázs rendezésében október 7-én mutatják be.
MTI Fotó: Komka Péter

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.