2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Extra Sopron

Szeretik a belvárosi sétákat

A Sopron Régió Turisztikai Központ idén negyedik éve kínál ingyenes programokat a városba érkező vendégeknek és helyi lakóknak egyaránt.
A történelmi belvárosban és a Soproni-hegység erdejében vezetett sétákhoz május elejétől egészen szeptember végéig hetente három alkalommal csatlakozhattak a látogatók.
Az évről évre növekvő érdeklődés a résztvevők számában és a visszatérő vendégek egyre nagyobb arányában is megmutatkozik: idén júliusban és augusztusban nemritkán 40-50 fő is összegyűlt nemcsak a hétvégi, de a hétköznap délutáni időpontokon is.

A Soproni-hegység erdejében vezetett sétákon tömegek vettek részt. Fotó: Sopron Régió Turisztikai Központ

A Soproni-hegység erdejében vezetett sétákon tömegek vettek részt
Fotó: Sopron Régió Turisztikai Központ

Az öt hónap alatt a barátságos időjárásnak köszönhetően egyszer sem maradt el séta. A programon a kisgyermekes családoktól a középkorú vendégeken át egészen a nyugdíjas korosztályig örömmel vett részt mindenki. A turisztikai központ munkatársai pozitív tapasztalatként könyvelték el, hogy a látogatók – akik elsősorban Budapestről és környékéről, a Dél-Dunántúlról, valamint alföldi településekről érkeztek – kilencven százaléka járt már Sopronban. Újbóli városlátogatásuk során pedig gyakran hívják családtagjaikat, ismerőseiket az általuk már megkedvelt programra.
A négy éve nagy sikernek és egyre nagyobb népszerűségnek örvendő ingyenes, garantált sétákra a jövő szezonban is számítani lehet!


Kapcsolódó Cikkek