EUR: 324,65 Ft
CHF: 281,85 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Belföld

Szél Bernadett megint beszólt Gyurcsányéknak

Dübörög a cicaharc az LMP társelnöke, Szél Bernadett és a Demokratikus Koalíciót elnöklő Gyurcsány Ferenc között. Most előbbin volt a sor, hogy odaüssön: a zöldpárt képviselője gyakorlatilag ingyenélőnek nevezte a DK politikusait.

Fotó: Csudai Sándor

Szél Bernadettnek csípős a dumája, a DK is kapott egy kis ízelítőt (Fotó: Csudai Sándor)

– Semmilyen joguk nincs arra, hogy engem kérjenek számon, pláne hogy éppen Gyurcsány Ferenc és társai döntöttek úgy, hogy ugyan a képviselői mandátumukat megtartják, többet nem vesznek részt az országgyűlés munkájában. A DK így arról is lemondott, hogy legalább vitázzon a kormánnyal – fogalmazott lapunknak Szél Bernadett, az LMP társelnöke, aki ezzel kis túlzással „leingyenélőzte” a DK politikusait.


Az ügy előzménye, hogy a hét elején Szél azt találta mondani, hogy Gyurcsány „a magyar politika egyik legkomolyabb problémája”. Erre előbb a gyurcsányista Nyugati Fény Blogon született egy nyílt levél – amiben Szél nyilatkozatát többek közt antidemokratikusnak és „ócska kocsmafilozófiának nevezték” –, majd Gréczy Zsolt, a DK szóvivője szólt be a kétgyermekes politikus asszonynak: – Fecsegés helyett munkát javaslunk Szél Bernadettnek – mondta.

Erre való reagálásként érkezett lapunkhoz Szél fent idézett nyilatkozata, amiben visszadobja a labdát a mostanság mindenre bojkottal felelő Gyurcsány-pártnak. Hogy a képletet tovább bonyolítsuk, időközben Hadházy Ákos, az LMP másik társelnöke is megszólalt az ügyben. Szerinte az ellenzékieknek nem kellene egymást szapulniuk.


 

Fotó: Csudai Sándor

Gyurcsány Ferencet lassan már a kutyák is megugatják (Fotó: Csudai Sándor)

 

Annyi azonban bizonyosnak tűnik, hogy az LMP nem áll be a készülő balos összeborulásba:

– A párt önállóan készül és önállóan is indul a 2018-as választásokon, saját jelölteket állítunk. Az elmúlt negyedszázad kudarcos politikusaival pedig nem kívánunk szövetkezni – állítja Szél Bernadett.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Budapest, 2016. február 13. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke beszédet mond a párt kongresszusán a Syma rendezvényközpontban 2016. február 13-án. MTI Fotó: Marjai János

Budapest, 2016. február 13.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke beszédet mond a párt kongresszusán a Syma rendezvényközpontban 2016. február 13-án.
MTI Fotó: Marjai János

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  A jövő heti EU-csúcs előkészítése keretében Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke felkereste hivatalában Orbán Viktor miniszterelnököt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

 • Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  A jó magyar-ukrán kapcsolatokban “vagyunk érdekeltek, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Kárpátalján élő magyar nemzeti közösség jogai semmilyen formában se csorbulhassanak” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az Ungvárhoz közeli Alsószlatina gyógyüdülőhelyen.

 • Kukában landoltak a szemetesek!

  Kukában landoltak a szemetesek!

  Nem akármilyen szelfivel rukkoltak elő az FKF munkatársai, akik jelentkeztek a Meglepkék Legőrültebb Brigád elnevezésű felhívására.

 • Változik az Eurojackpot ára

  Változik az Eurojackpot ára

  A Szerencsejáték Zrt. közleményben tudatta, hogy az Eurojackpot alapjátékának ára az elmúlt hét euró árfolyam-változása miatt a Részvételi Szabályzat értelmében 2018.