EUR: 312,19 Ft
CHF: 267,69 Ft
2018. március 23., péntek
Emőke

Aktuális

Tönkre vágták az FKF-esek biztosítását

Díjnemfizetés miatt szüntette meg a biztosító a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit (FKF) Zrt. dolgozóinak csoportos életbiztosítását, amiről a vezérigazgató, Csontos István nem is tájékoztatta a cég dolgozóit – állítja írásában a mandiner.hu.

Az oldal szerint a vezérigazgató úgy határozott: 2016 januárjában már nem fizetik be az esedékes díjakat, erről azonban közel öt hónapon át nem tájékoztatták a munkavállalókat. Egészen májusig kellett várni, mire kiderült, hogy díjfizetés hiányában megszűnt az FKF-dolgozók biztosítási védettsége.


Fotó: MTI

Fotó: MTI

Ráadásul ha az említett időszakban a biztosító megelőlegezett kárkifizetést bármelyik FKF-es ügyfele számára, azt a dolgozónak vissza kellett volna fizetnie, ha közben kiderül, hogy a cég nem rendezte a számlát. Mindeközben a dolgozók egyéni biztosítását a vezérigazgató utasítására „díjmentesítették”, ami annyira rossz konstrukció az ügyfelek számára, hogy a változtatás kockázataira a cég biztosítási alkusza levélben külön felhívta a vezérigazgató figyelmét – írja a mandiner.

Budapest, 2016. június 24. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) locsolókocsija hűti a síneket a Margit hídon, Budapesten 2016. június 24-én. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban rendkívüli meleg várható, ezért az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat másodfokú hőségriasztást rendelt el június 26-án éjfélig. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Fotó: MTI – Balogh Zoltán

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 600 vendég Harry hercegék esküvőjén

  600 vendég Harry hercegék esküvőjén

  Harry herceg és amerikai menyasszonya, Meghan Markle hatszáz vendéget hívott meg májusi esküvőjükre, de a listán szereplő neveket egyelőre nem hozták nyilvánosságra – közölte csütörtökön a Kensington-palota.

 • Magyarországon 740 ezerrel többen dolgoznak mint 2010-ben

  Magyarországon 740 ezerrel többen dolgoznak mint 2010-ben

  A Fidesz-KDNP nyolcéves kormányzásának legnagyobb eredménye, hogy ma Magyarországon 740 ezer emberrel többen dolgoznak mint 2010-ben – jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön egy budapesti lakossági fórumon.

 • Szijjártó: A bevándorlás terrorveszélyt jelent

  Szijjártó: A bevándorlás terrorveszélyt jelent

  Az elmúlt évek terrortámadásai Európában világossá tették, hogy a bevándorlás terrorveszélyt és életveszélyt jelent – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnapi sajtótájékoztatóján, megemlékezve arról, hogy két évvel ezelőtt az Iszlám Állam terroristái pusztító csapást mértek a brüsszeliekre.

 • Iskolára rontottak rá Dúró Dóráék

  Iskolára rontottak rá Dúró Dóráék

  Egy általános iskolába rontottak be kampányolni a Job­bik kép­vi­se­lői tegnap – élü­kön Dúró Dó­rá­val. A Jobbik oktatási szakpolitikusa a párt soproni jelöltjével, dr.