EUR: 318,79 Ft
CHF: 273,94 Ft
2018. május 23., szerda
Dezső

Életmód Győr

Szabó Zsófiék esküvői tortáját Győrben készítették!

Ha torta, akkor Lengyel József és Győr. A cukrászmestert már sajátjának érzi a város. Országosan ismert, sztároknak süt és külföldi esküvőkön is gyakran az ő tortáját vágják fel az ifjú párok.

Lajosmizséről származik, ám a munka és a házasság végül Győrhöz kötötte. Otthonra lelt itt, majd fokozatosan felépítette karrierjét. Úgy lett sikeres és elismert, hogy a személyisége egy cseppet sem változott, ugyanaz a srác, aki sok évvel ezelőtt volt. A stílusát, a tudását és a kitartását is magának köszönheti. Az olvasztott cukorral úgy bánik, ahogy talán senki más, szinte életre kel a karamell a kezei között.


Lengyel József és az egyik műalkotása Fotó: Orosz Sándor

Lengyel József és az egyik műalkotása
Fotó: Orosz Sándor

Fokozatosan forrt össze a nevem a karamellel és a belőlük készített virágokkal, motívumokkal. Sokszor kellett megmutatnom, hogyan is születnek meg ezek a formák. Az olvasztás fájdalommal jár, az ujjbegyeim már érzéketlenné váltak a forróságra – mesélte Lengyel József, aki sohasem tagadta, hogy már középiskolás korában is sokat dolgozott, komplett lakodalmakat „sütött ki”. Nem véletlen, hogy manapság olyan sztárok fordulnak hozzá, mint Csézy, Kocsis Tibor, Szalay Mona, Vadon Jani vagy éppen Dukai Regina.

Nemrég Szabó Zsófiék esküvői tortáját készítettem el, amely hatemeletes volt, és Győrtől 500 kilométerre kellett elszállítanunk. Szerencsére rutinunk van már az utaztatásban, megúsztuk „balesetek” nélkül és sikert arattunk a színésznőéknél – elevenítette fel a cukrász.


Néhány kiválasztott Lengyel József tortacsodáiból Fotó: Orosz Sándor

Néhány kiválasztott Lengyel József tortacsodáiból
Fotó: Orosz Sándor

Hiába, tényleg ott tartunk, ha valaki álomesküvőt szeretne, akkor megkeresi Józsit a Duna-parti szalonjában. Tényleg megvalósítja a legmerészebb vágyakat is! Erről nemcsak a sok elégedett pár mesélhet, hanem többek között az a három Év esküvői cukrásza díj is, amelyet ráadásul zsinórban zsebelt be. Az egyik legfontosabb, hogy megbíznak bennem a házasulandók, hiszen a legbensőségesebb ünnepükbe engednek betekintést. Elmondják, mit szeretnek, beszélgetünk, megismerjük egymást és így születik meg a torta terve. Amikor készítem, felidézem őket, a szavaikat és a legjobbat igyekszem kihozni magamból  – folytatta a sikeres cukrász.

Álomesküvő, tortába foglalva Fotó: Orosz Sándor

Álomesküvő, tortába foglalva
Fotó: Orosz Sándor

A Lokál Extrának azt is elmondta, idén leginkább a pasztellszínek domináltak, buja, gazdag virágcsokrokkal. Ízekben Józsi megrendelői elrugaszkodnak a megszokottól, többnyire trópusi gyümölcsös, minőségi csokoládés variációkat kérnek. Az emeletenként változó íz még mindig hódít. A következő évre már megvan a trend, amelyet ő képvisel. Pasztellszínek – fáradt rózsaszín, púder – fémes árnyalattal – arany, ezüst füstlapok kombinációja –,a legkülönlegesebb virágokkal és ízekkel.

Karamell virágok, amelyek már Lengyel József védjegyévé váltak Fotó: Orosz Sándor

Karamell virágok, amelyek már Lengyel József védjegyévé váltak
Fotó: Orosz Sándor

Kapcsolódó Cikkek