EUR: 311,47 Ft
CHF: 266,12 Ft
2018. március 20., kedd
Klaudia,

Belföld

Szétbarmolja apja médiabirodalmát a Simicska-fiú

Kirúgások, átszervezések, egyre fogyó közönség – puskaporos a levegő Simicska Lajos médiájában. Különösen igaz ez a Magyar Nemzet napilapra, ahol a milliárdos fia, Ádám a főnök.

Komoly fejetlenség uralkodik a Magyar Nemzet háza táján, miután brutális átszervezések indultak el a politikai napilapnál – számolt be több hírportál is a hétvégén. A 24.hu például azt írta, hogy több embert kirúgtak, illetve a Simicska Lajos-féle médiacsoport eddig külön dolgozó szerkesztőségeinek összevonása is megkezdődött. Ez egészen pontosan a Magyar Nemzet print verzióját, online felületét, az mno.hu-t, illetve a Hír TV internetes oldalát érinti. A három orgánum egy cégbe tartozik, ez a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft., amelynek április óta nem más a főnöke, mint Simicska Ádám, Simicska Lajos legidősebb fia.


Magyar Nemzet - szlogen (Forás: Mandiner)

Magyar Nemzet: mindig ellenzékben

A mindössze 24 éves milliárdoscsemete – aki a hírek szerint egyébként még mindig tanul – fél évvel ezelőtti kinevezése hideg zuhanyként érte a Magyar Nemzet-csoport munkatársait. Nem véletlenül, hiszen Ádámnak semmiféle tapasztalata nem volt se a cégvezetésről, se a médiáról. Az ifjú titán mindenesetre magabiztosan vetette bele magát a munkába, csakhogy egyelőre nyoma sincs az eredményeknek. Rossz nyelvek szerint nehéz is úgy sikeresnek lenni, ha az ember láncdohányos, negyedóránként rá kell gyújtania… A Simicska-csemete éppen ilyen, ebben pedig nagyon hasonlít az apjára. Abban már kevésbé, hogy a híresen slampos nagyvállalkozóval szemben Ádám finom öltönyökben jár és feltűnően csinos barátnővel az oldalán mutatkozik.

Simicska Youtube

Simicska Lajos

Az aranyifjúról ezt leszámítva sok jót nem hallottunk, az apjától kapott médiacéget kifejezetten durván irányítja. Forrásaink szerint még a Magyar Nemzet főszerkesztője, a szakmai körökben amúgy elismert D. Horváth Gábor is tart tőle, Ádám pedig érezteti is vele, hogy ki az úr a háznál.


Ezzel együtt a Magyar Nemzet eladott példányszáma a Simicska-fiú érkezésével tovább zuhant: áprilisban még nagyjából 19 ezren vásárolták a lapot, jelenleg 15 ezren. Alig másfél éve a Magyar Nemzetből még napi 35 ezer fogyott. A rossz mutatókat Ádám egy megszorító csomaggal is megfejelte. Augusztustól az addig 20 oldalas újság terjedelmét 16 oldalra csökkentette és szinte a komplett sportrovatnak felmondott. A trónörökös tisztogatásának azonban közel sincs vége, legújabb tervei szerint a nyomtatott Magyar Nemzetet a jövőben az mno.hu szerkesztősége állítja össze. Hogy a nagy összevonási hadművelet következtében a több mint félszáz printes újságíróból hány találja magát az utcán, azt talán még mindig számolgatja Simicska Ádám.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Vonzó befektetési célponttá kell fejleszteni a vidéket

  Szijjártó: Vonzó befektetési célponttá kell fejleszteni a vidéket

  Magyarország a biztonságnak és a kedvező beruházási feltételeknek köszönhetően nemzetközi viszonylatban is a legkedveltebb befektetési célpontok egyike, de az újabb beruházások érdekében tovább kell erősíteni a magyar vidéket – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették a Ravaber cég beruházását.

 • Élelmiszerbiztonsági riasztást adtak ki egy étrendkiegészítőre

  Élelmiszerbiztonsági riasztást adtak ki egy étrendkiegészítőre

  A megengedettnél magasabb cianid tartalom miatt riasztást adott ki a holland hatóság egy keserű sárgabarackmag étrendkiegészítőre, a termékből 12 uniós tagállamba, köztük Magyarországra is szállítottak – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

 • Orbán: Európa megtelt, a határokat meg kell védeni

  Orbán: Európa megtelt, a határokat meg kell védeni

  Európa megtelt, amiből az következik, hogy a kontinens határait meg kell védeni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban újságírók előtt, miután tárgyalt Manfred Weberrel, az Európai Néppárt EP-frakciójának vezetőjével.