EUR: 308,19 Ft
CHF: 265,97 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Sport

Szalai láma

Megszerezte első győzelmét a magyar labdarúgó-válogatott a 2018-as világbajnoki selejtezősorozatban, miután Gyurcsó Ádám és Szalai Ádám góljával 2-0-ra sikerült megverni idegenben Lettországot.

A mutatott játék egészen vállalható volt, persze ne felejtsük el, hogy hétfői ellenfelünket néhány nappal korábban Feröer is éppúgy 2-0-ra győzte le Rigában, szóval elájulni azért nem kell ettől az eredménytől.

Bernd Storck, a magyar csapat szövetségi kapitánya mindenesetre elégedetten nyilatkozott a meccs után az M4 Sportnak.

– Örülök, hogy sikerült győznünk. Nagy nyomás volt rajtunk, de a csapat nagyon jól kezelte. Nehéz meccs volt, de már az elejétől kezdve megpróbáltuk magunkhoz ragadni a kezdeményezést, domináltunk, csak jobban ki kellett volna használnunk a lehetőségeinket. Néhány helyzetben szerencsénk is volt és Gulácsi Péter is nagyon jól védett. Összességében elégedett vagyok. Kipróbáltunk fiatal játékosokat, mert mindez a magyar foci jövője – értékelt a kapitány, utalva arra, hogy újoncot avatott Rigában Vida Máté személyében.

Az első találat szerzője, Gyurcsó Ádám is megszólalt az M4 Sportnak.

14681787_1174982195900822_5330519078547619049_n

– Élveztem a játék minden percét, jól ment, de a legfontosabb, hogy nem kaptunk gólt, ha pedig lehetősége volt az ellenfélnek, akkor hátul stabilak maradtunk. Tudtuk, hogy a mérkőzés nem lesz sétagalopp. Nagyon sokan elkísértek minket, köszönjük a szurkolást, jólesett nekünk, hogy csaknem hazai pályán érezhettük magunkat – mondta.

Gyurcsó valóban jól futballozott, mostantól alighanem rendszeresen számít rá Storck, akinek az a számítása is bejött végre, hogy régóta kitartott a mindenki által szidott Szalai Ádám mellett.

A csatár (hétfőn 39. válogatott meccsén a 12. gólját szerezte) az Ausztria elleni Eb-meccsen hosszú idő után talált a kapuba, most pedig két mérkőzésen három gólt szerzett és látványosan fejlődött a mezőnyben mutatott teljesítménye is.

Szalai Ádám Facebook-oldalára posztolt egy sokat mondó fotót, amelyen ő és válogatott csapattársai Rigában a dalai lámával találkoztak a meccs előtt. Ezt írta a képhez: „Nem volt kérdéses a találkozó után, hogy hogyan alakul az esti mérkőzés.”

A B csoport további eredményei:

Andorra–Svájc 1-2

Feröer–Portugália 0-6

A B csoport állása:

 1. Svájc 9 pont
 2. Portugália 6 pont
 3. Magyarország 4 pont
 4. Feröer 4 pont
 5. Lettország 3 pont
 6. Andorra 0 pont

 

szalai láma

Riga, 2016. október 10. Szalai Ádám (j) és a lett Vitalijs Jagodinskis a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság selejtezőjének B csoportjában játszott Lettország - Magyarország mérkőzésen a rigai Skonto Stadionban 2016. október 10-én. MTI Fotó: Kollányi Péter

Riga, 2016. október 10.
Szalai Ádám (j) és a lett Vitalijs Jagodinskis a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság selejtezőjének B csoportjában játszott Lettország – Magyarország mérkőzésen a rigai Skonto Stadionban 2016. október 10-én.
MTI Fotó: Kollányi Péter

Kapcsolódó Cikkek

 • Emlékezzünk a nagyokra!

  Emlékezzünk a nagyokra!

  Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

 • Ilyen volt a Storck-éra

  Ilyen volt a Storck-éra

  Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.