EUR: 303,18 Ft
CHF: 267,27 Ft
2017. augusztus 20., vasárnap
István

Külföld

Trump egy semmirekellő

Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt közhivatalra alkalmatlan, felháborító semmirekellő – olvasható abban a parlamenti határozatban, amelyet csütörtökön egyhangúlag fogadott el az ausztráliai Új-Dél-Wales törvényhozása Sydneyben.

Ha csak egy képviselő is ellene szavazott volna, az indítványt elvetik, de senki sem szavazott nemmel a házban, így a határozatot egyhangúlag elfogadták.

Az új-dél-walesi törvényhozás elítéli Trump “gyűlöletes megjegyzéseit”, amelyeket kisebbségekkel és nőkkel kapcsolatban tett, amelyek “nyilvánvaló szexuális bűncselekményt írnak le”. A múlt pénteken nyilvánosságra került, tizenegy éves felvételen Trump arról beszél, hogy szabadon fogdoshatja a nőket, mert híres.

“Örömteli, hogy a konzervatívoktól a zöldeken át a liberálisokig, az ausztrál politika egyöntetűen egyetért abban, hogy Donald Trump egy felháborító semmirekellő, aki teljesen alkalmatlan arra, hogy közhivatalt viseljen” – jegyezte meg a javaslatot előterjesztő Jeremy Buckingham, az új-dél-walesi parlament zöld párti képviselője.

“Teljesen világos, hogy minden rendes és gondolkodó ember ellenszenvesnek találja Donald Trump viselkedését, a világ pedig abban reménykedik, hogy az amerikai választók elutasítják gyűlöletre épülő politikáját” – húzta alá Buckingham.

Kapcsolódó Cikkek

  • Spanyolország nem növelte a terrorfenyegetettség szintjét

    Spanyolország nem növelte a terrorfenyegetettség szintjét

    Nem növelte a spanyol kormány a terrorfenyegetettség szintjét a katalóniai merényletek miatt, és továbbra is legmagasabb fokozat alatti, négyes szinten tartja a riasztást – közölte szombaton Juan Ignacio Zoido belügyminiszter, aki szerint a hatóságok úgy gondolják…

  • Marokkói migráns késelt Finnországban

    Marokkói migráns késelt Finnországban

    Terrorista indíttatású gyilkosságként kezeli a finn rendőrség a péntek délutáni turkui késeléses támadást; a feltételezett elkövető egy 18 éves, menedékjogért folyamodó marokkói férfi, és rajta kívül az esettel összefüggésben őrizetbe vettek még négy marokkóit, illetve még egyet köröznek – közölte szombaton a rendőrség.