EUR: 319,62 Ft
CHF: 277,03 Ft
2018. május 27., vasárnap
Hella

Sport

Szabó Krisztián Európa-bajnok lehet a hétvégén

 Magyar Európa-bajnoka lehet a Rallycross Világbajnokság Super 1600-as kategóriájának, Szabó Krisztián személyében. A háromszoros autocross Európa-bajnok egy másik szakágban is csúcsra érhet, hiszen a Volland Racing versenyzője az Eb rangsor második helyezettjeként érkezik a szezonzáró hétvégére Németországba.
SzaboKrisz2

Szabó Krisztiánnak az ezüstérem megvan, de az Európa-bajnoki cím is elérhető


Szabó Krisztián két éve versenyez a Super 1600-as géposztályban. Tehetségét és tudását mi sem jelzi jobban, mint élete első versenyén már felállhatott a dobogóra, az első évben pedig az összetett harmadik helyet szerezte meg.
Idén ezt is felülmúlja az ifjú magyar versenyző, hiszen az eddigi futamok eredménye képpen a hétvégén Európa-bajnok lehet.

Igaz, ehhez nem csak ő szükséges, hiszen hat pont a lemaradása a dán Ulrik Linnemannhoz képest, így Szabó Krisztián az üldöző szerepében várja a Rallycross Világbajnokságot kísérő FIA Európa-bajnoki szezonzáró versenyét. Érdekesség, hogy az idei versenyeken eddig csak ők ketten nyertek futamokat, ők ketten uralták a bajnokságot, amely már csak kettejük között dőlhet el Németországban, az Esteringen.


– Próbálok úgy nekiállni az egész hétvégének, hogy én vagyok jobb helyzetben, mivel nekem nincs vesztenivalóm. A második hely már biztosan megvan, innen már csak nyerni lehet. Próbálom lazán felfogni az egészet, nem rágörcsölni. Mentálisan is komolyabban készültem, mint általában, igyekszem kizárni az idegességet, és csak magamra koncentrálni a versenyen, kihozni magamból a legtöbbet, hogy azt mondhassam a végén, akármi is lesz az eredmény, hogy én megtettem mindent. – mondta a 24 éves magyar pilóta, aki hozzátette, Estering nem tartozik a kedvenc pályái közé, igaz, rossz érzései sincsenek vele kapcsolatban.

– Az első kanyar nagyon trükkös, egy rendkívül szűk visszafordító. Kulcskérdés lesz egész hétvégén, mivel sokat lehet nyerni, de ott is maradhat az ember.


Szabó Krisztián számára nem újdonság a végső győzelemért vívott harc, hiszen az autókrossz szakágban három Európa-bajnoki címet nyert.

Kapcsolódó Cikkek