EUR: 312,82 Ft
CHF: 261,27 Ft
2018. április 27., péntek
Zita

Belföld

Simán kijátszottuk a BKK ellenőreit – videó!

Munkatársunk egy lejárt bérlettel próbált metrón utazni Budapesten. Ezt minden gond nélkül meg is tehette.

Tudta, hogy…

1,1 millió ember utazik naponta a budapesti metrókon?

313 ellenőr dolgozik a BKK-nál?

223 303 ezer embert büntettek meg az év első nyolc hónapjában?

az utasok 12 százaléka bliccel?

A metrómegállókban strázsáló jegyellenőrök látványa minden budapestinek természetes. De vajon mennyire hatékony ez a rendszer, ki tudják-e szűrni a bliccelőket? Tesztünk alapján nem. Munkatársunk egy lejárt bérletet felmutatva (volt nála érvényes is) gond nélkül utazott először a 3-es vonalon az Árpád hídtól a Deák térig, majd ott a 2-as vonalra átszállva egészen a Blaha Lujza térig anélkül, hogy lebukott volna. Az útba eső összes megállót kipróbáltuk, de sehol sem akadtunk fenn a rostán.


A megoldást a számos európai városban működő, kamerával megfigyelt, elektronikus beléptetőkapuk jelentenék, amit jövőre állít fel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a budapesti metrókon. A 3-as vonalon a kapuk kiépítése a vonal felújítása után kezdődik.


A BKK azt is közölte a Lokállal, hogy ezzel párhuzamosan búcsút mondhatunk a régi, papíralapú jegyeknek és bérleteknek is, helyettük műanyag chipkártyát vezetnek be. Ebből kétfajta lesz: egy névvel és fényképpel ellátott és egy a nélküli, úgynevezett anonim. Ez utóbbival bárki utazhat, de ezzel nem vehetünk majd bérletet csak napijegyet.

BKK

Kapcsolódó Cikkek

  • Nem jött be a lilakáposztás fagyi

    Nem jött be a lilakáposztás fagyi

    Vészesen gyorsan közeledik a nyár, így a fagyizó emberek is kezdenek szaporodni Budapesten. Egyre több olyan helyet találhatunk a fővárosban, ahol a szokásos ízek mellett igazi különlegességeket is kipróbálhatunk.

  • Portik évekig rögzíthette Gyárfás szavait

    Portik évekig rögzíthette Gyárfás szavait

    Benyújtotta az ellene szóló gyanúsítás cáfolatát az ügyészségnek Ihász Sándor, volt főügyész, akit bűnpártolással gyanúsítanak a Fenyő-ügyben. Ugyanakkor a Heti Válasz szerint az ügyészségnél nem egyetlen felvétel, hanem számos hanganyag lehet, mert belügyi információik szerint Portik Tamás négy éven át rögzíthette beszélgetéseit Gyárfás Tamással.