2018. április 24., kedd
György

Extra

Szorgos Méhecskék juttatják célba a gyerekrajzokat

Immáron 47. alkalommal hirdet a japán Pentel írószergyártó cég Nemzetközi Gyermekrajz Pályázatot. Idén, október 30-ig várják a szervezők a szebbnél szebb gyermekrajzok beérkezését, hogy mint minden évben, most is kimagasló eredményeket érjenek el a magyar gyerekek.

A rangos rajzpályázatra évente több, mint 150 ezer munka érkezik a világ minden tájáról Japánba. A magyar nevezők pedig minden évben díjak sorát nyerik, köztük a japán Külügyminiszter különdíját, amiből évente csak hetet osztanak ki, és amit az elmúlt 20 évben 16 alkalommal rendre hazahoztunk. A tavalyi évben 61, idén 40  díjat sikerült bezsebelni a magyar kis Picasso-knak, amik között arany, ezüst, bronz, szuperarany – és a különdíj is ott csillogott. A gyerekek az elismerés, az érem, és az oklevél mellé nyereményként kiváló írószereket is kapnak, amik segítségével újabb sikeres alkotások születhetnek. A pályázat magyarországi szervezője a Pentel magyarországi képviselője a Tiara Kft., és fő támogatója a Szorgos Méhecske írószer webáruház hivatásuknak tartják a művészet népszerűsítését, és ezért is vállalják a magyar gyermekek pályázatának kezelését, célba juttatását Japánba, valamint a hazai díjkiosztó megszervezését, amiről a www.szorgosmehecske.hu oldalon még több információt találhatnak az érdeklődők.


rajz2 rajz1

Kapcsolódó Cikkek

  • Testvére nyomoz Avicii halálának ügyében

    Testvére nyomoz Avicii halálának ügyében

    A pénteken elhunyt ismert DJ bátyja már Maszkatban van, hogy személyesen derítse ki testvére halálának okát, miután az omani hatóságok kizárták a bűncselekmény gyanúját.

  • Közösen babázhatnak a Middletone testvérek

    Közösen babázhatnak a Middletone testvérek

    Van ám oka a brit királyi családnak az örömre. II. Erzsébet a hétvégén ünnepelte 92. születésnapját egy hatalmas partival, Meghan és Harry készül a májusi esküvőre, Katalin hercegné tegnap délelőtt életetet adott  kisfiának, ráadásul húga, Pippa is bejelentette, hogy gyermeket vár.