2017. november 23., csütörtök
Kelemen, Klementina

Aktuális

Tönkre vágták az FKF-esek biztosítását

Díjnemfizetés miatt szüntette meg a biztosító a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit (FKF) Zrt. dolgozóinak csoportos életbiztosítását, amiről a vezérigazgató, Csontos István nem is tájékoztatta a cég dolgozóit – állítja írásában a mandiner.hu.

Az oldal szerint a vezérigazgató úgy határozott: 2016 januárjában már nem fizetik be az esedékes díjakat, erről azonban közel öt hónapon át nem tájékoztatták a munkavállalókat. Egészen májusig kellett várni, mire kiderült, hogy díjfizetés hiányában megszűnt az FKF-dolgozók biztosítási védettsége.


Fotó: MTI

Fotó: MTI

Ráadásul ha az említett időszakban a biztosító megelőlegezett kárkifizetést bármelyik FKF-es ügyfele számára, azt a dolgozónak vissza kellett volna fizetnie, ha közben kiderül, hogy a cég nem rendezte a számlát. Mindeközben a dolgozók egyéni biztosítását a vezérigazgató utasítására „díjmentesítették”, ami annyira rossz konstrukció az ügyfelek számára, hogy a változtatás kockázataira a cég biztosítási alkusza levélben külön felhívta a vezérigazgató figyelmét – írja a mandiner.

Budapest, 2016. június 24. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) locsolókocsija hűti a síneket a Margit hídon, Budapesten 2016. június 24-én. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban rendkívüli meleg várható, ezért az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat másodfokú hőségriasztást rendelt el június 26-án éjfélig. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Fotó: MTI – Balogh Zoltán

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Kasszás Erzsire drogozta magát egy árufeltöltő

  Kasszás Erzsire drogozta magát egy árufeltöltő

  Egy igen szürreális rögtönzött produkció szemtanúi voltak egy szupermarket vásárlói, ugyanis az üzlet egyik árufeltöltője annyira betépett, hogy ordítva énekelte a reklámokból jól ismert Kasszás Erzsi slágerét, majd annak teljes koreográfiáját is bemutatta.

 • Nehezen kezelhető a pedofil tanár 11 éves áldozata

  Nehezen kezelhető a pedofil tanár 11 éves áldozata

  Pszichiáter kezeli azt a 11 éves kisfiút, akit a pedofil informatikatanár, Sz. Zoltán november 7-én megkísérelt elszöktetni az országból. Végh József kriminálpszichológus szerint a 32 éves férfi olyan befolyásra tett szert a kisfiú felett, hogy hosszú terápiával is csak akkor lehet helyrehozni a lelkét, ha ő is akarja.

 • Csókosok halálos csókja

  Csókosok halálos csókja

  Fura egy történetet boncolgat a csvm.blogstar.hu szerzője, amelyet alaposan végigolvasva csak a vak nem látja: csókosok közt vesztes, aki néma.