EUR: 309,53 Ft
CHF: 285,09 Ft
2017. június 26., hétfő
János, Pál

Egyéb Salgótarján

Sima utakon Nógrádban

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Megyei Igazgatósága a napokban formálisan is lezárta az idei országos főútfelújítási programban érintett nógrádi kivitelezéseket. A 21-es, 22-es és 23-as főutakon Nógrád megyében idén 33 kilométernyi szakasz újult meg.

A munkálatok során a szükséges vastagságú aszfaltréteg terítésén túl az autóbuszmegállók felújítása, az árkok, padkák, átereszek és hidak javítása is megtörtént. A közlekedésbiztonság javítására forgalomcsillapító szigetek újultak meg Endrefalván és Szalmatercsen, ezenkívül újak épültek Érsekvadkert, Salgótarján és Kisterenye belterületén. Több szakaszon burkolatprizmákat telepítettek, megújultak a jelzőtáblák és korlátok, egyes helyeken akusztikus burkolatjelek is készültek.

Velkei Lilla kommunikációs osztályvezető a folytatást firtató kérdésünkre kiemelte: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 2016. évi Komplex Útfelújítási Program keretében befejeződött munkákhoz hasonló beavatkozásokat a jövőben is tervez. A tényleges források biztosításáról a kormány az időközben feltételesen indított közbeszerzési eljárások, az ott kialakult árak ismeretében, várhatóan 2017 elején fog dönteni. Az eljárásokat úgy folytatják le, hogy az egyes projektelemek támogatásáról a kormány egymástól függetlenül is hozhasson döntést. Az összeállított projektlistában országosan mintegy 50 kilométer gyorsforgalmi út, 200 kilométer főút és 600 kilométer mellékút szerepel.

– Megindult az előkészítés hazai forrású és a Területfejlesztési Operatív Program által támogatható további felújításokra is. Ennek keretében folytatni szeretnénk a 22-es számú főút felújítását Érsekvadkert, Endrefalva és Kishartyán térségében. Mellékutak felújítását tervezzük Alsótold, Felsőtold, Pásztó, Tar, Diósjenő, Tolmács, Pusztaberki, Patak, Vanyarc, Kálló, Erdőtarcsa, Buják, Palotás, Mátraverebély, Cered, Terény és Keszeg térségében. A munkák ütemezéséről tájékoztatni fogjuk az érintett települések önkormányzatait és a lakosságot – közölte kérdésünkre Velkei Lilla.

 

ST_20161017_C

A 22-es főút salgótarjáni szakaszán idén fejezték be a munkálatokat (Fotó: 3100.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.