EUR: 308,38 Ft
CHF: 282,46 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb XIV.kerület

Szász Emese: Néha vannak normális napjaim is

Zugló olimpiai bajnoka, Szász Emese bekerült a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának szűk társaságába. A sportoló alig tudott megszólalni az ünnepségen.

Új tagokkal bővült a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja. 2016.10.12 Fotó- Csudai Sándor-040

Szász Emesét Schmidt Pál köszöntötte (Fotó: Csudai Sándor)

A sporttörténeti jelentőségű javaslat az 1992-es olimpia évének végén, a MOB tisztújító közgyűlésén hangzott el. Lemhényi Dezső indítványozta, hogy jöjjön létre az Olimpiai Bajnokok Klubja. A kedvező fogadtatás nyomán Móna István öttusázó olimpiai bajnok jogi közreműködésének köszönhetően elkészült az alapszabály, és 1993 szeptemberében megalakult a világszerte csaknem egyedülálló klub.
A gárdának most már 157 tagja van, köztük a zuglói Szász Emese.
– Különleges alkalom ez az ünnepség, hiszen csak négyévente lehet tagfelvétel – mondta az ünnepségen Nébald György olimpiai bajnok vívó. – Külön öröm, hogy Emesével újabb női tagunk lett, számuk így 34-re emelkedett, míg férfi 123 van.

Szilágyi Áron: Ő a legerősebb
– Mindig az az erősebb, aki nem tombol, hanem mosolyog. Ez Emesére nagyon igaz. Hét éve együtt készülünk, de tombolni sose láttam, mosolyogni annál többet. A londoni játékok után szívből kívántam, hogy egyszer legyen ő is olimpiai bajnok, és lám, megcsinálta – méltatta társát a szintén olimpiai bajnok Szilágyi Áron.

Szász Emese Rióban szerzett olimpiai aranyérmével „váltotta meg” a klubtagságot, de talán még a dobogó tetején sem hatódott meg annyira, mint az ünnepségen.
– Biztos öregszem, egyre gyakrabban meghatódom az ilyen pillanatokon, egyre többször elakad a hangom. Óriási megtiszteltetés a klub tagjának lenni, néha előveszem az érmemet és csak nézegetem. A jó kedvemről annyit, hogy ezzel sosem volt probléma, de azért néha vannak normális napjaim is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.