2017. november 24., péntek
Emma

Egyéb XV.kerület

Tudsz zenélni? Próbáld ki magad!

A Kikötőben mindig történik valami. Most például zenei tehetségkutató versenyt rendeznek fiatalok számára, amelyre csak akusztikus stílusban lehet nevezni. A részletekről Hermál Henriett, a XV. kerületi Kikötő – Ifjúsági Közösségi Sziget munkatársa beszélt a Lokál Extrának.

Aki igyekszik, még tud jelentkezni a Száraznád utcai Kikötőben megrendezendő tehetségkutató versenyre. Kerületi, budapesti és vidéki településekről, településrészekről várják a csapatok jelentkezését egy komoly megmérettetésre. Kizárólag akusztikus stílusban lehet nevezni!


15ker_tehetseg2

Ha van egy bandád és egy jó számod, ott a helyet a Kikötőben! (A kép illusztráció)

– Az Atadanstúdió segítségével létrejövő tehetségkutató elődöntőkből és egy döntőből áll – mondta lapunknak Hermál Henriett. – A végső döntésben a magyar rockzenei élet ismert zenészei és médiaszereplői együtt alkotják majd a szakmai zsűrit, ezzel is formálva az ifjúság zenei kultúráját. A zsűriben ott lesz a New Level Empire zenekar frontembere, Ujvári Zoltán Szilveszter, ismertebb nevén Zola, valamint Szivák Zsolt, a CLoud 9+ frontembere is.  Mindezek mellett a közönségnek is szerepet szánunk, az ő segítségükkel is továbbjuthat egy csapat az elődöntők végén.

15ker_tehetsegHermál Henriett hozzátette, a zenekaroknak jelentkezésképpen két bemutatkozó dalt kell eljuttatniuk MP3 formátumban vagy Youtube-linken a kikotoxv@gmail.com e-mail-címre. Emellett néhány mondatot kell írni a zenekarról és egy fényképp mellett a kapcsolattartó adatait is meg kell adni.
– A versenyen az elődöntőben és a döntőben is három-három dalt kérünk majd az előadóktól. A tehetségkutató díjazása során pedig olyan nyereményekkel szeretnénk a zenekarok mindennapjait segíteni, amelyeket hasznosítani tudnak szakmai továbbfejlődésükhöz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.