EUR: 308,74 Ft
CHF: 267,69 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Belföld

Szétbarmolja apja médiabirodalmát a Simicska-fiú

Kirúgások, átszervezések, egyre fogyó közönség – puskaporos a levegő Simicska Lajos médiájában. Különösen igaz ez a Magyar Nemzet napilapra, ahol a milliárdos fia, Ádám a főnök.

Komoly fejetlenség uralkodik a Magyar Nemzet háza táján, miután brutális átszervezések indultak el a politikai napilapnál – számolt be több hírportál is a hétvégén. A 24.hu például azt írta, hogy több embert kirúgtak, illetve a Simicska Lajos-féle médiacsoport eddig külön dolgozó szerkesztőségeinek összevonása is megkezdődött. Ez egészen pontosan a Magyar Nemzet print verzióját, online felületét, az mno.hu-t, illetve a Hír TV internetes oldalát érinti. A három orgánum egy cégbe tartozik, ez a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft., amelynek április óta nem más a főnöke, mint Simicska Ádám, Simicska Lajos legidősebb fia.

Magyar Nemzet - szlogen (Forás: Mandiner)

Magyar Nemzet: mindig ellenzékben

A mindössze 24 éves milliárdoscsemete – aki a hírek szerint egyébként még mindig tanul – fél évvel ezelőtti kinevezése hideg zuhanyként érte a Magyar Nemzet-csoport munkatársait. Nem véletlenül, hiszen Ádámnak semmiféle tapasztalata nem volt se a cégvezetésről, se a médiáról. Az ifjú titán mindenesetre magabiztosan vetette bele magát a munkába, csakhogy egyelőre nyoma sincs az eredményeknek. Rossz nyelvek szerint nehéz is úgy sikeresnek lenni, ha az ember láncdohányos, negyedóránként rá kell gyújtania… A Simicska-csemete éppen ilyen, ebben pedig nagyon hasonlít az apjára. Abban már kevésbé, hogy a híresen slampos nagyvállalkozóval szemben Ádám finom öltönyökben jár és feltűnően csinos barátnővel az oldalán mutatkozik.

Simicska Youtube

Simicska Lajos

Az aranyifjúról ezt leszámítva sok jót nem hallottunk, az apjától kapott médiacéget kifejezetten durván irányítja. Forrásaink szerint még a Magyar Nemzet főszerkesztője, a szakmai körökben amúgy elismert D. Horváth Gábor is tart tőle, Ádám pedig érezteti is vele, hogy ki az úr a háznál.

Ezzel együtt a Magyar Nemzet eladott példányszáma a Simicska-fiú érkezésével tovább zuhant: áprilisban még nagyjából 19 ezren vásárolták a lapot, jelenleg 15 ezren. Alig másfél éve a Magyar Nemzetből még napi 35 ezer fogyott. A rossz mutatókat Ádám egy megszorító csomaggal is megfejelte. Augusztustól az addig 20 oldalas újság terjedelmét 16 oldalra csökkentette és szinte a komplett sportrovatnak felmondott. A trónörökös tisztogatásának azonban közel sincs vége, legújabb tervei szerint a nyomtatott Magyar Nemzetet a jövőben az mno.hu szerkesztősége állítja össze. Hogy a nagy összevonási hadművelet következtében a több mint félszáz printes újságíróból hány találja magát az utcán, azt talán még mindig számolgatja Simicska Ádám.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csatát nyertünk Sorosék ellen

  Csatát nyertünk Sorosék ellen

  Csatát nyert a magyar kormány Brüsszelben: az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) elfogadta a magyar fellebbezését annak a két bangladesi menedékkérőnek az ügyében, akik miatt a testület korábbi elsőfokú ítéletében jogtalan fogvatartás címén fejenként 5,8 millió forintos kártérítést ítélt meg Magyarország ellen.

 • Nyomkövetőt kap M. Richárd

  Nyomkövetőt kap M. Richárd

  A Dózsa György úti baleset kapcsán meggyanúsított M. Richárd nyomkövetőt kap. A férfi már egy hónapja házi őrizetben van, és ez a döntés értelmében további három hónapig így is marad.

 • Gyermekvállalásra ösztönöznek a támogatások

  Gyermekvállalásra ösztönöznek a támogatások

  A kormány a gyermekvállalás ösztönzése érdekében kiemelten támogatja a kisgyermekes családok boldogulását. A gyarapodó bölcsődei, óvodai férőhelyek mellett korszerűsödött az oktatás, közel félmillió gyermek részesül ingyenes iskolai étkezésben, és aki még nem kapja ingyen a tankönyvet, annak sem kell mélyen a zsebébe nyúlnia.

 • Sajtkukac

  Sajtkukac

  Az esetek többségében gyermekre mondják, jobbára egy másfél-két éves örökmozgó, szülei ágyát tataminak tekintő, ott ide-oda vetődő, vagy éppenséggel a nyaraláson apja fejesugrását és annak kézmozdulatát elleső és a babzsákban gyakorló (persze a szülőket is erre „kényszerítő”) legénykére.