EUR: 303,38 Ft
CHF: 268,81 Ft
2017. augusztus 18., péntek
Ilona

Aktuális

Tönkre vágták az FKF-esek biztosítását

Díjnemfizetés miatt szüntette meg a biztosító a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit (FKF) Zrt. dolgozóinak csoportos életbiztosítását, amiről a vezérigazgató, Csontos István nem is tájékoztatta a cég dolgozóit – állítja írásában a mandiner.hu.

Az oldal szerint a vezérigazgató úgy határozott: 2016 januárjában már nem fizetik be az esedékes díjakat, erről azonban közel öt hónapon át nem tájékoztatták a munkavállalókat. Egészen májusig kellett várni, mire kiderült, hogy díjfizetés hiányában megszűnt az FKF-dolgozók biztosítási védettsége.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Ráadásul ha az említett időszakban a biztosító megelőlegezett kárkifizetést bármelyik FKF-es ügyfele számára, azt a dolgozónak vissza kellett volna fizetnie, ha közben kiderül, hogy a cég nem rendezte a számlát. Mindeközben a dolgozók egyéni biztosítását a vezérigazgató utasítására „díjmentesítették”, ami annyira rossz konstrukció az ügyfelek számára, hogy a változtatás kockázataira a cég biztosítási alkusza levélben külön felhívta a vezérigazgató figyelmét – írja a mandiner.

Budapest, 2016. június 24. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) locsolókocsija hűti a síneket a Margit hídon, Budapesten 2016. június 24-én. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban rendkívüli meleg várható, ezért az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat másodfokú hőségriasztást rendelt el június 26-án éjfélig. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Fotó: MTI – Balogh Zoltán

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa betontömbökkel küzd a gázolásos merényletek ellen

  Európa betontömbökkel küzd a gázolásos merényletek ellen

  Betontömbök, homokzsákok, utcákat eltorlaszoló járművek – ezeket a megoldásokat választották az európai országok hatóságai, hogy megvédjék a lakosságot a gázolásos merényletektől, amelyeknek immár több európai város – legutóbb csütörtökön Barcelona – volt a célpontja.

 • Taylor Swift szexuális támadások áldozatait segíti

  Taylor Swift szexuális támadások áldozatait segíti

  Szexuális támadások áldozatainak segítő szervezetet támogat Taylor Swift, az amerikai popénekesnő a David Mueller egykori rádiós dj ellen indított molesztálási perének megnyerését követően ígérte meg, hogy segíteni fogja ezeknek a szervezeteknek a munkáját.

 • EU: Meg kell védeni az életüket másokért kockáztató humanitárius alkalmazottakat

  EU: Meg kell védeni az életüket másokért kockáztató humanitárius alkalmazottakat

  A humanitárius segítségnyújtásban tevékenykedők napról napra életüket kockáztatják mások megmentéséért, háborúk és a természeti katasztrófák áldozataiért világszerte – jelentette ki Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője és Hrisztosz Sztilianidesz humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős uniós biztos az augusztus 19-én esedékes humanitárius világnap alkalmából pénteken kiadott közös nyilatkozatukban.