2018. május 26., szombat
Evelin, Fülöp

Sport

Shaqiri csak ne ollózgasson pénteken!

Gera Zoltán személyében az egyik legjobb játékosunk ott lesz a pályán pénteken, és a friss hírek szerint esély van Svájc első számú klasszisa, Xherdan Shaqiri játékára is.

Saint-Étienne, 2016. június 25. A svájci Xherdan Shaqiri gólt szerez a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Svájc – Lengyelország mérkőzésén a Saint-Étinenne-i Geoffroy Guichard stadionban 2016. június 25-én. (MTI/EPA/Mast Irham)

A svájci Xherdan Shaqiri gólt szerez a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Svájc – Lengyelország mérkőzésén a Saint-Étinenne-i Geoffroy Guichard stadionban (MTI/EPA/Mast Irham)

Egy csatárcsatát már az Eb-n megnyertünk Svájc ellen. A torna utáni szavazáson Gera Zoltán portugáloknak lőtt gólját találták a legszebbnek a SkySports honlapján a drukkerek, holott – ismerjük el – a svájciak koszovói származású csatára, Xherdan Shaqiri is megérdemelte volna az elismerést a lengyelek elleni ollózós bombájáért. Nos, Gerának alighanem bizalmat szavaz Bernd Storck pénteken, ám Shaqiri pályára lépése korántsem biztos. A Stoke City középpályása legutóbb augusztus közepén játszott tétmeccsen, a Middlesbrough elleni bajnokin, amikor gólt is szerzett, ám azóta sérüléssel bajlódik. Mindenesetre ha pályára lép ellenünk, a védőinknek nem szabad megengedniük, hogy ollózgasson a kapunk előtt…


Ha már 2018-ban megvalósulna Gianni Infantino FIFA-elnök merész álma, és a mostani 32 helyett már 48 résztvevő indulhatna a világbajnokságon, akkor nyugodtabban várhatnánk a pénteki vb-selejtezőt. Így azonban főleg a svájciak túlzott magabiztosságában és kulcsjátékosai hiányában bízhatunk, s persze abban, hogy addigra lényegesen javul a Feröeren mutatott forma. Mindenesetre derűlátásra ad okot, hogy teljessé vált a magyar keret, befutott a hétfőn még bajnokit játszó Bese Barnabás és Megyeri Balázs. És még egy jó hír: kedden már a társaival készült Fiola Attila, a Videoton védője is, így a keret minden tagja egészségesen várja a pénteki vb-selejtezőt.

Bordeaux, 2016. június 14. Gera Zoltán a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja első fordulójában játszott Ausztria - Magyarország mérkőzésen a Bordeaux-i Stadionban 2016. június 14-én. Ausztria - Magyarország 0-2. MTI Fotó: Illyés Tibor

Bordeaux, 2016. június 14.
Gera Zoltán a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja első fordulójában játszott Ausztria – Magyarország mérkőzésen a Bordeaux-i Stadionban 2016. június 14-én. Ausztria – Magyarország 0-2.
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Kell a személyi, tilos a táska!

A pénteken 20.45-kor kezdődő Magyarország–Svájc meccs előtt 18.15-kor nyitják ki a Groupama Aréna kapuit. Az MLSZ arra kéri a szurkolókat, hogy időben induljanak el a mérkőzésre, tekintettel a pénteki csúcsforgalomra, s lehetőleg a tömegközlekedési eszközöket vegyék igénybe, mivel a létesítmény környékén kevés a parkolóhely. Fontos, hogy mindenkinél legyen személyazonosító okmány. Táskát, csomagot, esernyőt nem lehet bevinni a stadionba.

Kapcsolódó Cikkek