2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Egyéb XI.kerület XXII.kerület Tatabánya

Tatán: minden, ami hal

Aki szeret halászni, és a halból készült ételeket is kedveli, nem beszélve a hozzá illő kitűnő borokról, programokról, annak ott a helye az Öreg-tavi Nagy Halászfesztiválon!

A tatai Öreg-tó partján, a Kastélykertben tartják október 14-től 16-ig az ősz egyik legfinomabb ízekkel kecsegtető rendezvényét. Az ország minden pontjáról idesereglő szakácsmesterek a régiókra jellemző halászlevekkel várják az érdeklődőket. A jó halászlé után kiváló és különleges halfogások készülnek, amelyek kísérői a friss és üde neszmélyi borok lesznek, a helyi borászok autentikus kínálásával. A friss halat haza is lehet vinni: a Várárokban halpiac nyílik!


Tatai nagyhalaszat lehalaszas_kep3

Halászatra fel! (Fotó: tatainagyhalaszat.hu)

A rendezvény azonban nem csak a gasztronómiáról szól. A korábban megismert napi egyszeri, kora reggeli hálóhúzás helyett egész napos interaktív bemutatók keretében megismerkedhetünk a halfogás történetével és tudományával, a csodálatos utazó akvárium a vízi világba enged betekintést, a tradicionális halászati eszközök bemutatója pedig a régmúlt halászainak szokásait eleveníti fel. Mindezt hangulatos koncertek, vidámpark és bulisátor kíséri.

A háromnapos belépőjegy 1100 forint, Tata-kártyával 600 forint. A rendezvény SZÉP-kártya-elfogadóhely és bankkártyás jegyvásárlás is lehetséges. Bővebb információ a www.tatainagyhalaszat.hu oldalon található.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.