2018. április 24., kedd
György

Külföld

Kétszáz kölyökkobra garázdálkodik szabadon

Nagyszabású keresőakció indult kedden a kelet-kínai Nankingban egy kígyófarmról elszabadult kölyökkobrák felkutatására.

Még augusztus végén 200 fiatal, mintegy 20 centiméteres monoklis kobra szabadult ki egy helyi kígyófarmról, s bár a mérges hüllők többségét sikerült begyűjteni, 50 kiskobrának nyoma veszett.


A hatóságok csak hétfőn értesültek az incidensről, miután egy helyi lakos kígyót talált az otthonában. A hatóságok azonnal ellenszérumot, egészségügyi személyzetet és mentőautókat küldtek a térségbe, kedden pedig megkezdték a kutatást a kobrák után a kígyófarm körüli öt kilométeres sugarú körben. Eközben aktivisták tájékoztatják a lakosságot a veszélyről.

Az elővigyázatossági intézkedéseket annak ellenére megtették, hogy a kifejletlen kobrák mérge nem olyan veszélyes, mint a felnőtt példányoké.

A folyóparti állatfarm engedély nélkül vásárolt kobratojásokat augusztus elején a déli Kuangtung tartományból, a tojásokból kikelt 1820 kiskobra közül 1500 maradt életben.

A kígyófarmot bezárták, a felelősöket megbüntetik – jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

Kapcsolódó Cikkek

  • Leszámoltak a vegán műhússal

    Leszámoltak a vegán műhússal

    Franciaországban egy új rendelet szerint az élelmiszeripari cégek nem adhatnak olyan neveket a növényi alapanyagból készülő termékeiknek, melyeket húsból készült termékekhez használnak.

  • Tripla sorscsapást élt túl

    Tripla sorscsapást élt túl

    Nincs szerencséje az amerikai Dylan McWilliamsnek a vadállatokkal: az elmúlt négy évben a 20 éves fiatalembert megharapta egy medve, megmarta egy csörgőkígyó, és a héten Hawaii partjainál egy tigriscápa harapott a lábszárába.