EUR: 307,38 Ft
CHF: 286,72 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Külföld

Szökött gorilla után indítottak hajtóvadászatot Londonban

- (PICTURED THE GORILLA CHARGING ) - These incredible pictures show the moment a lairy gorilla PUNCHED a photographer in a drunken rage. Unlucky wildlife photographer Christophe Courteau, 46, was taking snaps of a group of silverback gorillas in the forest of the Volcanoes National Park, in Rwanda, when the alpha male of the family began to charge at him unexpectedly. In a scene reminiscent of a bar brawl, the 250kg mountain gorilla, named Akarevuro, appears to clench his fist tightly before tackling the photographer in a display of wanton aggression. Remarkably, Chris managed to capture the gorilla on camera moments before the attack on the slopes of the Virunga Mountains. Completely drunk from eating bamboo stems, which ferment in gorillas stomachs causing them to become intoxicated, the primate, who is the leader of the Kwitonda Group, is said to have felt threatened by a rival male, causing him to become excitable and defensive of his territory. Christophe, from Brittany, France, said: I was taking photos of the gorilla family on the slopes of the Virunga Mountains with several clients of mine.  **NO SALES IN France, Belgium, Switzerland, Luxembourg and Italy**, Image: 217569622, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Caters News

Kiszökött elkerített területéről a londoni állatkert egyik gorillája csütörtök délután, az állatot néhány órával később altatólövedékkel ártalmatlanná tették és befogták – közölte a londoni rendőrség.

A brit főváros központjában, a Regents parknál elterülő állatkert illetékesei a londoni rendőrség segítségét kérték a főemlős kézre kerítésére.

Egy szemtanú a BBC rádiónak elmondta, hogy épp kávéztak az állatkert kávézójában, amikor a dolgozók közölték, hogy bezárják őket, és nem távozhatnak, mert egy gorilla megszökött otthonából.

Percekkel később fegyveres rendőrök érkeztek, majd nem sokkal később engedélyezték a látogatóknak a távozást. Senkinek nem sérült meg az esetben. Az nem derült ki a híradásokból, hogy az állatkert területén találták-e meg a gorillát, vagy kiszökött az intézményből a környékbeli forgalmas, sűrűn lakott utcákra.

Az állatkert honlapja szerint az intézményben hét gorilla él.

Májusban óriási felháborodást váltott ki, hogy a cincinnati állatkertben lelőttek egy ezüsthátú gorillát, mert egy négyéves kisfiú beesett a kifutója körüli vizesárokba. Az állatgondozók akkor döntöttek a gorilla lelövéséről, amikor az kivette a vizesárokból a kisfiút és néhány percig vonszolta. Az intézmény elismerte, hogy a 17 éves gorilla ugyan nem jelentett fenyegetést a gyermekre, de mert izgatott állapotban volt, elpusztítása mellett döntöttek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek