EUR: 307,85 Ft
CHF: 288,48 Ft
2017. február 23., csütörtök
Alfréd

Egyéb Szeged

Stumpf szerint nem cool a kétfarkú

Nem ugyanaz a szavazólapra rajzolgatni, mint érvényesen voksolni – üzeni a Mandiner hamarosan Szegedre látogató főmunkatársa.

Az őszödi beszéd szerintem fordulópont, akkortól kezdve már egyik politikus sem bízott a másikban. Azzal, hogy Gyurcsány Ferenc nem mondott le, azt üzente, hogy bármit meg lehet tenni, a politika logikájának nem kell találkozni azzal az erkölccsel, amit az ember a hétköznapokban megél. Ezzel precedenst teremtett nyilatkozta a Lokál Extra Szegednek Stumpf András, a Mandiner főmunkatársa, a Tisza Lajos Közéleti Egyesület által szervezett Közéleti Klub október 20-i estjének vendége.

StumpfCV

Az eltelt évtized politikai folyamatai és az aktuális közéleti események mellett a nemrég lezajlott népszavazást megelőző kampány és a voksolás várható hatásai is szóba kerülnek a rendezvényen. Stumpf András úgy látja, ott volt nagyobb a részvétel, ahol a jobboldal – Fidesz, Jobbik hagyományosan erős, míg a baloldali fellegvárakban a megszokottnál több érvénytelen szavazatot adtak le. Kitért arra, hogy Kovács Gergő, a Kétfarkú Kutya Párt elnöke visszamondta a megbeszélt interjút, mert „nem tetszenek neki a kommentek a Mandineren”. – Ez sem vicces, sem cool, sem laza nem volt – vélekedett.

Szegeden a Mandiner főmunkatársa

„Magyarország az október 2-i népszavazás után” címmel Stumpf Andrással, a Mandiner főmunkatársával Pető Bálint, a Szegedi Tudományegyetem oktatója beszélget a Délvidék Házban (Szeged, Közép fasor 1–3.) október 20-án (csütörtök) 18 órakor. A szervező a Tisza Lajos Közéleti Egyesület.

Hozzátette, a jelentős számú érvénytelen lap biztos nem feleltethető meg egy 2018-as országgyűlési választási szavazatnak, mert nem ugyanaz protestálni és szavazólapra rajzolgatni, mint érvényesen szavazni. Arra viszont alkalmas lehet, hogy megossza a szavazatokat a baloldalt támogató településeken…

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Rendőrkézen a rongálók

    Rendőrkézen a rongálók

    Nem sokáig maradtak inkognitóban azok a bátor és erős fiatalok, akik letörtek egy darabot a szolnoki Kossuth téren álló gördeszkás fiú szobrából.

  • Csodák palotája lesz a megújuló Szépművészeti

    Csodák palotája lesz a megújuló Szépművészeti

    A következő év egyik kulturális szenzációja lesz a Szépművészeti Múzeum átadása, hiszen 2017-ben befejeződik az épület rekonstrukciója. A Liget Budapest Projekt keretében a három évig tartó munkálatok során megújul a II.