EUR: 318,29 Ft
CHF: 272,13 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Program

Tévedésből robbant a halloweenbomba * Negyedszázados titkot leplezett le a High Life DJ-je

Az év legborzalmasabb éjszakáján feltámad a High Life-életérzés! A legendás óbudai diszkó egykori vezetői hatalmas retrópartival ünneplik meg október 31-ét az Akvárium Klubban.

A szervezők igyekeznek a lehető leginkább visszahozni a 90-es évek egyik legmenőbb szórakozóhelyének hangulatát, ahol 25 évvel ezelőtt a fiatalok először bulizhattak itthon igazi halloweenpartin. A szörnyes buli hagyománnyá is vált, pedig – kevesen tudják – tévedésen alapult.

felhő és tunyogi-kapott

Felhő az egyik főszervezője a nagy retro bulinak

– A High Life-ban lehetett először a csavaros kupakos amerikai Miller söröket fogyasztani, ami önmagában is különleges volt – kezdte a hazai horrorbulik történetének felidézését Felhő, alias Balogh György, aki a High Life Club & Disco egyik állandó DJ-je volt. – A Miller sörgyár Amerikából küldött egy félkonténernyi halloweenes promóciós terméket – jelmezeket, dekorációt, sőt még pókhálókat is – a High Life tulajdonosának, aki akkor a sörmárka hazai disztribútora volt. Az amerikai partner nem gondolta, hogy ez az ünnep, amely az angolszász kultúrában a gyerekek számára majdnem olyan kedves, mint a karácsony, nálunk szinte teljesen ismeretlen. Adódott a kérdés: mit kezdjünk a sok cuccal? Nem hagyhattuk kárba veszni, ezért a tulajdonos úgy döntött, 1991. október 31-én megrendezzük Magyarország első halloweenpartiját.

high life repülő-facebook

Az egykori High Life egyik ikonja, a MIG21-es a Galaxy teremben

Mindenszentek előestéjén horrorbulit rendezni? Szokatlan és kockázatos vállalkozás, senki sem számított rá, hogy a halloweenbomba ekkorát robban. Az újdonságra vevő, a nyugati világ életérzésével megfertőzött fiatalok tömege bulizott vámpírnak, zombinak és mindenféle szörnynek öltözve az akkor legmenőbb diszkóban. Igaz, a nagy eseményt nem mindennapi kampány előzte meg. A belvárosban Drakula ijesztgette a járókelőket, miközben két, boszorkánynak öltözött csinos lány a rendezvény szórólapjait osztogatta – nem volt még divat akkoriban az effajta performance.


high life halloween szörnyek-kapott

Carlo (középen) a High Life örökös Drakulája azóta már az égieket ijesztgeti

– A buli akkora siker volt, hogy hagyományt teremtett. Nemcsak nálunk! 1992-től már valamennyi magára igényes hely rendezett horror-partit október 31-én – árulta el Felhő, aki társaival együtt ezért döntött úgy, hogy a 25 éves évforduló alkalmából hatalmas bulival állít emléket az első Halloween partinak. Mivel a High Life Disco Kalap utcai épülete már nem lenne alkalmas helyszín egy ilyen rendezvényhez, az Akváriumba viszik a High Life életérzést. A fergeteges hangulatról nem kisebb sztárok gondoskodnak, mint a hajdanán is színpadra álló sztárok és dj-ék. Újra a táncparkettre csábítja a közönséget, Szűcs Judit és a Pa-dö-dő is, akik már a kilencvenes években is rendszeresen szórakoztatták a diszkó közönségét. A sztárfellépők között pedig a High Life Dj-k (Senior5vös, Felhő, A.K.A. Dj. Plastic, alias Tunyogi Gábor, Gráczy Béla ) gondoskodnak arról, hogy hajnalig tombolhassanak a rémséges parti vendégei.high life kreatív

Ön is bulizott a High Life-ban? Játsszon és nyerjen belépőt!

Önnek is van emléke a High Life-ról? Rendszeresen koptatta ott a táncparkettet? Esetleg egy emlékezetes berúgás kötődik hozzá? Netán itt találta el Ámor nyila? Ossza meg velünk! Küldjön ott készült fotót magáról, vagy mesélje el, kedvenc High Life-os történetét. Az sem baj, ha nem Halloweenkor történt. A legjobb 3 sztorit vagy képet a 25. jubileumi High Life Halloween partyra szóló páros belépővel jutalmazzuk.

A fotókat vagy történeteket az online@lokal.hu-ra várjuk. FONTOS: a tárgy mezőbe írja be “High Life”. Az elektronikus levélben adja meg pontos nevét és elérhetőségét. A nyerteseket e-mailben értesítjük.

high life halloween kaja-kapott

Kapcsolódó Cikkek

  • Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

    Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

    Már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó szép népszokásokat elevenítenek föl pünkösd hétvégéjén az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban, hétfőn délután az is kiderül, ki nyeri el a pünkösdi király címet – tájékoztatta az intézmény marketingvezetője az MTI-t.

  • Múzeumok és galériák éjszakája szombaton Füleken

    Múzeumok és galériák éjszakája szombaton Füleken

    A második világháború füleki eseményeit, a gésák és a szamurájok mindennapi életét is megismerhetik a látogatók a Múzeumok és galériák éjszakáján a szlovákiai Füleken szombaton; ezen a napon új díszkaput kap a vár, és megnyitják a légoltalmi óvóhelyeket is – erről sajtóközleményben tájékoztatta az MTI-t a Füleki Vármúzeum.