EUR: 319,18 Ft
CHF: 274,72 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Egyéb XIV.kerület

Szász Emese: Néha vannak normális napjaim is

Zugló olimpiai bajnoka, Szász Emese bekerült a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának szűk társaságába. A sportoló alig tudott megszólalni az ünnepségen.

Új tagokkal bővült a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja. 2016.10.12 Fotó- Csudai Sándor-040

Szász Emesét Schmidt Pál köszöntötte (Fotó: Csudai Sándor)

A sporttörténeti jelentőségű javaslat az 1992-es olimpia évének végén, a MOB tisztújító közgyűlésén hangzott el. Lemhényi Dezső indítványozta, hogy jöjjön létre az Olimpiai Bajnokok Klubja. A kedvező fogadtatás nyomán Móna István öttusázó olimpiai bajnok jogi közreműködésének köszönhetően elkészült az alapszabály, és 1993 szeptemberében megalakult a világszerte csaknem egyedülálló klub.
A gárdának most már 157 tagja van, köztük a zuglói Szász Emese.
– Különleges alkalom ez az ünnepség, hiszen csak négyévente lehet tagfelvétel – mondta az ünnepségen Nébald György olimpiai bajnok vívó. – Külön öröm, hogy Emesével újabb női tagunk lett, számuk így 34-re emelkedett, míg férfi 123 van.


Szilágyi Áron: Ő a legerősebb
– Mindig az az erősebb, aki nem tombol, hanem mosolyog. Ez Emesére nagyon igaz. Hét éve együtt készülünk, de tombolni sose láttam, mosolyogni annál többet. A londoni játékok után szívből kívántam, hogy egyszer legyen ő is olimpiai bajnok, és lám, megcsinálta – méltatta társát a szintén olimpiai bajnok Szilágyi Áron.

Szász Emese Rióban szerzett olimpiai aranyérmével „váltotta meg” a klubtagságot, de talán még a dobogó tetején sem hatódott meg annyira, mint az ünnepségen.
– Biztos öregszem, egyre gyakrabban meghatódom az ilyen pillanatokon, egyre többször elakad a hangom. Óriási megtiszteltetés a klub tagjának lenni, néha előveszem az érmemet és csak nézegetem. A jó kedvemről annyit, hogy ezzel sosem volt probléma, de azért néha vannak normális napjaim is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek