EUR: 310,35 Ft
CHF: 289,21 Ft
2017. január 24., kedd
Timót

Extra

Szorgos Méhecskék juttatják célba a gyerekrajzokat

Immáron 47. alkalommal hirdet a japán Pentel írószergyártó cég Nemzetközi Gyermekrajz Pályázatot. Idén, október 30-ig várják a szervezők a szebbnél szebb gyermekrajzok beérkezését, hogy mint minden évben, most is kimagasló eredményeket érjenek el a magyar gyerekek.

A rangos rajzpályázatra évente több, mint 150 ezer munka érkezik a világ minden tájáról Japánba. A magyar nevezők pedig minden évben díjak sorát nyerik, köztük a japán Külügyminiszter különdíját, amiből évente csak hetet osztanak ki, és amit az elmúlt 20 évben 16 alkalommal rendre hazahoztunk. A tavalyi évben 61, idén 40  díjat sikerült bezsebelni a magyar kis Picasso-knak, amik között arany, ezüst, bronz, szuperarany – és a különdíj is ott csillogott. A gyerekek az elismerés, az érem, és az oklevél mellé nyereményként kiváló írószereket is kapnak, amik segítségével újabb sikeres alkotások születhetnek. A pályázat magyarországi szervezője a Pentel magyarországi képviselője a Tiara Kft., és fő támogatója a Szorgos Méhecske írószer webáruház hivatásuknak tartják a művészet népszerűsítését, és ezért is vállalják a magyar gyermekek pályázatának kezelését, célba juttatását Japánba, valamint a hazai díjkiosztó megszervezését, amiről a www.szorgosmehecske.hu oldalon még több információt találhatnak az érdeklődők.

rajz2 rajz1

Kapcsolódó Cikkek

  • Vámos Erika: véget ért a szerelem

    Vámos Erika: véget ért a szerelem

    A távolság és a sok veszekedés miatt szakított Vámos Erika és párja, Máté. Noha a szerelmesek több napja nem beszélnek egymással, a Több mint TestŐr háziasszonya bízik a békülésben és hogy végül egy család lesznek Mátéval.

  • Dollyt sokkolta barátja elvesztése

    Dollyt sokkolta barátja elvesztése

    Hatvanhét éves korában meghalt Kékes Zoltán, a legendás Dolly Roll együttes vezetője. A mindenki által csak Szisziként ismert énekes-gitáros 1983 óta dolgozott együtt az énekesnő Dollyval, előtte egy évtizeden keresztül a Hungária együttes tagja volt.