EUR: 318,33 Ft
CHF: 273,75 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Extra

Somló özvegye: Tomi szeretné, ha újra boldog lennék

Somló Tamás hosszan tartó betegsége után úgy ment el, hogy szerettei mindennap elmondták neki, mennyire szeretik. A legendás zenész özvegye, Gyöngyvér szívfacsaró őszinteséggel mesélt az eltelt időszakról a Lokálnak.

A Szombat esti láz c. műsor újra indul az RTL Klubon. A sajtótájékoztatón megjelent Somló Tamás és felesége

Gyöngyvér a legnehezebb időszakban is ápolta Somlót

– Nem tudom, hogyan fogom ezt valaha feldolgozni, ő volt a család kohéziós ereje, sőt ő maga volt a család. A legnehezebb időszakban a veleszületett optimizmusa, az orvostudományba vetett hite segítette – kezdte a Lokálnak Gyöngyvér, aki boldog, hogy a 68 évesen idén július 19-én elhunyt Somló Tamást mindenki szeretettel őrzi a szívében.


– A család és a barátai mindig nagyon fontosak voltak számára, ebből is sok erőt merített. Az utolsó pillanatig a humor és a kedvesség jellemezte. Szinte folyamatosan együtt voltunk az utolsó hónapokban is, nagyon erős volt. Sokat lehetett tőle tanulni. Sosem ítélkezett, elfogadott mindenkit és mindig hitt az emberek jóságában. Mindennap elmondtuk neki, hogy mennyire szeretjük és mennyire fontos nekünk. De sok mindent szeretnék még megbeszélni vele. Örömöt, bánatot, mindent, ami minket ér… Nem tudtam mindent elmondani neki, szerettem volna megbeszélni vele például azt, hogy Lily hova, milyen egyetemre menjen továbbtanulni, hogy mit szól majd a lányunk majdani jövendőbelijéhez, milyen menüt enne ünnepekkor. A mi beszélgetéseink menet közben szakadtak félbe… – mondta Gyöngyvér, aki 17 éves volt, amikor megismerkedett a zenésszel. Szerelem volt első látásra, később megajándékozta Somlót egy kislánnyal, aki a család szeme fénye lett. A zenésznek az előző kapcsolataiból született már három fia, a most 16 éves Lily az egyetlen lány a családban. Gyöngyvér a zenész volt feleségével, Lénával is jó kapcsolatot ápol és Somló Tamás százéves anyukáját is mindenben támogatja.

– Léna fontos kapcsolat az életünkben, sokat köszönhetünk neki. Szoktunk beszélni és találkozni is. Tomi anyukáját pedig természetesen nem hagyjuk magára, együtt is járunk hozzá. Rettenetesen megviselte őt is ez a tragédia. Tomi fantasztikus ember volt, mindannyian szenvedünk a hiányától – mondta az asszony, aki szerint az a legfontosabb, hogy hasonló helyzetben türelemmel bánjunk a beteg családtagjainkkal.


– Ha a beteg szeretteink nem szorulnak orvosi kezelésre, ne dugjuk őket kórházba vagy otthonba. Legyünk velük és szeretettel ápoljuk őket. A munkahely, a nyári programok, a nyaralás, síelés és minden más dolog meglesz még később is, a beteg családtag viszont nem biztos. Töltsünk minden időt a szeretteinkkel, nem baj, ha együtt hallgatunk, filmet nézünk vagy felolvasunk nekik – fogalmazott Gyöngyvér, aki biztos benne, hogy nem találkozik még egy olyan férfival, mint Somló Tamás.

– Sosem keresném Tamást másban. A gyász most óriási teher számomra, nehezen tudom elfogadni, hogy ő már nincs velünk. Ettől függetlenül igazi nő vagyok, és biztos eljön majd az az idő is, amikor nem akarok majd egyedül élni. Persze tudom, hogy a boldogság nagy munka, nem félek megdolgozni érte. Tomi szerette volna azt látni, hogy boldog vagyok, biztonságban, szeretve élek – tette hozzá.

Somló Tamás temetése. 2016.07.21 Fotó: Csudai Sándor

Somló Tamás 100 éves édesanyja pokoli időszakot él át Fotó: Csudai Sándor

Sztár főzőverseny a Shakespeare Étteremben.rnA képen Somló Tamás partnerével

Gyöngyvér 17 éves kora óta szerette a zenészt

Kapcsolódó Cikkek