EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 24., vasárnap
Gellért, Mercédesz

Extra

Szorgos Méhecskék juttatják célba a gyerekrajzokat

Immáron 47. alkalommal hirdet a japán Pentel írószergyártó cég Nemzetközi Gyermekrajz Pályázatot. Idén, október 30-ig várják a szervezők a szebbnél szebb gyermekrajzok beérkezését, hogy mint minden évben, most is kimagasló eredményeket érjenek el a magyar gyerekek.

A rangos rajzpályázatra évente több, mint 150 ezer munka érkezik a világ minden tájáról Japánba. A magyar nevezők pedig minden évben díjak sorát nyerik, köztük a japán Külügyminiszter különdíját, amiből évente csak hetet osztanak ki, és amit az elmúlt 20 évben 16 alkalommal rendre hazahoztunk. A tavalyi évben 61, idén 40  díjat sikerült bezsebelni a magyar kis Picasso-knak, amik között arany, ezüst, bronz, szuperarany – és a különdíj is ott csillogott. A gyerekek az elismerés, az érem, és az oklevél mellé nyereményként kiváló írószereket is kapnak, amik segítségével újabb sikeres alkotások születhetnek. A pályázat magyarországi szervezője a Pentel magyarországi képviselője a Tiara Kft., és fő támogatója a Szorgos Méhecske írószer webáruház hivatásuknak tartják a művészet népszerűsítését, és ezért is vállalják a magyar gyermekek pályázatának kezelését, célba juttatását Japánba, valamint a hazai díjkiosztó megszervezését, amiről a www.szorgosmehecske.hu oldalon még több információt találhatnak az érdeklődők.

rajz2 rajz1

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtámadták a Pet Shop Boys tagjait

  Megtámadták a Pet Shop Boys tagjait

  Megtámadták a Pet Shop Boys egyik zenészét és stábja egyik tagját Rio de Janeiróban, a Copacabanán – tudósított a helyi médiára hivatkozva a The Guardian.

 • Vízben szült Szinetár Dóra

  Vízben szült Szinetár Dóra

  Vasárnap este született meg Szinetár Dóra harmadik gyermeke, Makranczi Benjámin. A Hot! magazinnak adott interjújában a színésznő elmesélte, hogy három gyerekének világrajövetele közül Benjaminét viselte a legjobban.

 • Több százmilliót bukott Schobert Norbi

  Több százmilliót bukott Schobert Norbi

  Sok százmillót bukott el az utóbbi években Schobert Norbi. Volt idő, amikor a fitneszedzőnek és feleségének, Rubint Rékának a napi megélhetés is gondot okozott, nem beszélve a 2015-ben kirobbant Buda-Cash- és Quaestor-botrányokról, amelyek után Norbi maga vállalta a részvényesek kártalanítását.