2018. május 23., szerda
Dezső

Egyéb Szeged

Stumpf szerint nem cool a kétfarkú

Nem ugyanaz a szavazólapra rajzolgatni, mint érvényesen voksolni – üzeni a Mandiner hamarosan Szegedre látogató főmunkatársa.

Az őszödi beszéd szerintem fordulópont, akkortól kezdve már egyik politikus sem bízott a másikban. Azzal, hogy Gyurcsány Ferenc nem mondott le, azt üzente, hogy bármit meg lehet tenni, a politika logikájának nem kell találkozni azzal az erkölccsel, amit az ember a hétköznapokban megél. Ezzel precedenst teremtett nyilatkozta a Lokál Extra Szegednek Stumpf András, a Mandiner főmunkatársa, a Tisza Lajos Közéleti Egyesület által szervezett Közéleti Klub október 20-i estjének vendége.


StumpfCV

Az eltelt évtized politikai folyamatai és az aktuális közéleti események mellett a nemrég lezajlott népszavazást megelőző kampány és a voksolás várható hatásai is szóba kerülnek a rendezvényen. Stumpf András úgy látja, ott volt nagyobb a részvétel, ahol a jobboldal – Fidesz, Jobbik hagyományosan erős, míg a baloldali fellegvárakban a megszokottnál több érvénytelen szavazatot adtak le. Kitért arra, hogy Kovács Gergő, a Kétfarkú Kutya Párt elnöke visszamondta a megbeszélt interjút, mert „nem tetszenek neki a kommentek a Mandineren”. – Ez sem vicces, sem cool, sem laza nem volt – vélekedett.

Szegeden a Mandiner főmunkatársa

„Magyarország az október 2-i népszavazás után” címmel Stumpf Andrással, a Mandiner főmunkatársával Pető Bálint, a Szegedi Tudományegyetem oktatója beszélget a Délvidék Házban (Szeged, Közép fasor 1–3.) október 20-án (csütörtök) 18 órakor. A szervező a Tisza Lajos Közéleti Egyesület.

Hozzátette, a jelentős számú érvénytelen lap biztos nem feleltethető meg egy 2018-as országgyűlési választási szavazatnak, mert nem ugyanaz protestálni és szavazólapra rajzolgatni, mint érvényesen szavazni. Arra viszont alkalmas lehet, hogy megossza a szavazatokat a baloldalt támogató településeken…


Címkék

Kapcsolódó Cikkek