EUR: 318,33 Ft
CHF: 273,75 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Egyéb Győr

TEK-győztes győri zsaruk vigyáznak ránk

Rangos szakmai versenyen értek el első helyezést nemrég fiatal győri rendőrök. Antalics Viktor és Szekendi Tamás őrmesterek elhivatottak szakmájuk és a küzdősportok területén is. Az eredmények őket igazolják.

A TEK budo- és küzdősportgáláját minden évben megtartják, bár tavaly az illegális bevándorlás elleni rendőri és katonai helytállás miatt elmaradt. Idén körülbelül 250 versenyző mutathatta meg, ki a legjobb.


Antalics Viktor és Szekendi Tamás őrmesterek a Győri Rendőrkapitányság Közrendvélelmi Osztály Őr- és Járőrszolgálati Alosztályának zsarui. Hivatásuk mellett szerelmesei a különféle küzdősportoknak. Alig múltak húszévesek, ám már most sok mindent bizonyítottak, elsősorban önmaguknak.

Szekendi Tamás rendőr őrmester (sötétben) ritkán talál legyőzőre.

Szekendi Tamás rendőr őrmester (sötétben) ritkán talál legyőzőre

– Tizenhat évvel ezelőtt kezdtem el küzdősportokkal foglalkozni, ikertestvéremmel együtt – kezdte Antalics Viktor. – Kyokushin karatéban indultam. Három meccsem volt, az egyiket KO-val nyertem. A döntő nehéz volt, de pontozással győztem és első lettem – emlékezett vissza.


Szekendi Tamás brazil ju jitsuban bunyózott, s úgy volt, hogy az olimpikon, többszörös bajnok Ungvári Zoltánnal is megmérkőzik. Ungvári azonban végül távol maradt a versenytől, így Tamásnak egy, ám nagyon nehéz meccsen kellett a legjobbnak lennie.

GR_rendőrségtekverseny3,

Szekendi Tamás és Antalics Viktor őrmesterek: kemény zsaruk, kemény sportolók Fotó: Marcali Gábor

– Technikailag szerintem egy szinten voltunk az ellenfelemmel, de erősebb volt nálam. Végül 10 ponttal jobb lettem. Sokáig dzsúdóztam, majd négy éven keresztül krav-magáztam, s most már negyedik éve foglalkozom a brazil ju jitsuval, aminek alapja a földharc. A Carlson Gracie győri csapatnál edzem, felkészítő trénerem Vikol László – mesélte Tamás. ˜

Szekendi Tamás rendőr őrmester (jobbra) keményen edz, hogy a legjobb lehessen.

Szekendi Tamás rendőr őrmester (jobbra) keményen edz, hogy a legjobb lehessen

Egyébként mind a két rendőr teljesített már szolgálatot az ideiglenes határzár mellett, így az edzéstervbe az otthontól távol levő időt is belekalkulálták. Futással vagy magukkal vitt kettlebell súllyal tartják magukat formában.

– Elsősorban magunknak volt remek visszaigazolás a verseny, bizonyítottunk, hogy jó úton járunk – vette vissza a szót Viktor. – Már készülök a világbajnokságra, ami megint nagyon nagy kihívás lesz.

Antalics Viktor rendőr őrmester fekete öves, oktat és javában készül a világbajnokságra.

Antalics Viktor rendőr őrmester fekete öves, oktat és javában készül a világbajnokságra

– Viktor előttem jár egy kicsit, ő már fekete öves, oktat is. A mostani verseny nekem mindenképp megerősítés volt – tette hozzá Tamás, aki elmondta: a rendőrségtől minden támogatást megkapnak.

Antalics Viktor és Szekendi Tamás is vallja, a küzdősportok a rendőri hivatásban is segítségükre vannak: pluszfegyelemre, önuralomra és határozottságra tanították őket, ami szolgálat közben sokszor hasznos. A győrieknek pedig talán jó tudni: sportban is kiváló rendőrök vigyáznak rájuk.

Kapcsolódó Cikkek

  • Képregények a Dürer Kertben

    Képregények a Dürer Kertben

    A Magyar Képregény Szövetség immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét a Dürer Kertben.

  • Ovisok versenyeztek

    Ovisok versenyeztek

    Tizenkilenc óvoda gyermekei versenyeztek egymással a Csokor utcai óvodában. A napokban 23. alkalommal rendezték meg ugyanis az Ovi Kupát, amelyen idén közel 230 gyerkőc vett részt.