2018. április 24., kedd
György

Egyéb XI.kerület XXII.kerület Tatabánya

Tatán: minden, ami hal

Aki szeret halászni, és a halból készült ételeket is kedveli, nem beszélve a hozzá illő kitűnő borokról, programokról, annak ott a helye az Öreg-tavi Nagy Halászfesztiválon!

A tatai Öreg-tó partján, a Kastélykertben tartják október 14-től 16-ig az ősz egyik legfinomabb ízekkel kecsegtető rendezvényét. Az ország minden pontjáról idesereglő szakácsmesterek a régiókra jellemző halászlevekkel várják az érdeklődőket. A jó halászlé után kiváló és különleges halfogások készülnek, amelyek kísérői a friss és üde neszmélyi borok lesznek, a helyi borászok autentikus kínálásával. A friss halat haza is lehet vinni: a Várárokban halpiac nyílik!


Tatai nagyhalaszat lehalaszas_kep3

Halászatra fel! (Fotó: tatainagyhalaszat.hu)

A rendezvény azonban nem csak a gasztronómiáról szól. A korábban megismert napi egyszeri, kora reggeli hálóhúzás helyett egész napos interaktív bemutatók keretében megismerkedhetünk a halfogás történetével és tudományával, a csodálatos utazó akvárium a vízi világba enged betekintést, a tradicionális halászati eszközök bemutatója pedig a régmúlt halászainak szokásait eleveníti fel. Mindezt hangulatos koncertek, vidámpark és bulisátor kíséri.

A háromnapos belépőjegy 1100 forint, Tata-kártyával 600 forint. A rendezvény SZÉP-kártya-elfogadóhely és bankkártyás jegyvásárlás is lehetséges. Bővebb információ a www.tatainagyhalaszat.hu oldalon található.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.