EUR: 322,45 Ft
CHF: 279,79 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Belföld

Simán kijátszottuk a BKK ellenőreit – videó!

Munkatársunk egy lejárt bérlettel próbált metrón utazni Budapesten. Ezt minden gond nélkül meg is tehette.

Tudta, hogy…

1,1 millió ember utazik naponta a budapesti metrókon?

313 ellenőr dolgozik a BKK-nál?

223 303 ezer embert büntettek meg az év első nyolc hónapjában?

az utasok 12 százaléka bliccel?

A metrómegállókban strázsáló jegyellenőrök látványa minden budapestinek természetes. De vajon mennyire hatékony ez a rendszer, ki tudják-e szűrni a bliccelőket? Tesztünk alapján nem. Munkatársunk egy lejárt bérletet felmutatva (volt nála érvényes is) gond nélkül utazott először a 3-es vonalon az Árpád hídtól a Deák térig, majd ott a 2-as vonalra átszállva egészen a Blaha Lujza térig anélkül, hogy lebukott volna. Az útba eső összes megállót kipróbáltuk, de sehol sem akadtunk fenn a rostán.


A megoldást a számos európai városban működő, kamerával megfigyelt, elektronikus beléptetőkapuk jelentenék, amit jövőre állít fel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a budapesti metrókon. A 3-as vonalon a kapuk kiépítése a vonal felújítása után kezdődik.


A BKK azt is közölte a Lokállal, hogy ezzel párhuzamosan búcsút mondhatunk a régi, papíralapú jegyeknek és bérleteknek is, helyettük műanyag chipkártyát vezetnek be. Ebből kétfajta lesz: egy névvel és fényképpel ellátott és egy a nélküli, úgynevezett anonim. Ez utóbbival bárki utazhat, de ezzel nem vehetünk majd bérletet csak napijegyet.

BKK

Kapcsolódó Cikkek

 • Charlie és Mészöly is díszpolgár lett

  Charlie és Mészöly is díszpolgár lett

  Átadta Budapest díszpolgári címeit Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés keddi ünnepi ülésén. Az elismerésben nyolcan részesültek, akik a főváros életében jelentős, meghatározó szerepet töltenek be, kiemelkedő teljesítményükkel Magyarországnak, Budapestnek dicsőséget szereztek.

 • OLAF: Milliárdokat csalt Göncz alapítványa

  OLAF: Milliárdokat csalt Göncz alapítványa

  Az egykori MSZP-s politikus, Göncz Kinga által alapított alapítvány is tagja volt azon két cég egyikének, amelyeknél súlyos szabálytalanságokat és csalást állapított meg az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala(OLAF).

 • Orbán: Nem engedhetünk a szuverenitásból

  Orbán: Nem engedhetünk a szuverenitásból

  “A második világháború után megtanultuk, hogy Magyarország legértékesebb vagyona a szuverenitása” – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Óbudán, a szovjet megszállás áldozatainak emlékműve átadási ünnepségén.

 • A Szabadság tér a szurkolók fellegvára

  A Szabadság tér a szurkolók fellegvára

  Futball-lázban ég a világ és természetesen Budapest sem maradhat ki a sorból. A fővárosban több szurkolói zóna is várja a drukkereket, de a legnagyobb Foci Mozi elnevezésű kültéri drukkerhely, amely a Szabadság téren üzemel.