2018. február 24., szombat
Mátyás

Egyéb XI.kerület XXII.kerület Tatabánya

Tatán: minden, ami hal

Aki szeret halászni, és a halból készült ételeket is kedveli, nem beszélve a hozzá illő kitűnő borokról, programokról, annak ott a helye az Öreg-tavi Nagy Halászfesztiválon!

A tatai Öreg-tó partján, a Kastélykertben tartják október 14-től 16-ig az ősz egyik legfinomabb ízekkel kecsegtető rendezvényét. Az ország minden pontjáról idesereglő szakácsmesterek a régiókra jellemző halászlevekkel várják az érdeklődőket. A jó halászlé után kiváló és különleges halfogások készülnek, amelyek kísérői a friss és üde neszmélyi borok lesznek, a helyi borászok autentikus kínálásával. A friss halat haza is lehet vinni: a Várárokban halpiac nyílik!


Tatai nagyhalaszat lehalaszas_kep3

Halászatra fel! (Fotó: tatainagyhalaszat.hu)

A rendezvény azonban nem csak a gasztronómiáról szól. A korábban megismert napi egyszeri, kora reggeli hálóhúzás helyett egész napos interaktív bemutatók keretében megismerkedhetünk a halfogás történetével és tudományával, a csodálatos utazó akvárium a vízi világba enged betekintést, a tradicionális halászati eszközök bemutatója pedig a régmúlt halászainak szokásait eleveníti fel. Mindezt hangulatos koncertek, vidámpark és bulisátor kíséri.

A háromnapos belépőjegy 1100 forint, Tata-kártyával 600 forint. A rendezvény SZÉP-kártya-elfogadóhely és bankkártyás jegyvásárlás is lehetséges. Bővebb információ a www.tatainagyhalaszat.hu oldalon található.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.