2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb Salgótarján

Sima utakon Nógrádban

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Megyei Igazgatósága a napokban formálisan is lezárta az idei országos főútfelújítási programban érintett nógrádi kivitelezéseket. A 21-es, 22-es és 23-as főutakon Nógrád megyében idén 33 kilométernyi szakasz újult meg.

A munkálatok során a szükséges vastagságú aszfaltréteg terítésén túl az autóbuszmegállók felújítása, az árkok, padkák, átereszek és hidak javítása is megtörtént. A közlekedésbiztonság javítására forgalomcsillapító szigetek újultak meg Endrefalván és Szalmatercsen, ezenkívül újak épültek Érsekvadkert, Salgótarján és Kisterenye belterületén. Több szakaszon burkolatprizmákat telepítettek, megújultak a jelzőtáblák és korlátok, egyes helyeken akusztikus burkolatjelek is készültek.


Velkei Lilla kommunikációs osztályvezető a folytatást firtató kérdésünkre kiemelte: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 2016. évi Komplex Útfelújítási Program keretében befejeződött munkákhoz hasonló beavatkozásokat a jövőben is tervez. A tényleges források biztosításáról a kormány az időközben feltételesen indított közbeszerzési eljárások, az ott kialakult árak ismeretében, várhatóan 2017 elején fog dönteni. Az eljárásokat úgy folytatják le, hogy az egyes projektelemek támogatásáról a kormány egymástól függetlenül is hozhasson döntést. Az összeállított projektlistában országosan mintegy 50 kilométer gyorsforgalmi út, 200 kilométer főút és 600 kilométer mellékút szerepel.

– Megindult az előkészítés hazai forrású és a Területfejlesztési Operatív Program által támogatható további felújításokra is. Ennek keretében folytatni szeretnénk a 22-es számú főút felújítását Érsekvadkert, Endrefalva és Kishartyán térségében. Mellékutak felújítását tervezzük Alsótold, Felsőtold, Pásztó, Tar, Diósjenő, Tolmács, Pusztaberki, Patak, Vanyarc, Kálló, Erdőtarcsa, Buják, Palotás, Mátraverebély, Cered, Terény és Keszeg térségében. A munkák ütemezéséről tájékoztatni fogjuk az érintett települések önkormányzatait és a lakosságot – közölte kérdésünkre Velkei Lilla.


 

ST_20161017_C

A 22-es főút salgótarjáni szakaszán idén fejezték be a munkálatokat (Fotó: 3100.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.