EUR: 309,00 Ft
CHF: 284,36 Ft
2017. június 22., csütörtök
Paulina

Egyéb IX.kerület

Szobrot kapott Csupati őrmester

Madaras Józsefről korábban egy addig névtelen teret neveztek el Ferencvárosban. Most a tér közepén ott díszeleg a nagyszerű színész szobra is.

Madaras József szoboravatás, Madaras József tér, (Fotó: Keresztesi Balázs)

Madaras József szobra díszeleg a róla elnevezett téren
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Madaras József beírta magát a magyar színház- és filmtörténelembe. Szerepeinek sora az egyszerű emberek, a feltörekvő népi hősök igazságáról és nehézségeiről szól. Robusztus munkás- és parasztfigurák, sorsukkal elégedetlen, kitörni vágyó kisemberek megszemélyesítőjeként vált ismertté. Legnagyobb színpadi sikerét Fejes Endre Rozsdatemető című színművében aratta, de indulatos, erőteljes karakterek megformálásával tökéletesen illeszkedett a Szegénylegények vagy a Csillagosok, katonák komor drámai világába.
No és persze ki ne emlékezne Csupati őrmesterre, azaz a nagyszerű rendőrkutya, Kántor gazdájára?

A kerületi önkormányzat korábban a Füleki utca – Réce utca – Osztag utca által határolt területet nevezte el a népszerű színészről, most pedig átadták Madaras József szobrát, mely Szórádi Zsigmond művész alkotása.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.

 • Fiatalosság és dinamizmus

  Fiatalosság és dinamizmus

  A szombathelyi kötődésű, Nemesbődön élő fiatal családapa, Baán Zoltán nyerte Szombathely Európa Kulturális Fővárosa 2023 logópályázatát és az azzal járó 300 ezer forintos díjat.