EUR: 312,27 Ft
CHF: 288,43 Ft
2017. április 27., csütörtök
Zita

Sport

Szabó Krisztián Európa-bajnok lehet a hétvégén

 Magyar Európa-bajnoka lehet a Rallycross Világbajnokság Super 1600-as kategóriájának, Szabó Krisztián személyében. A háromszoros autocross Európa-bajnok egy másik szakágban is csúcsra érhet, hiszen a Volland Racing versenyzője az Eb rangsor második helyezettjeként érkezik a szezonzáró hétvégére Németországba.
SzaboKrisz2

Szabó Krisztiánnak az ezüstérem megvan, de az Európa-bajnoki cím is elérhető


Szabó Krisztián két éve versenyez a Super 1600-as géposztályban. Tehetségét és tudását mi sem jelzi jobban, mint élete első versenyén már felállhatott a dobogóra, az első évben pedig az összetett harmadik helyet szerezte meg.
Idén ezt is felülmúlja az ifjú magyar versenyző, hiszen az eddigi futamok eredménye képpen a hétvégén Európa-bajnok lehet.

Igaz, ehhez nem csak ő szükséges, hiszen hat pont a lemaradása a dán Ulrik Linnemannhoz képest, így Szabó Krisztián az üldöző szerepében várja a Rallycross Világbajnokságot kísérő FIA Európa-bajnoki szezonzáró versenyét. Érdekesség, hogy az idei versenyeken eddig csak ők ketten nyertek futamokat, ők ketten uralták a bajnokságot, amely már csak kettejük között dőlhet el Németországban, az Esteringen.

– Próbálok úgy nekiállni az egész hétvégének, hogy én vagyok jobb helyzetben, mivel nekem nincs vesztenivalóm. A második hely már biztosan megvan, innen már csak nyerni lehet. Próbálom lazán felfogni az egészet, nem rágörcsölni. Mentálisan is komolyabban készültem, mint általában, igyekszem kizárni az idegességet, és csak magamra koncentrálni a versenyen, kihozni magamból a legtöbbet, hogy azt mondhassam a végén, akármi is lesz az eredmény, hogy én megtettem mindent. – mondta a 24 éves magyar pilóta, aki hozzátette, Estering nem tartozik a kedvenc pályái közé, igaz, rossz érzései sincsenek vele kapcsolatban.

– Az első kanyar nagyon trükkös, egy rendkívül szűk visszafordító. Kulcskérdés lesz egész hétvégén, mivel sokat lehet nyerni, de ott is maradhat az ember.

Szabó Krisztián számára nem újdonság a végső győzelemért vívott harc, hiszen az autókrossz szakágban három Európa-bajnoki címet nyert.

Kapcsolódó Cikkek

 • Másfél éves eltiltás fogadásért

  Másfél éves eltiltás fogadásért

  Másfél évre eltiltotta az Angol Labdarúgószövetség (FA) Joey Bartont, a Premier League-ben szereplő Burnley labdarúgóját, mivel éveken keresztül fogadásokat kötött mérkőzésekre.

 • Berki Krisztián: Ilyen hibát még sosem követtem el

  Berki Krisztián: Ilyen hibát még sosem követtem el

  Sokan úgy gondolták, a tavalyi sérülés és az olimpiáról való lemaradás után Berki Krisztián pályafutása véget ért. Ám az olimpiai bajnok tornász újra összeszedte magát, világkupagyőzelmeket aratott.

 • Egyre távolabb az A csoporttól

  Egyre távolabb az A csoporttól

  Lassan, de biztosan szertefoszlanak feljutási reményeink a kijevi divízió I/A jégkorong-vb-n. Az igencsak megacélosodott Koreai Köztársaság csapata 3-1-re legyőzte a mieinket, így legfeljebb a csodában reménykedhetünk.

 • Őket draftolhatják az első körben

  Őket draftolhatják az első körben

  Megkezdődött az egyesült államokbeli Philadelphiában a 82. tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) draftja, a csapatok így emelik be a profik közé a egyetemi futballbajnokság (NCAA) legjobb játékosait.