EUR: 307,46 Ft
CHF: 287,90 Ft
2017. február 28., kedd
Elemér

Külföld

Trump egy semmirekellő

Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt közhivatalra alkalmatlan, felháborító semmirekellő – olvasható abban a parlamenti határozatban, amelyet csütörtökön egyhangúlag fogadott el az ausztráliai Új-Dél-Wales törvényhozása Sydneyben.

Ha csak egy képviselő is ellene szavazott volna, az indítványt elvetik, de senki sem szavazott nemmel a házban, így a határozatot egyhangúlag elfogadták.

Az új-dél-walesi törvényhozás elítéli Trump “gyűlöletes megjegyzéseit”, amelyeket kisebbségekkel és nőkkel kapcsolatban tett, amelyek “nyilvánvaló szexuális bűncselekményt írnak le”. A múlt pénteken nyilvánosságra került, tizenegy éves felvételen Trump arról beszél, hogy szabadon fogdoshatja a nőket, mert híres.

“Örömteli, hogy a konzervatívoktól a zöldeken át a liberálisokig, az ausztrál politika egyöntetűen egyetért abban, hogy Donald Trump egy felháborító semmirekellő, aki teljesen alkalmatlan arra, hogy közhivatalt viseljen” – jegyezte meg a javaslatot előterjesztő Jeremy Buckingham, az új-dél-walesi parlament zöld párti képviselője.

“Teljesen világos, hogy minden rendes és gondolkodó ember ellenszenvesnek találja Donald Trump viselkedését, a világ pedig abban reménykedik, hogy az amerikai választók elutasítják gyűlöletre épülő politikáját” – húzta alá Buckingham.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: A sár foglyai

  A nap képe: A sár foglyai

  A Rio de Janeirótól mintegy 250 kilométerre fekvő településen 1986 óta tartanak iszapfürdővel egybekötött összejöveteleket.

 • Olaszországot konkrét terrorveszély fenyegeti

  Olaszországot konkrét terrorveszély fenyegeti

  Olaszország az Iszlám Állam harcosainak menekülési útvonala lehet Európa felé, és egyre konkrétabb a veszélye az olaszországi terrorista támadásoknak is – hangsúlyozta az olasz titkosszolgálatoknak a római parlamentben hétfőn bemutatott éves jelentése.

 • Sok a szexuális zaklatás az ausztrál egyetemeken

  Sok a szexuális zaklatás az ausztrál egyetemeken

  Több mint 500 esetben tettek panaszt ausztrál egyetemek hallgatói szexuális zaklatás és nemi erőszak miatt az elmúlt öt évben, ám a tettesek többsége elkerülte a felelősségre vonást – írta az ausztrál emberi jogi bizottságnak benyújtott jelentésében az End Rape on Campus Australia (EROC) jogvédő csoport.