2017. november 03., péntek
Győző

Belföld

Szétbarmolja apja médiabirodalmát a Simicska-fiú

Kirúgások, átszervezések, egyre fogyó közönség – puskaporos a levegő Simicska Lajos médiájában. Különösen igaz ez a Magyar Nemzet napilapra, ahol a milliárdos fia, Ádám a főnök.

Komoly fejetlenség uralkodik a Magyar Nemzet háza táján, miután brutális átszervezések indultak el a politikai napilapnál – számolt be több hírportál is a hétvégén. A 24.hu például azt írta, hogy több embert kirúgtak, illetve a Simicska Lajos-féle médiacsoport eddig külön dolgozó szerkesztőségeinek összevonása is megkezdődött. Ez egészen pontosan a Magyar Nemzet print verzióját, online felületét, az mno.hu-t, illetve a Hír TV internetes oldalát érinti. A három orgánum egy cégbe tartozik, ez a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft., amelynek április óta nem más a főnöke, mint Simicska Ádám, Simicska Lajos legidősebb fia.


Magyar Nemzet - szlogen (Forás: Mandiner)

Magyar Nemzet: mindig ellenzékben

A mindössze 24 éves milliárdoscsemete – aki a hírek szerint egyébként még mindig tanul – fél évvel ezelőtti kinevezése hideg zuhanyként érte a Magyar Nemzet-csoport munkatársait. Nem véletlenül, hiszen Ádámnak semmiféle tapasztalata nem volt se a cégvezetésről, se a médiáról. Az ifjú titán mindenesetre magabiztosan vetette bele magát a munkába, csakhogy egyelőre nyoma sincs az eredményeknek. Rossz nyelvek szerint nehéz is úgy sikeresnek lenni, ha az ember láncdohányos, negyedóránként rá kell gyújtania… A Simicska-csemete éppen ilyen, ebben pedig nagyon hasonlít az apjára. Abban már kevésbé, hogy a híresen slampos nagyvállalkozóval szemben Ádám finom öltönyökben jár és feltűnően csinos barátnővel az oldalán mutatkozik.

Simicska Youtube

Simicska Lajos

Az aranyifjúról ezt leszámítva sok jót nem hallottunk, az apjától kapott médiacéget kifejezetten durván irányítja. Forrásaink szerint még a Magyar Nemzet főszerkesztője, a szakmai körökben amúgy elismert D. Horváth Gábor is tart tőle, Ádám pedig érezteti is vele, hogy ki az úr a háznál.


Ezzel együtt a Magyar Nemzet eladott példányszáma a Simicska-fiú érkezésével tovább zuhant: áprilisban még nagyjából 19 ezren vásárolták a lapot, jelenleg 15 ezren. Alig másfél éve a Magyar Nemzetből még napi 35 ezer fogyott. A rossz mutatókat Ádám egy megszorító csomaggal is megfejelte. Augusztustól az addig 20 oldalas újság terjedelmét 16 oldalra csökkentette és szinte a komplett sportrovatnak felmondott. A trónörökös tisztogatásának azonban közel sincs vége, legújabb tervei szerint a nyomtatott Magyar Nemzetet a jövőben az mno.hu szerkesztősége állítja össze. Hogy a nagy összevonási hadművelet következtében a több mint félszáz printes újságíróból hány találja magát az utcán, azt talán még mindig számolgatja Simicska Ádám.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szcientológusok nevelik az óvodásokat?

  Szcientológusok nevelik az óvodásokat?

  Nagyon úgy tűnik, hogy óvodák is beletartoznak a Magyarországi Szcientológia Egyház érdekeltségi körébe, derült ki a Hírado.hu által megszerzett információikból. Az M1 Híradó munkatársai bejutottak a székházukba, ahol az egyik kísérőjük megemlítette, hogy a szcientológiának mindenhol vannak kapcsolatai.

 • Össztűzbe került Gyurcsány

  Össztűzbe került Gyurcsány

  Gyurcsány Ferenc immár a magyarok ellen lázít. A DK elnöke még kedden jelentette be: aláírásgyűjtést indít annak érdekében, hogy ne szavazhassanak azok, akik soha nem éltek Magyarországon, így nem viselik szavazatuk következményeit.

 • Gémesi György: Gyurcsány hiteltelen

  Gémesi György: Gyurcsány hiteltelen

  Interjút adott a HVG-nek Gödöllő polgármestere, aki szerint az elmúlt 27 év pártjai lejáratták magukat, a jobbikban volt szkinhedek ülnek, Juhász és Gyurcsány hiteltelenek.

 • A Kincsem nyitja a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált

  A Kincsem nyitja a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált

  A Kincsem vetítésével nyílik meg csütörtökön este a 17. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál a Laemmle’s Monica Film Centerben, ahol jelen lesz a film rendezője, Herendi Gábor is – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.