2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb Ózd

Tiltakoznak a lakók – Nem kérünk a kutyagumiból!

Az emberek számára nem működik Ózdon nyilvános vécé, a kutyák részére viszont kialakítottak erre a célra egy területet, ráadásul a város központjában, egy tízemeletes épület ablakai alá. Az ott élők háborognak, hiszen sérültek a jogaik.

Több éven át tervezte a korábbi városvezetés egy színvonalas, őrzött gyermekjátszótér megépítését a Piac út melletti üres önkormányzati területre, ám 2014-ig nem tudtak rá pályázni. A Vasvár út panelházaiban élő fiataloknak nincs lehetőségük a környéken a sportolásra, ezért jól jött volna számukra a közeli „dühöngő”. Csakhogy Ózdon a Jobbiknál a kutyák élveznek előnyt a gyermekekkel szemben.


Fotó: Lokál Képalá: Védőfelszerelés nélkül dolgoznak a közmunkások

Fotó: Lokál
Képalá: Védőfelszerelés nélkül dolgoznak a közmunkások

A Fidesznél mindez másképpen van, mert számtalan intézkedésükkel – családi adókedvezmények, csok, ingyenes étkeztetés, ingyenes tanszerek stb. – bizonyították már, hogy számukra a család és a gyermek nagyon fontos része a társadalomnak. Ezért épülnek stadionok és játszóterek is.

A sintértelepen Vona Gáborral az élen egyre gyakrabban felbukkanó ózdi jobbikos vezetők a kialakult élet- és szokásrendet felrúgva megépítették a város közepére a kutyafuttatót. Pár száz méterrel távolabb a lakóháztól is van üres önkormányzati terület, de ők azt figyelmen kívül hagyták, sőt a 16/2015 (X. 30.) önkormányzati rendeletbe becsempészték, hogy a 11505/7 hrsz. területet kutyafuttatónak nyilvánítják. Ezt az érintett épületben élő jobbikos képviselő, Zsuponyó Anett sem vétózta meg, a Fidesz képviselőit pedig addigra Janiczak Dávid eltávolította a bizottságokból. Ráadásul a városrész önkormányzati képviselője a polgármester, aki intézkedéseivel többször ártott már a választókörzetének.


Fotó: Lokál Képalá: Az ózdi kutyákon nincs pelenka

Fotó: Lokál
Képalá: Az ózdi kutyákon nincs pelenka

A kutyafuttató megépítésével sérült az emberek egészséges élethez való alkotmányos joga, hiszen közegészségügyi és járványügyi kockázat áll fenn a naponta termelődő kutyapiszok miatt, amiről nyáron a legyek és bogarak is szétteríthetik a fertőzéseket. A rendet, főleg az ürülék felszedésének ellenőrzését a városi rendészetnek kellene fenntartani, ám nem találtunk olyan nyilatkozót, aki idáig a rend őrével találkozott volna a területen. A közmunkásokat viszont védőfelszerelés nélkül küldték oda takarítani.

Szerző: Lokál

 

Fotó: Lokál Képalá: Kis kihasználtság, nagy bosszúság az ott élőknek

Fotó: Lokál
Képalá: Kis kihasználtság, nagy bosszúság az ott élőknek

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.