EUR: 323,02 Ft
CHF: 279,65 Ft
2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Extra

Szorgos Méhecskék juttatják célba a gyerekrajzokat

Immáron 47. alkalommal hirdet a japán Pentel írószergyártó cég Nemzetközi Gyermekrajz Pályázatot. Idén, október 30-ig várják a szervezők a szebbnél szebb gyermekrajzok beérkezését, hogy mint minden évben, most is kimagasló eredményeket érjenek el a magyar gyerekek.

A rangos rajzpályázatra évente több, mint 150 ezer munka érkezik a világ minden tájáról Japánba. A magyar nevezők pedig minden évben díjak sorát nyerik, köztük a japán Külügyminiszter különdíját, amiből évente csak hetet osztanak ki, és amit az elmúlt 20 évben 16 alkalommal rendre hazahoztunk. A tavalyi évben 61, idén 40  díjat sikerült bezsebelni a magyar kis Picasso-knak, amik között arany, ezüst, bronz, szuperarany – és a különdíj is ott csillogott. A gyerekek az elismerés, az érem, és az oklevél mellé nyereményként kiváló írószereket is kapnak, amik segítségével újabb sikeres alkotások születhetnek. A pályázat magyarországi szervezője a Pentel magyarországi képviselője a Tiara Kft., és fő támogatója a Szorgos Méhecske írószer webáruház hivatásuknak tartják a művészet népszerűsítését, és ezért is vállalják a magyar gyermekek pályázatának kezelését, célba juttatását Japánba, valamint a hazai díjkiosztó megszervezését, amiről a www.szorgosmehecske.hu oldalon még több információt találhatnak az érdeklődők.


rajz2 rajz1

Kapcsolódó Cikkek

 • Rekordbevétellel indított A hihetetlen család 2

  Rekordbevétellel indított A hihetetlen család 2

  A hihetetlen család 2 című animációs film 180 millió dolláros bevételt hozott első hétvégéjén az észak-amerikai mozikban, és ezzel minden idők rekordját megdöntötte a trükkfilmek kategóriájában.

 • Tatai Robi: Szívesen vállalnánk babát

  Tatai Robi: Szívesen vállalnánk babát

  Tatai Robi a Séfek Séfe nyertese egy hete vette feleségül szerelmét, Barbit. Az ismert szakács boldog, hogy megtalálta élete párját, akivel közös építkezésbe és családalapításba kezdenek.

 • Hűtlenséggel vádolják, de nem válik Beckham

  Hűtlenséggel vádolják, de nem válik Beckham

  Victoria és David Beckham cáfolják, hogy válnának. Habár az elmúlt hetekben egy fiatal, lányról kezdtek el pletykálni, miszerint ő a focista szeretője és ezért Victoria már válni akar, most a sajtósa oszlatta el a híreket.

 • Erzsébet királynő odavan Meghanért

  Erzsébet királynő odavan Meghanért

  Meghan Markle május közepén házasodott be a brit királyi családba és máris abban a kegyben részesült, hogy kettesben tölthetett egy napot a királynővel.