EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Aktuális

Szegény Schiffer! Felsült az LMP

Egészen röhejes jelenetbe bonyolódott tegnap a Schiffer Andrást a közelmúltban elvesztő LMP a parlamentben. Történt, hogy miután Orbán Viktor befejezte napirend előtti felszólalását, a pártok frakcióvezetői következtek, hogy reagálhassanak az elhangzottakra.

Fotó: Csudai Sándor

No Schiffer, no felszólalás (Fotó: Csudai Sándor)

Az LMP-ből Schmuck Erzsébet is nekikészült, csakhogy beszéd helyett közölte, ezúttal Szél Bernadett ismertetné a zöldek álláspontját. Kövér László házelnök visszakérdezett, hogy mégis milyen minőségében kér szót Szél képviselő, miután kisebb kupaktanácsot követően Schmuck előállt a megoldással: mint társelnök.

A házelnök jelezte, hogy ez nem országgyűlési funkció, így ezzel sajnos nem tud mit kezdeni. Schmuck Erzsébet azonban nem adta fel, másodszorra már mint frakcióvezető-helyettest próbálta meg eladni Szél Bernadett-tet. Neki azonban valójában nincs ilyen titulusa, Kövér emlékeztette is erre az LMP-t. Schmuck itt már iszonyú zavarban volt, végül annyit sikerült kipréselnie magából, hogy „hamarosan” hivatalosan is megválasztják majd Szél Bernadett-tet.

A házelnököt ez nem hatotta meg, és miután Schmuck Erzsébet nem vállalkozott beszédre, nem engedte felszólalni a pártot. A kis közjáték nem kis derültséget váltott ki a parlamenti patkóból – Schiffer András azonban legfeljebb csak kínjában nevethetett odahaza.

Kapcsolódó Cikkek

  • A hősök emléke ma is fontos

    A hősök emléke ma is fontos

    A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki – emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Tallinnban, az 1956-os forradalom évfordulójára rendezett megemlékezésen a tárca vasárnapi közleménye szerint.

  • Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

    Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

    Megdöbbentőnek és botrányosnak tartja a Fidesz a szocialista Szanyi Tibor megnyilvánulását; az MSZP európai parlamenti képviselője ” ‘Ünnephez’ közeledvén” felvezetéssel a közösségi oldalán tett közzé egy fényképet, amely egy, a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott embert ábrázol.