2018. április 24., kedd
György

Egyéb Ózd

Tiltakoznak a lakók – Nem kérünk a kutyagumiból!

Az emberek számára nem működik Ózdon nyilvános vécé, a kutyák részére viszont kialakítottak erre a célra egy területet, ráadásul a város központjában, egy tízemeletes épület ablakai alá. Az ott élők háborognak, hiszen sérültek a jogaik.

Több éven át tervezte a korábbi városvezetés egy színvonalas, őrzött gyermekjátszótér megépítését a Piac út melletti üres önkormányzati területre, ám 2014-ig nem tudtak rá pályázni. A Vasvár út panelházaiban élő fiataloknak nincs lehetőségük a környéken a sportolásra, ezért jól jött volna számukra a közeli „dühöngő”. Csakhogy Ózdon a Jobbiknál a kutyák élveznek előnyt a gyermekekkel szemben.


Fotó: Lokál Képalá: Védőfelszerelés nélkül dolgoznak a közmunkások

Fotó: Lokál
Képalá: Védőfelszerelés nélkül dolgoznak a közmunkások

A Fidesznél mindez másképpen van, mert számtalan intézkedésükkel – családi adókedvezmények, csok, ingyenes étkeztetés, ingyenes tanszerek stb. – bizonyították már, hogy számukra a család és a gyermek nagyon fontos része a társadalomnak. Ezért épülnek stadionok és játszóterek is.

A sintértelepen Vona Gáborral az élen egyre gyakrabban felbukkanó ózdi jobbikos vezetők a kialakult élet- és szokásrendet felrúgva megépítették a város közepére a kutyafuttatót. Pár száz méterrel távolabb a lakóháztól is van üres önkormányzati terület, de ők azt figyelmen kívül hagyták, sőt a 16/2015 (X. 30.) önkormányzati rendeletbe becsempészték, hogy a 11505/7 hrsz. területet kutyafuttatónak nyilvánítják. Ezt az érintett épületben élő jobbikos képviselő, Zsuponyó Anett sem vétózta meg, a Fidesz képviselőit pedig addigra Janiczak Dávid eltávolította a bizottságokból. Ráadásul a városrész önkormányzati képviselője a polgármester, aki intézkedéseivel többször ártott már a választókörzetének.


Fotó: Lokál Képalá: Az ózdi kutyákon nincs pelenka

Fotó: Lokál
Képalá: Az ózdi kutyákon nincs pelenka

A kutyafuttató megépítésével sérült az emberek egészséges élethez való alkotmányos joga, hiszen közegészségügyi és járványügyi kockázat áll fenn a naponta termelődő kutyapiszok miatt, amiről nyáron a legyek és bogarak is szétteríthetik a fertőzéseket. A rendet, főleg az ürülék felszedésének ellenőrzését a városi rendészetnek kellene fenntartani, ám nem találtunk olyan nyilatkozót, aki idáig a rend őrével találkozott volna a területen. A közmunkásokat viszont védőfelszerelés nélkül küldték oda takarítani.

Szerző: Lokál

 

Fotó: Lokál Képalá: Kis kihasználtság, nagy bosszúság az ott élőknek

Fotó: Lokál
Képalá: Kis kihasználtság, nagy bosszúság az ott élőknek

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.