EUR: 307,06 Ft
CHF: 281,54 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Eger

Shakespeare tükröt tart elénk

Shakespeare Hamlet című drámájával kezdte az idei évadot az egri Gárdonyi Géza Színház társulata. Az olvasópróbán a darab rendezője, Blaskó Balázs úgy fogalmazott: újra és újra elolvasva a művet, a szövevényes érzelmi-politikai-hatalmi szenvedélyekkel átszőtt cselekményívből Hamlet személyében egy színházi értelemben is kivételes figura alakja bontakozott ki előtte. – Az a színházeszmény, amely több mint negyvenéves színházi múltam során sajátommá lett, úgy érzem, összegződhet ebben az előadásban – mondta a rendező.

Eger, 2016. október 4. Reiter Zoltán Claudius szerepében William Shakespeare Hamlet című drámájának próbáján az egri Gárdonyi Géza Színházban 2016. október 3-án. A darabot Blaskó Balázs rendezésében október 7-én mutatják be. MTI Fotó: Komka Péter

Eger, 2016. október 4.
Reiter Zoltán Claudius szerepében William Shakespeare Hamlet című drámájának próbáján az egri Gárdonyi Géza Színházban 2016. október 3-án. A darabot Blaskó Balázs rendezésében október 7-én mutatják be.
MTI Fotó: Komka Péter

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.