EUR: 318,33 Ft
CHF: 273,75 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Aktuális

Szegény Schiffer! Felsült az LMP

Egészen röhejes jelenetbe bonyolódott tegnap a Schiffer Andrást a közelmúltban elvesztő LMP a parlamentben. Történt, hogy miután Orbán Viktor befejezte napirend előtti felszólalását, a pártok frakcióvezetői következtek, hogy reagálhassanak az elhangzottakra.

Fotó: Csudai Sándor

No Schiffer, no felszólalás (Fotó: Csudai Sándor)

Az LMP-ből Schmuck Erzsébet is nekikészült, csakhogy beszéd helyett közölte, ezúttal Szél Bernadett ismertetné a zöldek álláspontját. Kövér László házelnök visszakérdezett, hogy mégis milyen minőségében kér szót Szél képviselő, miután kisebb kupaktanácsot követően Schmuck előállt a megoldással: mint társelnök.


A házelnök jelezte, hogy ez nem országgyűlési funkció, így ezzel sajnos nem tud mit kezdeni. Schmuck Erzsébet azonban nem adta fel, másodszorra már mint frakcióvezető-helyettest próbálta meg eladni Szél Bernadett-tet. Neki azonban valójában nincs ilyen titulusa, Kövér emlékeztette is erre az LMP-t. Schmuck itt már iszonyú zavarban volt, végül annyit sikerült kipréselnie magából, hogy „hamarosan” hivatalosan is megválasztják majd Szél Bernadett-tet.

A házelnököt ez nem hatotta meg, és miután Schmuck Erzsébet nem vállalkozott beszédre, nem engedte felszólalni a pártot. A kis közjáték nem kis derültséget váltott ki a parlamenti patkóból – Schiffer András azonban legfeljebb csak kínjában nevethetett odahaza.

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: Köszönöm, Belváros! – Videó!

  Orbán Viktor: Köszönöm, Belváros! – Videó!

  Újabb képgalériával és egy rövid videóval mondott köszönetet Orbán Viktor közösségi oldalán ezúttal a budapesti, belvárosi szavazóknak, majd a nyugdíjasoknak a választási győzelemért.

 • 97 évesen nyert úszóversenyt

  97 évesen nyert úszóversenyt

  Igazán büszkék lehetnek az ükunokái is a 97 éves Ruth Thompsonra, ugyanis nem akármilyen sportteljesítmény áll a szépkorú hölgy mögött.

 • Programot hirdettek Toroczkaiék

  Programot hirdettek Toroczkaiék

  Bár a mai elnökségi ülésen akár ki is zárhatják Toroczkai Lászlót és a Mi Magunk platformot vele együtt alapító Jobbik-tagokat, a platform, amelynek deklaráltan tagja Novák Előd egykori Jobbik-alelnök, tegnapra már programot is hirdetett.

 • Orbánt dicsérte a sikerkönyv szerzője

  Orbánt dicsérte a sikerkönyv szerzője

  „Európa jövője” címmel nemzetközi V4 konferenciát rendeznek a budapesti Várkert Bazárban. A szerdán kezdődő kétnapos programon több mint 30 külföldi politikus és szakember tart előadást többek közt migrációról.